ALANYA - TURKKI - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

ALANYA TURKKI MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

ALANYA

kuva Alanya Turkki loma matka
Alanya - Turkki

Alanya (aikaisemmin tunnettu myös nimellä Coracesium) on kaupunki ja suosittu rantalomakohde Turkin Antalyan maakunnassa Välimeren rannalla. Aluetta kutsutaan joskus myös Turkin Rivieraksi. Turkki on portti itään, sillä Turkin valtio sijaitsee kahdella mantereella. Turkin rajanaapureita ovat Syyria, Armenia, Bulgaria, Iran, Irak ja Kreikka. Turkin valtio on yli 1600 kilometriä pitkä ja 800 kilometriä leveä. Turkkia ympäröivät meret kolmelta puolelta: Aigeianmeri lännessä, Mustameri pohjoisessa ja Välimeri etelässä. Turkin alueella sijaitsee myös Marmaranmeri. Turkissa asuu noin 73 miljoonaa asukasta. Turkin pääkaupunki on Ankara, jossa on noin kuusi miljoonaa asukasta. Muita merkittäviä kaupunkeja ovat Istanbul (noin 17 miljoonaa asukasta), Antalya (noin 780 000 asukasta), Izmir, Bursa, Adana, Trabzon, Malatya, Gaziantep, Erzurum, Kayseri, Konya, Mersin, Eskisehir, Diyarbakir ja Samsun.

maailmankartta Turkki sijainti
Turkki - sijainti

Alanya sijaitsee Antalyanlahdella Pamphylian alueella noin 130 kilometriä itään Antalyan kaupungista. Alanya on rakennettu kallioiselle niemelle Kleopatra-rannan ja Keykubat-rannan väliin. Alanyan alueen asukasluku on noin 400 000 ja pinta-ala noin 1582 km². Alanyasta on matkaa Antalyaan 130 kilometriä, Sideen 65 kilometriä ja Istanbuliin 830 kilometriä. Alanyaa lähin lentokenttä sijaitsee Antalyassa. Alanyassa välimatkat eivät ole pitkiä. Kävelymatka Kleopatra-rannalta itäiselle Keykubat-rannalle on noin puolitoista kilometriä.

kartta Alanyan sijainti Turkissa
Alanya - sijainti

Alanyan historia juontaa juurensa aina Rooman aikoihin asti. Kaupunki nousi huomattavaan asemaan kuitenkin vasta Seljuksien aikana. Sulttaani Alaaddin Keykubat valloitti viiden vuoden taisteluiden jälkeen Alanyan vuonna 1226 ja rakennutti Alanyan sataman lähelle punaisen tornin suojelemaan kaupungin Tersane-satamaa ja telakkaa. Alanyan punainen torni on kaupungin historiallinen maamerkki. Torni on 33 metriä korkea, kahdeksankulmainen ja viisikerroksinen. Tornin sisätiloissa on museo, jossa kerrotaan Alanyan kaupungin ja punaisen tornin historiasta.

kuva Alanya Turkki loma matka
Alanyan punainen torni - Turkki

Antalyan maakunnan pääelinkeino on turismi. Alueella harjoitetaan paljon myös maanviljelyä, etenkin vihannesten ja hedelmien tuotantoa. Turkin tasavallan virallinen kieli on turkki, mutta myös englannin ja saksan kielillä pärjää melko hyvin. Valtiolla ei ole virallista uskontoa, mutta noin 99 prosenttia Turkin väestöstä on muslimeita, joista valtaosa noudattaa sunnalaisuutta. Turkin virallinen rahayksikkö on Turkin uusi liira. Yksi Turkin uusi liira on noin 0,48 euroa. Myös eurot kelpaavat maksuvälineinä useimmissa turkkilaisissa liikkeissä.

