SHARJAH - ARABIEMIIRIKUNNAT - HOTELLIT LENNOT MATKAT

SHARJAH YHDISTYNEET ARABIEMIIRIKUNNAT MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

SHARJAH YHDISTYNEET ARABIEMIIRIKUNNAT - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

SHARJAH

kuva Sharjah Yhdistyneet arabiemiirikunnat loma matka
Sharjah - Arabiemiirikunnat

Sharjah on Arabiemiirikuntien liiton kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Persianlahden etelärannikolla Arabian niemimaalla Omanin ja Saudi-Arabian välissä. Kaupungin asukasluku on noin 800 000 ja pinta-ala on 235 km². Sharjah on Arabiemiirikuntien kulttuurin ja teollisuuden pääkaupunki. Sharjahissa on maan muihin emiraatteihin verrattuna niin vähän öljyä, että kaupunki joutuu keskittymään myös kaupankäyntiin ja muuhun taloudelliseen toimintaan kuten esimerkiksi turismiin. Sharjah on yleisesti ottaen hyvin turvallinen matkakohde. Länsimaalaiset naiset tosin ovat melko harvinainen näky Sharjahissa, joten he saavat paljon katseita paikallisilta miehiltä. Sharjahista on matkaa Arabiemiirikuntien pääkaupunkiin Abu Dhabiin noin 170 kilometriä ja maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Dubaihin noin 17 kilometriä. Sharjahissa on oma lentokenttä ja toiseksi lähin lentokenttä löytyy Dubaista.

kartta Sharjah Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sijainti
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat - sijainti

Arabiemiirikunnat eli Arabiemiirikuntien liitto (käytetään myös nimityksiä Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Arabiemiraatit) on itsenäinen valtio, joka koostuu seitsemästä emiirin hallitsemasta emiraatista eli maa-alueesta. Kaupunki Sharjah on Arabiemiirikuntien liittoon kuuluvan Sharjahin emiraatin pääkaupunki. Muut kuusi emiraattia ovat nimeltään Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujaira, Umm al-Qaiwain ja Ra's al-Khaima. Sharjahin emiraatti jakaa melkein kaikki lailliset, poliittiset, sotilaalliset ja taloudelliset tehtävänsä muiden emiraattien kanssa. Sharjah muodostaa naapuriemiraattien pääkaupunkien Dubain ja Ajmanin kanssa yhtenäisen taajama-alueen. Arabiemiirikuntien itäosassa on vuoria, mutta suurin osa maasta on hiekka-aavikkoa. Sharjahin emiraatti sisältää kuitenkin muutamia tärkeitä keidasalueita, joista kuuluisin on Dhaid. Sen rikkaassa ja hedelmällisessä maaperässä viljellään vihanneksia ja hedelmiä. Sharjahin kaupungissa puolestaan on monia kauniita virkistysalueita ja julkisia puistoja kuten Al Jazeirah Fun -puisto ja Al Buheirah Corniche.

kartta Arabiemiirikunnat suurimmat kaupungit
Arabiemiirikuntien suurimmat kaupungit

Sharjahin emiraatilla on noin 16 kilometriä Persianlahden rantaviivaa ja se ulottuu 80 kilometriä sisämaahan päin. Sharjah on kolmanneksi suurin emiraatti Arabiemiirikuntien liitossa ja ainoa, jolla on maata sekä Persianlahden että Omanin lahden kanssa. Sharjah nimittäin omistaa kolme erillisaluetta myös itärannikolla, jotka rajoittuvat Omanin lahteen. Nämä erillisalueet ovat nimeltään Kalba, Dibba Al-Hisn ja Khor Fakkan ja ne antavat myös Sharjahin kaupungille tärkeän portin itärannikolle. Sharjahin emiraatille kuuluvat lisäksi Persianlahdella Abu Mousan ja Sir Abu Nu'áyrin saaret sekä Omanissa sijaitseva Madha-niminen erillisalue, joka sisältää myös Arabiemiraattien liitolle kuuluvan Nahwa-erillisalueen.

Sharjah sijainti kartta Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Sharjahin emiraatti ja Sharjahin kaupunki
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Arabiemiirikuntien väestöstä yli puolet on Etelä-Aasiasta tulleita siirtotyöläisiä. Maan pääuskonto on islam. Muslimeita on noin 96 % ja loput 4 % ovat enimmäkseen kristittyjä, hinduja ja buddhalaisia. Noin 90 % väestöstä osaa lukea ja kirjoittaa. Maan virallinen kieli on arabian kieli, jota käytetään hallituksessa ja byrokratiassa. Monet Arabiemiirikuntien asukkaat puhuvat kuitenkin yksinomaan muita kieliä kuten persiaa, hindiä tai urdua. Myös englannin kieli on yhä enemmän tärkeä etenkin talouselämässä ja sitä puhutaankin yleisesti esimerkiksi kaupoissa ja hotelleissa. Lisäksi opasteet ovat yleensä arabian kielen ohella myös englanniksi. Arabiemiirikuntien virallinen valuutta on dirhami. Yksi euro on noin 5,3 dirhamia. Sharjahin kaupungin pääelinkeinot ovat öljy, kaasu, alumiini ja satamat.

