SHARM EL SHEIKH - EGYPTI - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

SHARM EL-SHEIKH EGYPTI MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

SHARM EL SHEIKH

kuva Sharm el-Sheikh Egypti Punainenmeri loma matka
Näkymä Punaiselle merelle
Sharm el Sheikh - Egypti

Sharm el Sheikh (muita kirjoitusmuotoja Šarm al Šaikh ja Sharm el Shaikh) on egyptiläinen kaupunki, joka sijaitsee Siinain niemimaan eteläkärjessä Punaisen meren ja Siinai-vuoren välisellä rantakaistaleella, jossa asuu noin 35 000 ihmistä. Sharm el Sheikh on kalastajakaupunki, jonka asukasluku on noin 10 000. Sharm el Sheikh on Egyptin Etelä-Siinain hallintoalueen hallinnollinen keskus. Hallintoalueeseen kuuluu myös kaksi pienempää rannikkokaupunkia Dahab ja Nuweiba, niemimaan vuoristoinen sisämaa, Pyhän Katariinan luostari ja Siinai-vuori. Sharm el Sheikh on matkakohteena etenkin sukeltajien suosiossa. Sharm el Sheikh tunnetaan myös rauhan kaupunkina, sillä siellä on pidetty monia kansainvälisiä rauhankonferensseja. Sharm el Sheikhista on matkaa Pyhän Katariinan luostariin 212 kilometriä, Israelin Eilatiin 231 kilometriä, Egyptin pääkaupunkiin Kairoon 523 kilometriä, Alexandriaan 746 kilometriä ja Hurghadaan pikaveneellä noin kaksi tuntia. Sharm el Sheikhissa on oma lentokenttä.

Egyptin lippu
Egyptin lippu

Egyptin kartta
Egypti - Sharm el-Sheikh sijainti

Egyptin tavoin Sharm el Sheikhin virallinen kieli on arabian kieli ja pääuskonto on islam. Sharm el Sheikhin rahayksikkö on egyptin punta, mutta turistikohteissa kauppiaat hyväksyvät melko yleisesti myös eurot ja dollarit. Arabiaa kirjoitetaan oikealta vasemmalle, vain numerot ja luvut kirjoitetaan vasemmalta oikealle. Turistin on kunnioitettava uskontoa muslimimaassa. Muslimien uskonto islam on erittäin tärkeä osa muslimin elämää niin arkipäivinä kuin uskonnollisina juhlapäivinä. Muslimit harjoittavat hartaushetkiään julkisesti muiden ihmisten parissa. Milloin tahansa voi nähdä muslimin kierittävän auki rukousmattonsa tai vain laskeutuvan maahan rukoilemaan ja osoittamaan Jumalalle kunnioitustaan.

Arabialaista kirjoitusta
Arabialaista kirjoitusta

Sharm el Sheikhissa on upeinta kaunis Punainenmeri, joka on maailman pohjoisin trooppinen meri. Punaisen meren nimi tulee meressä olevasta Trichodesmium erythraeum -nimisestä levästä, joka kukkiessaan muuttuu punertavan ruskeaksi. Meren punaisuutta lisäävät vielä auringonlaskun aikaan meren pinnasta heijastuvat punasävyiset vuoret sekä toisinaan punaisena hehkuva taivaanranta. Punainenmeri on yksi suolaisimpia ja lämpimimpiä kaikista merielämää sisältävistä maailman vesistöistä. Punaisen meren suolaprosentti on ilman alhaisen kosteusprosentin ja veden suuren haihtumisen vuoksi osittain jopa yli 4 %. Punaisesta merestä löytyykin paljon endeemisiä eli ainoastaan Punaisessa meressä eläviä lajeja, kaikkiaan noin 10 prosenttia koko Punaisessa meressä tavatusta eläinlajistosta. Paikoin jopa 1800 metrin syvyisen meren vesi pysyy tasaisen lämpimänä ympäri vuoden.

Egypti Sharm el-Sheikh - Punainenmeri koralli ja värikkäitä kaloja
Punainenmeri - koralleja ja värikkäitä kaloja

Punaisella merellä ovat myrskyt harvinaisia, sateet minimaalisia ja merta suosivat lämpimät suotuisat merivirrat. Punaisen meren suolaiset vedet ovat pysyneet puhtaina ja kirkkaina ja sen ekosysteemi on rikasta ja vaihtelevaa. Kirkkaissa vesissä riittää nähtävää. Punaisesta merestä on löydetty yli 1200 erilaista kalalajia ja sieltä on tavattu yli 200 erilaista korallityyppiä. Runsas kalalajisto sisältää 42 syvänveden kalaa ja meressä vilisee harmaa-, kulta- ja jättiläismureenoita, barrakudaparvia, huulikaloja, rauskuja, suuria merikilpikonnia, kuonohusaarikaloja, papukaijakaloja, skorpionikaloja, sinikaloja ja muita vedenalaisia luonnonihmeitä. Rannikkorutoilla tavataan myös avomeren Punaisen meren kaloja kuten joitakin kaikkiaan 44:stä haikalan lajeista.