Turkki lippu
Turkin lippu

Alanyassa on rantaviivaa noin 70 kilometriä. Alanyan keskellä oleva 300 metriä korkea kallioniemeke jakaa kaupungin rannat itäiseen ja läntiseen rantaan. Kaupungin läntisellä Kleopatra-rannalla on hienoa ja pehmeää valkoista hiekkaa. Tarinan mukaan kuningatar Kleopatra toi hiekan rannalle Egyptin aavikolta. Kleopatra-ranta on kaksi kilometriä pitkä ja se syvenee jyrkästi. Kaupungin itäisellä kymmenien kilometrien pituisella rannalla on monta nimeä. Sitä kutsutaan muun muassa Beaugoinvillen rannaksi ja Keykubatin rannaksi. Itäinen ranta syvenee loivemmin kuin läntinen ranta ja on siten lapsiystävällisempi kuin Kleopatra-ranta. Antalyan vanhassa kaupungissa pääsee uimaan kallioilta, laiturilta tai pienissä uimapoukamissa. Keskustan ulkopuolella muutaman kilometrin päässä on Konyaalti-kivikallioranta ja noin 10 kilometrin päässä keskustasta on Lara-hiekkaranta. Melkein kaikilla Alanyan rannoilla voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja kuten vesihiihtoa, riippuliitoa, sukellusta ja veneilyä.

Alanya Kleopatran hiekkaranta Turkki uimaranta loma kuva matka
Alanya - Kleopatran hiekkaranta

Alanyan suosituin turistikohde on hiekkarantojen välissä kallioniemekkeellä oleva keskiaikainen Alanya Kale-linnoitus, joka rakennettiin 1200-luvalla aikaisempien Bysantin ja antiikin Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten päälle. Kale-linnoitus sijaitsee upealla paikalla 250 metriä korkealla kivisellä niemimaalla, jota suojaa Välimeri kolmelta puolelta. Linnoitusta ympäröivässä seitsemän kilometrin pituisessa muurissa on 150 tornia. Linnoituksen muurien sisältä löytyy kapeita kujia, joiden varsilla on viehättäviä vanhoja taloja, moskeijoita ja bysanttilainen kirkko, jossa on upeita seinämaalauksia. Ottomaanien ajalla 1800-luvulla linnoituksen muurien sisälle rakennettiin myös useita huviloita.

Alanya Kale linnoitus Turkki loma matka kuva
Alanya Kale -linnoitus - Turkki

Alanya Kale -linnoituksen alapuolelta löytyy monia luolia. Useimpiin luoliin pääsee vain veneellä, mutta kuuluisimpaan 15000 vuotta vanhaan Damlatasin tippukiviluolaan voi kävellä. Kauniissa luolassa on suuri joukko miljoonia vuosia vanhoja vaikuttavia tippukivipuikkoja ja tippukivipylväitä. Damlatas-tippukiviluolan keskilämpötila on 22 astetta ja kosteusprosentti 96%. Luolassa olevan kostean lämpimän ilman sanotaan helpottavan astman oireita. Alanyassa pääsee ihailemaan myös muun muassa Merirosvoluolaa, Tyttöjen luolaa, Rakastavaisten luolaa, Fosforiluolaa ja vuorilla Dim-joen suistolla olevaa Dim-tippukiviluolaa, joka on maailman kolmanneksi pisin tippukiviluola.

Alanyan Damlatas tippukiviluola Turkissa
Alanya - Damlatas-tippukiviluola - Turkki

Alanyan vanhassa kaupungissa on monia keskiaikaisia taloja, torneja ja moskeijoita sekä kiva pieni satama. Alanyan sataman ympäriltä ja sen rantakadulta löytyy lomakohteen nuorekas iltaelämä monine viihtyisine baareineen, rantaravintoloineen ja ulkoilmadiskoineen. Monissa musiikkibaareissa pääsee nauttimaan aidosta itämaisesta tunnelmasta ja vatsatanssista.

loma Alanyan satama ja rantakatu kuva
Alanyan satama ja rantakatu

Turkissa on monia eri ilmastovyöhykkeitä maan suuren koon takia. Pääosin Turkin ilmasto on välimerellisen lauhkea ilmasto. Välimeren rannikolla ilmasto on subtrooppinen, mutta sisämaassa rannikon vuoristot estävät meren vaikutusta, joten siellä vallitsee mannermainen ilmasto selkeine vuodenaikoineen. Alanyassa on tyypillinen Välimeren ilmasto eli talvet ovat kosteita ja leutoja, kesät kuivia ja kuumia. Talvikaudella keskilämpötila on 14 °C ja meriveden lämpötila 18 lämpöastetta. Kesällä elohopea kipuaa keskimäärin 27 lämpöasteeseen ja meriveden lämpötila 25 asteeseen. Heinä-elokuussa lämpötila saattaa ajoittain kohota jopa yli 40 asteeseen.

