AZORIT - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

AZORIT MATKATIETOA JA AZORIT LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

AZORIT

Azorit matka - Lagoa do Fogo - 'tulijärvi' / laguuni São Miguelin saarella
Azorit - Lagoa do Fogo
laguuni São Miguelin saarella

Azorit (englanniksi Azores, portugaliksi Açores) on Portugalille kuuluva saariryhmä. Azorit sijaitsee Atlantin valtamerellä noin 1500 kilometrin päässä Portugalin pääkaupungista Lissabonista ja noin 3900 kilometrin päässä Pohjois-Amerikan itärannikosta - joskin kaksi Azorien saariryhmän läntisintä saarta (Flores ja Corvo) sijaitsevat vain 1925 kilometrin päässä Pohjois-Amerikan rannikosta. Azorien yhdeksän tuliperäistä ja vihreydestään tunnettua saarta löytyvät siis parhaiten kartalta, kun etsit niitä Atlantin valtamerestä Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälistä.

Azorit sijainti
Azorit sijainti

Azorien saarten virallinen kieli on portugali. Azorien saarilla on paikallisten puhekielenä käytössä portugalin kielestä kuitenkin varsin murrerikas versio, jota jopa mannerportugalilaisten on välillä hankala ymmärtää. Koska turismi on kuitenkin erittäin tärkeä osa Azorien saarten elinkeinoa, niin turistia helpottanee tieto, että suurimman osan kanssa paikallisista tulee ainakin välttävästi toimeen myös englannin kielellä.

Azorit kuva - Horta on kaupunki Faial-saarella
Azorit - Horta
kaupunki Faial-saarella

Azorit kuuluvat siis Portugaliin ja siten myös Euroopan Unioniin. Itse asiassa Azorien saariryhmä on EU:n läntisin osa-alue. Azorien saarilla on EU:n myötä valuuttana käytössä tutut eurot (EUR, €), aivan kuten Suomessakin. Azorien saarien aikavyöhyke on UTC-1 eli kolme tuntia Suomea (UTC+2) jäljessä. Toisin sanoen kun Suomessa kello on 13.00, niin Azorien saarilla kello on tuolloin vasta 10.00.

Suomi
Azorit

Vaikka Azorit kuuluvat Portugaliin, niin Azorien saarilla on itsehallinto-oikeus, vastaavalla tavalla kuin Ahvenanmaalla Suomessa.

Portugalin lippu Azorien lippu
Portugalin lippu Azorien lippu

Sää Azorien saarilla on merellisen raikas ja tuulinen. Golfvirta lämmittää mukavasti saarien ilmastoa ja hedelmällinen maaperä on otollinen kasvualusta näyttäville trooppisille kukille, kasveille ja hedelmille. Ilman keskilämpötilat vaihtelevat talven 16 asteesta kesän 25 asteeseen. Meriveden lämpötilat vaihtelevat talven 16 ja kesän 23 asteen välillä.

Azorit sää - keskimääräiset lämpötilat
Azorit sää - keskimääräiset lämpötilat

Säävaihtelut Azoreilla ovat tyypillisiä saman päivänkin aikana - keli voi muuttua nopeasti jopa kymmenessä minuutissa. Ilman kosteusprosentti on vuoden keskiarvoltaan peräti 77 %, joten sateitakin esiintyy silloin tällöin - talvisin sateita on huomattavasti useammin kuin kesäisin. Jokaisella saarella on oma ainutlaatuinen ilmastonsa ja esimerkiksi itäisillä saarilla sataa vähemmän kuin keskussaarilla. Pääasiassa on kuitenkin aurinkoista, aurinko paistaa talvisinkin keskimäärin noin neljä tuntia ja kesäisin jopa noin kahdeksan tuntia. Azorit tunnetaan vihreinä saarina - luonto on läpi vuoden vehreää.

Azorit sää - Ponta Delgada sää

Azorien saarten pääkaupunki on Ponta Delgada. Ponta Delgada on myös Azorien saarien asukasluvultaan suurin kaupunki. Kaupunkeja Azorien saarilla ei itse asiassa ole kuin viisi: Ponta Delgada ja Ribeira Grande (São Miguelin saarella), Angra do Heroísmo ja Praia da Vitória (Terceiran saarella) sekä Horta (Faialin saarella).

Azorit loma - Lagoa das Sete Cidades - 'kaksoisjärvet' / laguuni Ponta Delgadan lähistöllä
Azorit - Lagoa das Sete Cidades
laguuni Ponta Delgadan lähistöllä

Azorit koostuvat yhdeksästä tuliperäisestä saaresta ja Azorien saarien pinta-ala on yhteensä noin 2 346 neliökilometriä. Pinta-alaltaan saarien koko vaihtelee 759 neliökilometrin São Miguelista vain 17 neliökilometrin kokoiseen Corvon saareen. Saarien koon hahmottamisessa auttanee tieto, että isoinkin saari eli São Miguelin saari on itä-länsi -suunnassa leveimmillään vain 65 kilometriä ja pohjois-eteläsuunnassa ainoastaan 14 kilometriä.

Azorien yhdeksän saarta pinta-alan mukaisessa järjestyksessä suurimmasta pienimpään ovat:

São Miguel (759 km²), Pico (446 km²), Terceira (403 km²), São Jorge (246 km²), Faial (173 km²), Flores (143 km²), Santa Maria (97 km²), Graciosa (62 km²) ja Corvo (17 km²).

