ALICANTE COSTA BLANCA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

ALICANTE COSTA BLANCA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

ALICANTE COSTA BLANCA

kuva Espanjan loma Alicanten matka kävelykatu Costa Blanca
Alicante - Costa Blanca

Alicante on Espanjan satamakaupunki Costa Blancan rannikolla Välimeren rannalla. Alicantesta on laivayhteys Baleaareille ja kaupungissa on kansainvälinen lentokenttä. Alicanten asukasluku on noin 330 000. Alicante on Espanjan kahdeksanneksi suurin metropolialue, jossa asuu noin 760 000 ihmistä. Alicantesta on matkaa 186 kilometriä Valenciaan, 40 kilometriä Benidormiin, 62 kilometriä Alcoyhin, 56 kilometriä Villenaan ja 58 kilometriä Orihuelaan.

Espanja Costa Blanca Alicanten sijainti kartalla
Alicanten sijainti Espanjassa

Alicante on myös Alicante nimisen maakunnan pääkaupunki Valencian itsehallintoalueella ja Costa Blancan pääkaupunki. Alicanten maakunta jakaantuu ylempään ja alempaan alueeseen. Ylemmällä alueella ovat muun muassa Calpen, Teuladan ja Javean kaupungit. Alempi alue keskittyy Benidormin ympärille ja siellä ovat muun muassa Altean ja Villajoyosan kaupungit. Sisämaan kaupunkeihin kuuluvat Elche, Movelda ja Aspe ja rannikkokaupungit etelässä ovat Torrevieja ja Guardamar.

Espanja Costa Blanca Alicanten maakunnan suurimmat kaupungit
Alicanten maakunnan suurimmat kaupungit

Costa Blanca on Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa sijaitseva yli 200 kilometriä pitkä rannikko, joka rajoittuu pohjoisessa Denian kaupunkiin ja Costa de Valencia -rannikkoon sekä etelässä Torreviejan kaupunkiin ja Costa Calida -rannikkoon. Costa Blanca on saanut nimensä brittiläiseltä lentoyhtiöltä, joka on mainostanut aluetta turistikohteena vuodesta 1957 alkaen. Alicante sijaitsee Costa Blancalla Benidormin ja Elchen välissä. Muita Costa Blancan rannikolla sijaitsevia espanjalaisia kaupunkeja ovat Jávea, Teulada-Moraira, Benisa, Calpe, Altea, Finestrat, Villajoyosa, Campello, Santa Pola, Guardamar del Segura, Torrevieja ja Orihuela. Alicanten maakunta on pohjoisessa ja lännessä hyvin vuoristoista, kun taas etelässä on melko tasaista. Etelässä Segura joki virtaa itäänpäin maakunnan läpi.

Espanja Costa Blanca Alicanten rannikko kartta kuva
Alicanten rannikkoa

Alicante on yksi Espanjan nopeimmin kasvavista kaupungeista. Sen talous perustuu turismiin, viinin tuotantoon, palveluihin ja hallintoon. Vientituotteita ovat viini, oliiviöljy ja hedelmät. Alueella on lisäksi kevyttä teollisuutta: elintarviketeollisuutta, nahka-, tekstiili- ja keramiikkateollisuutta. Alicanten viralliset kielet ovat espanja ja valencia ja rahayksikkö euro.

Espanjan lippu Alicanten lippu
Espanjan lippu Alicanten lippu

Kreikkalaiset perustivat Alicanten 324 ennen ajanlaskun alkua nimellä Akra Leuke. Roomalaiset valloittivat Alicanten vuonna 201 eaa. ja antoivat sille nimen Lucentum, joka tarkoittaa valon kaupunkia. Hannibalin sanotaan nousseen maihin sotaelefanttiensa kanssa Alicantessa. Maurit hallitsivat kaupunkia vuodesta 718 vuoteen 1249. Alfonso X valloitti Alicanten 1265 ja liitti sen Kastiliaan. Vuonna 1304 Alicante liitettiin Valencian kuningaskuntaan, Aragonian alaisuudessa. Ranskalaiset piirittivät kaupunkia 1709 ja 1812 ja myöhemmin Cartagenan federalistit 1873. Espanjan sisällissodassa Alicante oli yksi viimeisistä kaupungeista, jotka antautuivat Francolle.

Espanja Costa Blanca Alicante Hannibal kuva
Hannibal

Alicante on kulttuurikaupunki ja liiketoimintakeskus. Kaupungin paikallinen juhlapäivä on kesäpäiväntasauksen seutuvilla, Pyhän Johanneksen tulet. Alicantessa on myös monia huomattavia museoita. Alicanten arkeologinen museo valittiin vuonna 2004 Euroopan vuoden museoksi. Alicanten arkeologinen museo valottaa alueen historiaa esittämällä 100 000 vuotta vanhoja ihmiskäden töitä aina 1800-luvun töihin asti. Alicanten vilkkain vapaa-ajan alue on satama ravintoloineen, pubeineen ja discoineen. Satamassa on pursiseura, huvivenesatama ja monta mahdollisuutta oppia purjehtimaan. Alicanten satamasta lähtee kauniita pitkiä kujia, joita pitkin voi kävellä ja nauttia palmuista ja Välimeren leudosta ilmastosta.

