HOTELLIT LENNOT MATKAT

KESKUSTELUA JA AJATUKSIA MAJOITUKSESTA MATKAKOHTEISTA JA MATKANJÄRJESTÄJISTÄ

MATKAMIES

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

SUOMI / HELSINKI

Usein tulee lähdettyä merta edemmäksi kalaan, vaikka kotimaastakin löytyy useita upeita matkakohteita kuten vaikkapa pääkaupunkimme Helsinki.

Hyviä kohteita Helsingissa ovat esimerkiksi:

Kiasma - nykytaiteen museo. Sopii myös matkaajalle, joka ei yleensä viihdy museoissa. Jokaiselle jotakin.

Linnanmäki - huvipuisto. Erityisesti lapsiperheille kuin myös lapsenmielisille.

Finlandia-talo - erinomainen konserttipaikka. Hyvä opas kertomassa Alvar Aallon arkkitehtuurista.

Eduskuntatalo - paikka, jossa Suomen lait säädetään. Ilmaisia tutustumiskierroksia, joskin tylsähkö aihe ja tylsähkö opastus.

Suomen kansallismuseo - hieno rakennus, jossa historian lehtien havinaa ja mahdollisuus tutustua suomalaisuuden juuriin. Joka paikkaan S-ryhmä tunkeutuukin eli alennusta pääsylipusta S-kortilla.

Suomen luonnontieteellinen museo - dinosauruksia, dinosauruksia, dinosauruksia ja vähän kaikkea muutakin ... S-kortilla täälläkin alennusta pääsylipusta.

Temppeliaukion kirkko - peruskallion sisään louhittu kirkko, yksi vieraillummista Helsingin ja koko Suomen kohteista. Hienoa arkkitehtuuria ja akustiikkaa, usein ilmaisia konsertteja, tarkemmin kirkon omilta nettisivuilta.

Ateneum - Suomen vanhin museorakennus. Mieleen jäi muun muassa ylimmän kerroksen taideteos, jossa havainnollistettu paljonko tarvittaisiin tilaa kaikille Suomen valtion omistamille taideteoksille ... väsy tulisi siinä museossa aika nopeasti.

Uspenskin katedraali - Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Näyttää silti ulkoapäin paljon isommalta kuin sisältä.

Suomenlinna - linnoitus, joka löytyy myös Unescon maailmanperintöluettelosta. Muissa Suomen linnoissa käyneenä jäi mietityttämään, että missä se itse linna oikein on.

Helsingin tuomiokirkko - Engelin suunnittelema Helsingin kaupunkikuvaa hallitseva vaikuttava kirkko. Portailla mukava levähtää hetki auringonpaisteesta nauttien nähtävyyksistä tai kaupoista toiseen juostessa.

Olympiastadion - vuoden 1952 olympiakisojen keskipiste. Suomen jalkapallomaajoukkueen - Huuhkajien - kotiareena ja myös yleisurheilun MM-kisanäyttämö. Jos urheilu kiinnostaa enemmänkin, kannattaa tutustua myös Suomen urheilumuseoon.

Korkeasaari - eläintarha, varmaankin yksi suosituimmista Helsingin kohteista. Auki ympäri vuoden, paljon nähtävää, toista sataa eläinlajia ja liki tuhat kasvilajia.

Helsingin jäähalli - Se ainoa oikea löytyy tietenkin Nordenskiöldinkadulta, varsinkin kun on kyse jääkiekosta. Muihin tapahtumiin kuten rock-konsertteihin onkin sitten Hjalliksen Hartwall-areenakin ihan ok.


RADISSON BLU PLAZA HOTELLI, HELSINKI

Radisson Blu Plaza hotellilla on täydellinen sijainti Helsingin ydinkeskustassa aivan rautatieaseman vieressä eli suurin osa Helsingin nähtävyyksistä ja kauppaliikkeistä löytyy helposti lyhyiden kävelymatkojen päästä :D

Hotellin henkilökunta oli käynnillämme erittäin avuliasta ja ystävällistä ja saamamme hotellihuone selkeästi tavallista hotellihuonetta laadukkaampi. Upeat puitteet hotellilla muutoinkin, rakennus itsessäänkin on jo todella näyttävä. Hotellihuoneemme ikkunat olisivat tosin paremmalla tuurilla voineet antaa näköalan keskustan valoihin, tällä kertaa oli tyydyttävä karuun sisäpihabunkkeriin.