Arabiemiirikuntien lippu Sharjahin lippu
Arabiemiraatit - lippu Sharjah - lippu

Sharjah on ikivanha kaupunki, joka on ollut asuttuna yli viisi tuhatta vuotta. Sharjah toimi historiansa aikana pitkään muun muassa persialaisten kauppapaikkana. Vuonna 1971 kuusi Persianlahden etelärannan emiirikuntaa Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujaira, Sharjah ja Umm al-Qaiwain perustivat yhteisen valtion nimeltä Arabiemiirikunnat. Ra's al-Khaiman emiirikunta liittyi niihin vuotta myöhemmin.

vanhaa arabialaista kirjoitusta
Vanhaa arabialaista kirjoitusta

Turistin on kunnioitettava uskontoa muslimimaassa. Muslimimaissa viikonlopun vietto alkaa torstaina ja perjantai on pyhäpäivä. Arabiemiirikuntien pukeutumiskulttuuri on melko vapaata, mutta uskonnollisissa paikoissa ja esimerkiksi uimarannoilla tulee pukeutua asiallisesti. Sharjahin emiraatissa alkoholin myyminen, hallussapito ja käyttäminen on kokonaan kielletty. Vain omassa hotellihuoneessaan saa nauttia maahan tuomiaan alkoholijuomia ja lentokentän verovapaasta myymälästä saa ostaa tuliaisjuomia. Muslimien uskonto islam on erittäin tärkeä osa muslimin elämää niin arkipäivinä kuin uskonnollisina juhlapäivinä. Muslimit harjoittavat hartaushetkiään julkisesti muiden ihmisten parissa. Milloin tahansa voi nähdä muslimin kierittävän auki rukousmattonsa tai vain laskeutuvan maahan rukoilemaan ja osoittamaan Jumalalle kunnioitustaan.

kuva hunnutettu musliminainen
Hunnutettu musliminainen

Sharjah on Arabiemiraattien kulttuuripääkaupunki. Siellä on maan hallinnolliset ja kaupalliset pääkeskukset sekä vaikuttavia kulttuurikohteita kuten yhteensä 17 museota. Sharjahin kaupungin perinnealueelta löytyy esimerkiksi Sharjahin Linnake-museo. Linnake on kauniisti uudistettu ja se tarjoaa hyvän katsauksen Sharjahin emiraatin sosiaaliseen historiaan. Toinen perinnealueella oleva kiehtova museokohde on Islamilainen museo, jossa voi tutustua käsin kirjoitettuihin koraaneihin, profeetta Muhammedin toisille aikansa johtajille lähettämiin kirjeisiin ja erilaisiin Mekasta tuotuihin kauniisiin käsitöihin. Museossa on myös monipuolinen arabialaisten käsitöiden näyttely. Perinnealueen useimmissa kohteissa on varattu tiettyjä aukioloaikoja pelkästään naisille, joten molempien sukupuolten tullessa alueelle kannattaa tarkistaa sekä miehille että naisille sopivat vierailuajat. Sharjah on myös kuuluisa lukemattomista tyylikkäistä moskeijoistaan.

Sharjahin yliopisto Arabiemiirikunnat
Sharjahin yliopisto - Arabiemiirikunnat

Sharjahissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Mielenkiintoisessa Blue Souq -ostoskeskuksessa on noin 600 kauppaa kahdessa rakennuksessa. Pohjakerroksessa myydään kultaa ja kalliiden muotisuunnittelijoiden tekemiä vaatteita ja ylemmissä kerroksissa on kauppoja, joista saa persialaisia mattoja ja harvinaisia usein hyvin kaukaa kuten Afganistanista ja Tiibetistä tulleita esineitä. Ylempien kerrosten kaupoissa voi tinkimällä saada monia tuotteita huomattavankin edullisesti. Toinen hyvä ostoskeskus Sharjahissa on Souq al-Arsah, joka on samalla myös Arabiemiirikuntien vanhin ostoskeskus. Myös Sharjahin Expo Centre on hyvin tunnettu vuosittaisista kirjamarkkinoistaan, joka kokoaa yhteen satoja julkaisijoita ja tuhansia kirjoja kaikkialta maailmasta.