Espanja Costa Blanca Alicante satama kuva
Alicanten satama

Alicantessa on useita kauniita puistoja. Kaupungin vanhin puisto on Canalejas-puisto, jonka suunnitteli vuonna 1886 arkkitehti Gonzolez Altus. Puistossa on sisäänkäynnin luona kivipatsaita koirista ja leijonista, kauniita suihkulähteitä ja kivestä veistetty Espanjan kartta. El Palmeral-puisto sijaitsee kaupungin laidalla. Siellä on vesiputouksia, järviä ja satoja palmuja. Mount Tossal -teemapuistosta on mielenkiintoinen näköala kaupunkiin ja rannikolle. Puistossa voi muun muassa kalliokiipeillä ja pelata suurella sakkilaudalla.

Espanja Costa Blanca Alicante El Palmeral puisto
Alicante - El Palmeral -puisto

Parque del Morant -puisto on kaupungin paras paikka kävellä leveitä, tasaisia ja varjoisia kävelykatuja. Puistossa on mielenkiintoinen pohjapiirros, paljon veistoksellisia kasveja ja pieniä vesikasveja. Puisto toimii myös isona ulkoilmasalina, jota käytetään kesän erilaisissa tapahtumissa. Moderni Parque de la Ereta -puisto on suunniteltu sopusointuun luonnon kanssa. Puistosta lähtee upea kävelykatu Santa Barbaran linnaan ja vanhaan kaupunkiin. Monte Benacantil -puisto on kaupungin vihreä keuhko, jossa on mäntyjä ja eukalyptus-puita. Sanotaan, että Benacantil-puisto täyttää kaupungin hapen tarpeen.

Espanja Costa Blanca Alicante eukalyptus puu
Eukalyptus-puu

Alicantesta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä on vielä kaksi puistoa. Terra Natura -puistossa on 1500 eläintä ja noin kaksi sataa eri eläinlajia. Puistossa on myös vesipuisto, jossa on vesilaitteita ja iso uima-allasalue. Mundomar Marine -puistossa on hieno mahdollisuus katsella delfiinejä niiden luonnollisessa elinpaikassa. Puistossa on kauniita polkuja kasvien keskellä ja ylikulkusiltoja, joilta voi ihailla värikkäitä vesilintuja ja trooppisia lintuja.

Espanja Costa Blanca Alicante pullonokkadelfiini
Pullonokkadelfiini

Alicantessa on satoja kilometrejä hiekkarantoja, joissa on hyvät rantapalvelut. Kaupungin ensimmäinen hiekkaranta San Juanin hiekkaranta sijaitsee 4,5 kilometriä Alicanten keskustasta pohjoiseen. San Juanin pitkä ja avoin ranta on palkittu Euroopan Unionin sinisellä lipulla. Ranta on täydellinen auringonottoon ja uimiseen ja rannalla on hyvä valikoima kauppoja, baareja, kahviloita, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia. San Juanin hiekkaranta ulottuu kolmen kilometrin päähän Cape Huertasiin, joka erottaa sen suositusta Albuferetan hiekkarannasta. Satamasta etelään on Saladarin hiekkaranta.

rantakatu Alicantessa
Rantakatu Alicantessa

Alicanten suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Santa Barbara -linnoitus, Santa Maria -kirkko, Sant Nicolas -katedraali ja Ayuntamiento-kaupungintalo. Santa Barbara on yksi suurimmista keskiajan linnoituksista Espanjassa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa Benacantil-vuoren huipulla, josta avautuvat upeat näkymät alas kaupunkiin. Kun katsoo linnoitusta El Postiquetin rannalta, voi nähdä ihmisen kasvoja muistuttavan heijastuman, Moor's Headin.

Espanja Costa Blanca Alicante Santa Barbaran linnoitus
Santa Barbaran linnoitus

Santa Marian kirkko rakennettiin goottilaiseen tyyliin 1300-1500 lukujen välillä. Se on rakennettu moskeijan perustusten raunioista maurilaisten miehityksen aikana. Alueella on paljon taidetta 1400-luvulta. Kirkon sisäosat on koristeltu barokkityylillä.