Azorit kuvia - Pico saaren Pico vuori kuvattu São Jorgen saarelta
Azorit - Pico-tulivuori Picon saarella on
Portugalin korkein vuori (korkeus 2 351 metriä)

Azorien saarien kokonaisasukasluku on noin 240 000 asukasta. Näistä yli puolet asuu Azorien saarien suurimmalla saarella eli São Miguelilla (asukasluku noin 130 000).

Azorien yhdeksän saarta asukasluvun mukaisessa järjestyksessä suurimmasta pienimpään ovat:

São Miguel (130 154) , Terceira (54 996), Faial (14 934), Pico (14 579), São Jorge (9 522), Santa Maria (5 490), Graciosa (4 708), Flores (3 949) ja Corvo (435).

Azorit lomamatka - uimaranta Terceiran saarella
Azorit - uimaranta Terceiran saarella

Azorien yhdeksän saarta jaetaan kolmeen eri ryhmään maantieteellisen sijainnin mukaan: itäiset saaret (São Miguel ja Santa Maria), keskussaaret (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico ja Faial) ja läntiset saaret (Corvo ja Flores).

Azorit kartta
Azorit kartta

Jokaisella saarella on myös oma "pääkaupunkinsa": Ponta Delgada (São Miguelin saari), Vila do Porto (Santa Marian saari), Angra do Heroísmo (Terceiran saari), Santa Cruz da Graciosa (Graciosan saari), Velas (São Jorgen saari), Madalena (Picon saari), Horta (Faialin saari), Vila do Corvo (Corvon saari) ja Santa Cruz das Flores (Floresin saari).

Saarelta saarelle Azoreilla pääsee liikkumaan joko lentokoneella (SATA Air Açores -lentoyhtiö) tai paikallisen laiva- ja veneliikenteen mukana. Azorien saarilla on omat satamansa turistivenekuljetuksineen, joten saariin voi ja kannattaa ehdottomasti tutustua myös mereltä käsin. Merellä ollessasi saatat jopa nähdä valaita ja delfiinejä aivan vierestä.

Valas Delfiini
Valas Delfiini

Itse saariin voi tutustua lähtemällä perinteisille turistibussien kierroksille tai vuokraamalla auton, moottoripyörän tai skootterin. Yksi hyvä vaihtoehtoinen tapa tutustua Azorien saariin ilman kartanlukua on lähteä opastetulle kohtuuhintaiselle taksilla suoritettavalle saarikierrokselle. Useimmilla taksituristikierroksia järjestävillä yrityksillä on nähtävillä etukäteen sovitut valmiit listahinnat useille eri reiteille ja maksu kierroksesta veloitetaan vasta kierroksen päätteeksi. Saaret hyvin tunteva kuljettaja ehtii myös paremmin vastailemaan kysymyksiisi kuin vaikkapa opas parinkymmenen hengen bussireissulla. Samoin taksilla pääset helpommin tutustumaan paikkoihin, joihin bussilla ei pääse.

Azorit matka - Lagoa das Furnas - laguuni São Miguelin saarella
Azorit - Lagoa das Furnas
laguuni São Miguelin saarella

Azorien saarilla on paljon kapeita ja jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Joten jos kuntoa löytyy, niin saariin kannattaa tutustua myös vaikkapa vuokratulla polkupyörällä ja/tai vaeltelemalla upeasti kukkivassa luonnossa.

Azorien saarien harrastusmahdollisuuksia ovat esimerkiksi tutustuminen upeisiin luonnonnähtävyyksiin, vehreässä luonnossa vaeltelu, golfin peluu Golfvirran äärellä, vierailut historiaa tihkuviin museoihin, auringon otto, uiminen, sukeltelu ja purjehdus kristallinkirkkaassa vedessä sekä makuhermojen hemmottelu paikallisissa ravintoloissa.

Ravintolahinnat Azorien saarilla ovat nimittäin huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Ruoka on hyvää ja paikalliset ruoka-aineet tuoreita ja hyvälaatuisia, onhan saarien tärkeimpiä elinkeinoja turismin ohella kalastus ja karjan kasvatus. Karjaa kasvatetaan niin lihan kuin maidonkin tuotantoon - joillakin saarilla on jopa enemmän karjaa kuin asukkaita. Maitoa jalostetaan saarilla myös juustoiksi, joten kannattaa maistella myös toinen toistaan herkullisempia paikallisia juustoja. Ruokajuomaksi voi tilata vaikkapa Azorien saarien oman paikallisen oluen (Especial). Maittavan kala- tai pihvi-illallisen voi täydentää vaikkapa São Miguelin saarelta löytyvän likööritehtaan tuotteilla (esimerkiksi passionhedelmäliköörillä).

Azorit kuva - viinitarha Picon saarella
Azorit - viinitarha Picon saarella

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!


Näytä suurempi kartta
Azorit - keskussaarien kartta


Näytä suurempi kartta

Näytä suurempi kartta
Azorit - läntisten saarien kartta Azorit - itäisten saarien kartta

AZORIT HOTELLIT JA MAJOITUS

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Azorit kuvia ja Azorit matkakertomuksia:

Azorit kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Azorien saarilta - Unsplash
Azorit kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

AZORIT HOTELLIT AZORIT LENNOT AZORIT MATKAT

AZORIT TIETOA JA KUVIA

Azorit. Tutustu ja ihastu upeisiin Azorien saariin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty tietoa ja kuvia Azorien saarista.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.