Sharm el-Shaikh Egypti - Barrakudaparvi partioi koralliriuttaa
Barrakudaparvi partioimassa koralliriuttaa

Punaisenmeren pohjassa ja rannikolla on pitkiä koralliriuttoja. Punaisenmeren pohjassa on myös syyrialais-afrikkalainen hautalaskeuma, jota koristavat vuosituhansien varrella muodostuneet silmää hivelevät koralliriutat. Punaisenmeren rannikkoa myötäilee peräti yli kaksi kilometriä pitkä koralliriutta. Nämä fringing- riutat ovat 5000-7000 vuotta vanhoja ja ovat pääosin muodostuneet kivisistä acropora- ja porites -koralleista. Riutat muodostavat pengermiä ja laguuneja pitkin rannikkoa. Punaisella merellä esiintyy myös lieriön muotoisia riuttoja esimerkiksi Blue Hole Dahabin alueella.

Koralliriuttojen sijainti maapallolla
Koralliriuttojen sijainti maapallolla

Sharm el Sheikhista on tullut suosittu matkakohde etenkin laitesukeltajille, sillä kaupunki sijaitsee lähellä Punaista merta, joka tarjoaa sukeltajalle vaikuttavan merenalaisen maiseman ja lämmintä vettä. Sharm el Sheikhin ja Ras Nusranin väliseltä kuuden kilometrin pituiselta rannalta löytyy monia hyviä sukelluspaikkoja. Myös Sharm el Sheikhin lähellä olevalla Shark's Baylla on muutamia sukelluskeskuksia. Punaisen meren ehkä kuuluisimmat sukelluspaikat ovat Etelä-Siinain Ras Mohammed -merikansallispuistossa, joka sijaitsee aivan Siinai-niemen eteläkärjessä. Puiston alueeseen kuuluvat muun muassa Tiranin saari ja rannikkoaluetta. Ras Mohammedista löytyy 800 metriä syviä koralliriutta-seinämiä ja lämpimien merivirtojen ympäröimiä kauniita korallipuutarhoja.

Laitesukellus Egypti Sharm el Sheikh
Laitesukellusta Sharm el Sheikhissa

Sharm el Sheikhissa voi harrastaa myös monenlaista muutakin vesiurheilua kuten sukeltamista, snorkkelisukellusta, purjelautailua, leijasurffausta, laskuvarjolla leijailua esimerkiksi moottoriveneen tai auton vetämänä, veneilyä ja melontaa. Kaikki alueen rannat ovat matalavetisiä ja hienohiekkaisia tai pikkukivirantoja. Egyptissä auringonotto rannoilla yläosattomissa on kiellettyä.

Leijasurffaus Egypti Sharm el Sheikh
Leijasurffausta

Sharm el Sheikhissa voi kokea unohtumattoman autiomaaseikkailun. Saharan autiomaa on maailman suurin autiomaa, kooltaan noin 9 065 000 neliökilometriä. Sahara sijaitsee pohjoisessa Afrikassa. Sahara tunnetaan valtavista hiekkadyyneistään, vaikka suurin osa autiomaasta muodostuukin karkeasta soramaasta. Saharan autiomaahan voi tutustua pyöräilemällä lähelle Quad-pyörillä tai ajelemalla pitkälle aina satojakin maileja rantavaunuilla ja moottoripyörillä. Perillä voi nauttia teetä ystävällisissä merkeissä vaikkapa Bedoin-heimon parissa. Myös kameli- tai hevosratsastussafari läpi Biblical-tasankojen on upea tapa nähdä ja kokea Saharan kaukaisia ja muinaisia ihmeitä.

Egypti Saharan autiomaa kuva
Egypti - Saharan autiomaa

Sharm el Sheikhista voi tehdä myös monia päiväretkiä lähimaastoon ja vähän pidemmälle suuriin kaupunkeihin. Lähimaaston retkistä suosittuja ovat ainakin Ras Mohamedin -merikansallispuisto ja Siinain niemimaalla oleva vanha kristitty temppeli Pyhän Katariinan luostari. Pyhän Katariinan ortodoksinen luostari eli Siinain luostari sijaitsee Siinai-vuoren juurella luoksepääsemättömän rotkon suulla. Munkit ovat kilvoitelleet paikalla jo 1700 -vuotta, joten luostaria pidetään maailman vanhimpana jatkuvasti asuttuna olleena kristillisenä luostarina. Luostarin lähellä on myös paikka, jossa Mooses kuuli Jumalan äänen palavasta pensaasta ja Siinai-vuori, jossa Mooses otti vastaan kymmenen käskyä. Pidemmällä päiväretkellä voi puolestaan tutustua Egyptin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuten vaikkapa Kairoon ja Gizan pyramideihin tai Luxoriin ja Kuninkaiden laaksoon.