Hotellilla sai auton parkkiin hotellin alla olleeseen muutaman auton parkkihalliin. Pysäköintitila oli varsin pieni, joten kannattanee varata autopaikka tarvittaessa jo hotellivarauksen yhteydessä, sillä sinne tuskin saa pariakymmentä autoa enempää mahdutettua. Hinta tosin pääkaupunkiseuden tapaa aika suolainen (muistaakseni 30 € / päivä) varsinkin jos tarkoitus viipyä useampi päivä.

Aamupala oli parasta mihin Suomen hotelleissa on tullut törmättyä. Laadukkaista raaka-aineista valmistettua, vaihtoehtoja joka lähtöön ja ruokailutila siisti ja tasokas.

Henkilökuntaa tuntui olevan riittävästi ja olo vierailun ajan oli itsellä kuin kuninkaalla.

Ehdottomasti paras Helsinki-hotelli, jossa olen vieraillut. Tänne tulen palaamaan jatkossakin :D


RADISSON BLU ROYAL HOTELLI, HELSINKI

Hotellin sijainti Helsingin Kampissa on esimerkiksi Helsingin nähtävyyksiä katselemaan tulleelle turistille oikein hyvä ja suuri osa nähtävyyksistä ja isommista kaupoista on aivan pienen kävelymatkan päässä. Hintatasoltaan hotelli lienee hivenen keskivertoa kalliimpi, joskin omalle kohdalle tuolle hinnalle ei täysin löytynyt katetta :(

Ensinnäkin alunperin netin kautta olimme varanneet huoneen, jossa piti olla yksi leveä kahden nukuttava sänky. No huoneeseen päästyä (mutkien kautta, aluksi väärässä siivessä harhailleina) siellä olikin kaksi kapeaa toisistaan irrallaan olevaa yhden nukuttavaa sänkyä. Jos kyse olisi ollut vain yhdestä yöstä, niin olisi varmaan kelvanneet nekin, mutta kun useampi yö, niin ei kun takaisin respaan, jossa väsyneen oloinen virkailija yritti aluksi kierrellen siirtää asiaa itse aiheutetuksi, kertoen että olisimme varmaankin varauksen yhteydessä vahingossa valinneet nuo kaksi erillistä sänkyä ja siksi tarjosivat sellaista huonetta meille ... oli onneksi tullut tulostettua varaus aikanaan netistä, joten sitä vilkaistuaan vaikeni ja saimme toisen huoneen.

Toinen huone oli tietenkin taas siellä toisessa siivessä, jossa olimme alunperinkin harhailleet, joten eikun hakemaan matkalaukut toisesta siivestä ja taas takaisin toiseen. Huone sinällään siisti ja ok, mutta vaikka olimme saaneet tupakoimattoman huoneen, niin ilmeisesti ilmanvaihdon kautta pesuhuoneen puolelle tunki tupakan hajut jostain muualta. Onneksi ovea kiinni pitämällä ei levinnyt varsinaiseen hotellihuoneeseen.

Eräänä alkuiltana huomasimme huoneessa käydessämme, että jossain yläkerrassa olevassa hotellihuoneessa oli meneillään todella äänekäs isomman porukan biletys ja bassopitoinen musan jumputus. Seuraavana aamuna oli tiedossa aikainen herätys, mutta ajattelimme että lähtevät varmaan jossain vaiheessa kaupungille joten ei kun ensiksi hotellin alakerran saunaan ja sitten herkuttelemaan hotellin yhteydessä sijaitsevaan Grill It -ravintolaan (aivan erinomaiset pihvit :D

Hotellihuoneeseen iltakävelyn kautta takaisin yhdentoista jälkeen ja sama meno yläkerrassa käynnissä. No ei kun TV auki ja leffan katselua reilusti yli puolen yön (taustamelun sävyttämänä). Yhden jälkeen rupesi valkenemaan, etteivät taida olla lähdössä mihinkään, ja kun meteli vaan kasvoi ja kasvoi, niin lähempänä kahta soitto respaan ja kysely, että annatteko rauhallisemman huoneen vai laitatteko jonkun sieltä vähän jaloittelemaan kerrosta omaamme ylemmäksi (tai kerrosta alemmaksi/ylemmäksi, sillä möykkä varmasti kuului useampaan kerrokseen). Vartti eteenpäin ja johan rauhoittui meteli kirousten kera ja porukka jatkamaan johonkin muualle, kiitos henkilökunnan (ihmetytti kyllä, ettei henkilökunta oma-aloitteisesti jo tuossa ajassa ollut asiaan puuttunut, ilmeisesti porukkaa vähennetty sielläkin niin, ettei henkilökuntaa käytävillä enää päivän siivousten jälkeen liiku eivätkä olleet tietoisia tilanteesta).