Turkki Alanya sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Turkki Alanya sää - keskimääräiset lämpötilat
Alanya Turkki sää
keskimääräiset lämpötilat

Turkkilaisen keittiön alkuna voidaan pitää ottomaanien keittiötä, joka kehittyi keskiajalla ja sai vaikutteita muun muassa paimentolaisilta ja Lähi-idästä. Turkkilainen keittiö perustuu hyviin mausteisiin ja yksinkertaisiin raaka-aineisiin kuten leipään, lammasjuustoon, vihanneksiin, riisiin, lihaan ja kalaan. Maan kansallisruoka on kebab, joka on joko meidänkin tuntema kebab eli ohuita lihasiivuja pitaleivän välissä tai palapaistia tai pannupihvejä. Jogurttia käytetään jokaisella aterialla salaatin kastikkeena ja lihan kanssa. Myös keitetty tai paistettu munakoiso kuuluu moneen pääruokalajiin. Turkkilaisia ruokaerikoisuuksia ovat etenkin pienet, juustolla tai lihalla täytetyt Börek-filotaikinakääryleet ja pienet, voimakkaasti maustetut Köfte-lihapullat.

turkkilainen ruoka köfte lihapullat keittiö Turkissa
Turkkilaisia Köfte-lihapullia

Turkki tunnetaan makeista leivonnaisistaan kuten Baklava-leivonnaisesta, joka on siirappiin kastettua pähkinäistä kakkua. Turkin kansallisjuoma on raki-anisviina, jota käytetään useimmiten aperitiivina mutta joskus myös ateriajuomana. Teetä juodaan myös päivittäin. Suosittu turkkilainen olutmerkki on Efes.

Turkkilainen Baklava leivonnainen kuva Turkki ruokakulttuuri
Turkkilainen Baklava-leivonnainen

Alanya on sopiva matkakohde etenkin kaikille auringosta, rantaelämästä, shoppailusta ja vilkkaasta yöelämästä pitäville. Alanyan keskustassa lyhyet välimatkat hoituvat kävellen, mutta pidempiä matkoja on kätevintä ja edullisinta kulkea pakettiautomaisella minibussilla eli Dolmuksella. Alanyassa on hyvät ostosmahdollisuudet kaupungin monissa basaareissa. Alanyan keskustan ja sataman välissä on vilkas kävely- ja ostoskatualue lukemattomine kauppoineen, jotka myyvät muun muassa käsitöitä, mattoja, vaatteita, nahkatuotteita, koruja ja jalokiviä. Turkissa saa tinkimällä edullisesti erityisesti kulta- ja nahkatuotteita. Alanyassa järjestetään viikoittain myös hyviä markkinoita esimerkiksi markkinat Dolmusaseman lähellä, tekstiilimarkkinat Can sairaalan lähellä ja markkinat Oban kaupunginosassa. Suomella ja Turkilla on sama aika. Helsingistä lentää Turkkiin vajaassa neljässä tunnissa, lisäksi matka Antalyan lentokentältä Alanyaan kestää noin kaksi tuntia. Alanyaan voi tutustua etukäteen kätevästi myös katsomalla Nelosen Matkaoppaat TV-sarjaa.

Suomi
Turkki

ALANYA HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Alanya kuvia ja Alanya matkakertomuksia:

Alanya kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Turkista ja Alanyasta - Unsplash
Alanya Turkki kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

ALANYA HOTELLIT ALANYA LENNOT ALANYA MATKAT

ALANYA TIETOA JA KUVIA

Alanya. Tutustu ja ihastu Turkin Alanyaan!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Alanya tietoa ja Alanya kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.