Blue Souq -ostoskeskus Sharjah Arabiemiirikunnat loma kuva
Blue Souq -ostoskeskus
Sharjah - Arabiemiirikunnat

Sharjahin kaupungissa ei juuri koskaan sada vettä. Sää on marraskuusta huhtikuuhun turisteille sopivan lämmintä. Päivällä on aurinkoista ja illat ovat viileitä. Ilman kosteus on alhainen. Keskimääräinen päivittäinen lämpötila vaihtelee 18 asteesta 30 asteeseen. Toukokuusta syyskuuhun Sharjahin sää on puolestaan todella kuumaa ja kosteaa. Silloin lämpötila voi nousta keskipäivällä jopa 45 asteeseen ja yöt ovat myös hyvin lämpimiä. Keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 25 astetta ja kosteusprosentti on usein jopa 100.

Sharjah sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Yhdistyneet arabiemiirikunnat sää - keskimääräiset lämpötilat
Sharjah sää
keskimääräiset lämpötilat

Arabialaisessa keittiössä näkyy vahvasti maan pääuskonto islam. Uskonnon vaikutus ruoanlaittoon on kuitenkin eri alueilla erilainen, samoin käytettävissä olevien raaka-aineiden valikoima. Arabiemiirikunnat ovat omaksuneet useimmat ruokansa ympäröiviltä mailta kuten Iranilta, Saudi Arabialta ja Omanilta. Emiraattien perinteinen ruoka on aina ollut riisi, kala ja liha. Liharuuista suosituimpia ovat lammas ja karitsa, mutta myös vuohen- ja naudanlihaa syödään. Virvoitusjuomina käytetään kahvia ja teetä, johon sekoitetaan kardemummaa, sahramia tai minttua. Muslimit eivät saa syödä sianlihaa, joten se ei kuulu paikallisten ravintoloiden ruokalistoille. Hotelleissa kuitenkin tarjotaan säännöllisesti aamiaisella sianlihasta tehtyjä makkaroita ja pekonia. Alkujaan Arabian niemimaan asukkaiden perusruokavalio koostui vain muutamasta raaka-aineesta lähinnä vehnästä, ohrasta, riisistä, taateleista ja lihasta. Myöhemmin karavaanit ja purjehtivat kauppamiehet vaihtoivat vaikutteita muiden kansojen kanssa ja nykyisin monet ruokalajit kuten esimerkiksi baklava, kuskus, kebab ja meze-palat tunnetaan myös kaikkialla Välimeren ympäristössä.

yhdistyneiden arabiemiraattien keittiö meze-lautanen ruoka sharjah
Suuri meze-lautanen - Arabiemiirikunnat

Sharjah on sopiva lomakohde etenkin lapsiperheille. Kaupungissa ei ole vilkasta yöelämää kuten useimmissa länsimaisissa matkakohteissa. Kansainväliset tavaratalot ovat monipuolisia ja useimmissa ostoskeskuksissa on lapsille hyviä leikkipaikkoja. Sharjahista löytyy yksi pienille lapsille ja yksi vähän isommille lapsille sopiva vesipuisto sekä hotelleilta voi kävellä parin kilometrin päässä olevaan tivoliin. Kaupungissa on yksi pitkä yleinen uimaranta ja rantahotellien rannoilla on mahdollisuus moniin vesiurheilulajeihin. Useimmissa hotelleissa on myös omat tenniskentät ja lähellä olevassa Dubaissa on monia Golf-ratoja. Helsingistä lentää Dubaihin noin seitsemässä tunnissa ja matka taksilla lentokentältä Sharjahiin kestää alle 20 minuuttia. Ennen Arabiemiirikuntiin matkustamista on hyvä tarkistaa mahdollisesti tarvittavat rokotukset lääkäriltä, terveyskeskuksesta tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Sharjahissa kello on kaksi tuntia enemmän kuin Suomessa (kesäaikana kello on Sharjahissa tunnin enemmän kuin Suomessa).

Suomi
Sharjah

SHARJAH HOTELLIT JA ARABIEMIIRIKUNNAT MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Sharjah kuvia ja Arabiemiirikunnat matkakertomuksia:

Sharjah kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Sharjahista - Unsplash
Sharjah kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

SHARJAH HOTELLIT SHARJAH LENNOT ARABIEMIIRIKUNNAT MATKAT

SHARJAH TIETOA JA KUVIA

Sharjah. Tutustu ja ihastu Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Sharjahiin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Sharjah tietoa ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)