Egypti Siinain luostari Pyhän Katariinan luostari
Egypti - Siinai - Pyhän Katariinan luostari

Nabq Bay on tunnettu alue Sharm el Sheikhissa. Nabq Bay tarjoaa paljon erilaisia mukavuuksia kuten hyviä rantapalveluita, ravintoloita, baareja, kauppoja ja muuta paikallista toimintaa. Nabq Bayssa voi kävellä seitsemän kilometriä pitkällä rantakadulla ja tehdä ostoksia Al Khanin vilkkaalla ostoskadulla. Turistit voivat vierailla matkallaan myös monissa Egyptin historiallisissa kohteissa kuten suurilla pyramideilla ja kuninkaiden laaksossa. Nabq Bay on hyvä matkakohde etenkin perheille ja pareille, jotka haluavat viettää rentouttavan ja unohtumattoman loman. Nabq Baysta ajaa noin 20 minuuttia Sharm el Sheikhin kansainväliselle lentokentälle.


Sharm el Sheikh kartta - Nabq Bay sijainti

Saharan ilmasto on erittäin kuumaa ja kuivaa aavikkoilmastoa. Vuoden keskilämpötila on yli +30 astetta, mutta päivisin lämpötilat saattavat nousta varjossakin yli +50 asteen. Aivan hiekan pinnassa lämpöä voi olla jopa +80 astetta. Suurena vastakohtana talviöisin lämpö saattaa pudota nollan alle. Sharm el Sheikhissa keskimääräiset lämpötilat talvikuukausina (marraskuu-maaliskuu) ovat 15-35 astetta ja kesäkuukausina (huhtikuu-lokakuu) 20-45 astetta. Punaisen meren lämpötila tällä alueella on 21-28 astetta vuotuista keskimääräistä lämpötilaa ylempi. Suuren kuumuuden vuoksi Sharm el Sheikhissakin turistin on tärkeä suojata päänsä kuumimpina aikoina huivilla hiekalta, pölyltä ja auringolta sekä varata mukaansa iso vesipullo.

Egypti Sharm el Sheikh sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Egypti Sharm el-Sheikh sää - keskimääräiset lämpötilat
Sharm el-Sheikh sää
keskimääräiset lämpötilat

Shoppailun lomassa voi levähtää nauttimaan egyptiläisestä maailmanlaajuisesta keittiöstä, joka tarjoaa monia maistamisen arvoisia ruokia. Voit hemmotella makuhermojasi esimerkiksi falafeleillä ja hyvillä leivonnaisilla. Falafel on egyptiläinen perinneruoka, härkäpavuista tai kikherneistä valmistettu friteerattu pyörykkä. Falafel tarjotaan yleensä pita-leipään käärittynä salaatin, tahini-kastikkeen ja tulisen kastikkeen kanssa. Juomana tarjotaan usein Karkadayta, jolla on sanottu olevan monia terveysvaikutuksia. Karkadayta tehdään hibiscuksen uutteesta ja sitä tarjotaan sekä kuumana että kylmänä. Toinen suosittu juoma on Chii, joka on paikallinen versio teestä. Paikalliset usein vielä täydentävät ruokien ja juomien maukkaita aromeja shishalla eli vesipiipulla tupakoimalla. Piipussa poltetaan eri hedelmien kuivattuja osia, jotka on sekoitettu tupakkaan.

Sharm el Sheikh Egypti - Mies ja vesipiippu
Mies ja vesipiippu

Sharm el Sheikh on sopiva lomakohde etenkin kaikille sukeltamisesta ja muusta vesiurheilusta pitäville. Monipuolisen rantaelämän lisäksi kaupungista voi tehdä monia lyhyitä ja pitkiä retkiä Egyptin tunnetuimmille nähtävyyksille ja Saharan autiomaahan. Sharm el Sheikhista löytyy myös shoppaajille hyvin kauppoja ja suuri Old Market -basaarialue, jossa on sekä paikallisia että ulkomaisia tuotteita kuten koruja, nahkatuotteita, saviastioita ja kirjoja. Egyptin lomakaupunkien yöelämä on hillittyä ja vain suurimmissa hotelleissa on baareja ja muutama yökerho. Suosittuja tuliaisia Egyptistä ovat muun muassa mausteet, savityöt, nahkatyöt, egyptiläinen puuvilla ja papyrykselle maalatut taulut. Lento Helsingistä Sharm el Sheikhiin kestää noin viisi tuntia. Sharm el sheikissa on oma lentokenttä ja matka lentokentältä hotelliin kestää yleensä vain noin 15 minuuttia. Egyptissä on sama kellonaika kuin Suomessa, mutta talvi- ja kesäaikaan egyptiläiset siirtyvät kuukauden myöhemmin kuin suomalaiset. Siirtymäkausien välisinä aikoina Suomella ja Sharm el Sheikhilla on siis tunnin aikaero.

Suomi
Egypti

SHARM EL SHEIKH HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Sharm el Sheikh kuvia ja Sharm el-Sheikh matkakertomuksia:

Sharm el Sheikh kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Egyptistä ja Sharm el Sheikhista - Unsplash
Sharm el Sheikh kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

SHARM EL SHEIKH HOTELLIT SHARM EL SHEIKH LENNOT SHARM EL SHEIKH MATKAT

SHARM EL SHEIKH TIETOA JA KUVIA

Sharm el Sheikh. Tutustu ja ihastu Egyptiin ja Sharm el Sheikhiin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Sharm el Sheikh tietoa ja Sharm el Sheikh kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)