Aamupalat olivat perussettiä ja varsinainen aamiaishuone varsin kolkon oloinen. Onneksi myöhemmin huomasimme, että samaa aamupalaa pääsi syömään myös Grill It -ravintolan puolelle, joka tunnelmaltaan ja yleisilmeeltään erinomainen.

Plussaa myös omasta parkkihallista hotellin alla, joskin aika korkeat pysäköintihinnat, mutta sitähän se taitaa pääkaupunkiseudulla olla joka paikassa.

Seuraavalla kertaa Helsingissä yöpyminen jossain muualla, pihvien herkutteluun kuitenkin takaisin Grill It -ravintolaan :)


RYANAIR = HALVAT LENNOT

Ryanairilla taitaa olla lentojen hinnat halvimmasta päästä, varsinkin jos ei ole pakko matkustaa juuri tiettyinä päivinä.

Kokeilemalla useampia lähtö- ja paluulentojen päivämääriä lähellä ajanjaksoa jolloin aikoo matkustaa tekee todellisia löytöjä ja säästää lentojen hinnoissa jopa 75 % Ryanarin alunperinkin kohtuuhintaisista normaalihinnoista.

Lennon hintaan ei sitten oikeastaan kuulukaan muuta kuin tuo lento eli kannattaa tankata masu täyteen ennen lähtöä (tosin eipä monen lentoyhtiön pidempiin lentoihin sisältyvät eväät kovin kummoisia gourmet-herkkuja ole, joten ei tuossa paljon menetä).

Pidemmälle matkaajalle Ryanairin koneissa on hivenen ahtaat penkinvälit, mutta sama pätee moneen muuhunkin lentoyhtiöön.

Kannattaa myös tsekata Ryanairin käyttämien lentokenttien sijainteja aikatauluja miettiessä ja pohtia miten sieltä eteenpäin, sillä harva ko. kentistä on lähelläkään nimensä mukaisen kaupungin keskustaa ... saattavat olla reilusti yli tunninkin ajomatkan päässä ja voi joissain tapauksissa olla, että matka esim. bussilla lentokentältä kaupunkiin kestää pidempään kuin itse lento :(

Kaiken kaikkiaan kuitenkin Ryanair on omasta mielestäni ihan ok varsinkin jos on vain tarkoitus päästä pisteestä a pisteeseen b ja vieläpä mahdollisimman edullisesti (tosin ei välttämättä aina kovinkaan nopeasti varsinkin jos aikoo yhdistellä useampia reittejä).


ITALIA / ISCHIA

Italiassa Napolin edustalla sijaitseva Ischian saari on yksi mieluisimmasta, ehkäpä jopa paras vierailemani ulkomaan matkakohde.

Ischian lomamatkalla yhdistyy sopivasti rento lomatunnelma sivistävää kulttuuria unohtamatta eikä saarta ole pilattu liialla turismilla.

Ischia sijaitsee noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Napolin kaupungista, joten saarelta pääsee halutessaan vierailemaan Napolin kaupungin lisäksi esimerkiksi historiaa tihkuvaan Pompeijiin :o ja sen aikanaan tuhonneeseen Vesuvius-tulivuoreen sekä naapurisaaren eli Caprin saaren sinisiin luoliin (suosittelen lämpimästi kaikkia mainittuja kohteita ;)

Ischia on ollut sijaintinsa ja terveysvaikutteisen luonteensa vuoksi haluttu miehityskohde eri hallitsijoille ja valtioille. Mielenkiintoinen yksityiskohta saarella onkin, että osa saarelaisista osaa nykyäänkin huomattavasti paremmin saksan kieltä kuin esimerkiksi englantia.

Ischian tuliperäisellä saarella kannattaa ehdottomasti käydä yhdessä tai useammassakin ulkoilmakylpylässä. Meren rannalla sijaitsevista ulkoilmakylpylöistä löytyy upean hiekkarannan lisäksi muun muassa muutaman lämpöastein välein - viileistä aina tulikuumiin - kymmeniä hemmottelualtaita sekä esimerkiksi luonnon omia suihkuja ja saunoja (vuoren seinämän sisässä olevia kuumia onkaloita, joita kuumat vesivirtaukset lämmittävät).

Ischian saarella kokemani ajattoman romanttinen tunnelma oli mukavan leppoisaa ja kiireetöntä, italialainen herkullinen ruoka helli makuhermoja paikallisilla viineillä ja upeilla merinäköaloilla höystettynä, sielu ja ruumis lepäsi terveellisessä ilmastossa hyvässä seurassa. -> Ischian saari = täydellinen lomakohde :D


Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.