Espanja Costa Blanca Alicante Santa Marian kirkko ja Santa Barbaran linnoitus
Santa Marian kirkko

San Nicolasin renessanssin ja barokin tyylistä katedraalia rakennettiin melkein koko 1600-luku. Katedraali sijaitsee Alicanten vanhassa kaupungissa lähellä kaupungin taloa. Katedraalissa on hieno sininen kupoli ja sen ympärillä on kaunis puutarha.

kuva Alicante San Nicolasin katedraali
Alicante - San Nicolasin katedraali

Alicanten barokkityylinen kaupungintalo sijaitsee aivan La Explanada -puiston takana ja Santa Marian kirkolta lounaaseen päin kaupungin keskustassa. Paikalliset kutsuvat kaupungintaloa nimellä Ayuntamiento. Kaupungintalossa on kaunis 35 metriä korkea kaksostorni, sininen huone, istuntosali ja kappeli. Kaupungintalossa on myös Dalin patsas ja laite, jolla mitattiin ennen meren pinnan korkeutta kaikkialla Espanjassa.

Espanja Costa Blanca kuva Alicanten kaupungintalo
Alicanten kaupungintalo

Alicanten rannikon edustalla on Tabarcan saari. Tabarcan saari sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Alicanten rannikolta. Mantereelta pääsee laivalla tunnissa saarelle. Tabarca on Valencian itsehallintoalueen suurin luonnontilassa oleva saari, siellä on vain Cabo de Santa Polan venesatama ja pursiseura. Tabarcan saari on hallinnollisesti riippuvainen Alicanten kaupungista ja suosittu turistikohde. Tabarcan historiaan kuuluu merirosvot, jotka piiloutuivat aikoinaan saarelle tarkoituksenaan hyökätä Costa Blancaan. Tabarcan ympärille rakennettiin muurit, joiden tarkoituksena oli suojella kaupungin keskustaa. Saarta ympäröivä rannikko on suojeltua huvivenealuetta, joka estää vesiurheilulajien harrastamisen. Tabarcan rannikko onkin siksi hyvin idyllistä esimerkiksi laitesukellukseen. Tabarcan kaupungissa on paljon historiaa ja taidetta kuten merkittävät barokkityyliset kirkot ja St Josephin ja kuvernöörin talon torni. Saari on tunnettu myös hyvästä meriruokavalikoimastaan.

Espanja Costa Blanca Alicante Tabarcan saari
Tabarcan saaren sijainti

Alicantessa on miellyttävän lempeä ja vähäsateinen välimeren ilmasto. Talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä. Sateet ajoittuvat trooppisille kausille. Vuodessa on keskimäärin vain 37 sadepäivää. Syyskuu ja lokakuu ovat sateisimpia kuukausia. Keskimääräinen vuosilämpötila on 17,8 astetta. Päivittäiset lämpötilan vaihtelut ovat hyvin pieniä meren vaikutuksesta, vaikka tilapäiset tuulijaksot lännestä saattavat alentaa lämpötilaa.

Alicanten sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Costa Blanca sää Alicante sää - keskimääräiset lämpötilat
Alicante sää - keskimääräiset lämpötilat

Alicanten ruokaerikoisuus on turrón-makeiset. Turron on nougat-makeinen, joka on valmistettu hunajasta, sokerista ja kananmunan valkuaisesta ja jossa on paahdettuja manteleita tai muita pähkinöitä. Makeinen on tavallisesti muotoiltu joko suorakulmaiseksi levyksi tai pyöreäksi kakuksi. Turron on nykyään Espanjassa perinteinen jouluna nautittava jälkiruoka. Siitä on myös joitakin muunnoksia Italiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Espanja Costa Blanca Alicante tuliainen Turron - hunaja- ja mantelimakeinen
Turron - hunaja- ja mantelimakeinen

Alicantea voi suositella varmaksi matkakohteeksi varsinkin rantalomasta ja kulttuurista pitäville. Suomesta lentomatka Alicanteen kestää noin neljä ja puoli tuntia. Aikaeroa Suomella ja Espanjan Costa Blancalla ja Alicantella on vain yksi tunti. Espanjassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Suomi
Espanja

ALICANTE COSTA BLANCA BENIDORM HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Alicante Costa Blanca kuvia ja Alicante Costa Blanca matkakertomuksia:

Alicante kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Alicantesta - Unsplash
Alicante kuvia - Google Costa Blanca kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Costa Blancalta - Unsplash
Costa Blanca kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

ALICANTE COSTA BLANCA HOTELLIT ALICANTE COSTA BLANCA LENNOT ALICANTE COSTA BLANCA MATKAT

ALICANTE COSTA BLANCA TIETOA JA KUVIA

Alicante Costa Blanca. Tutustu ja ihastu Espanjan Costa Blancan rannikolla sijaitsevaan Alicanteen!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Alicante Costa Blanca tietoa ja Alicante Costa Blanca kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)