SAALBACH - HINTERGLEMM - ALPIT - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

SAALBACH-HINTERGLEMM ITÄVALTA ALPIT MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

SAALBACH-HINTERGLEMM

kuva Alpit Saalbach-Hinterglemm Spielberghorn loma matka Itävalta
Spielberghorn - Saalbach-Hinterglemm
Alpit - Itävalta

Saalbach-Hinterglemm on talviurheilusta tunnettu kunta Zell am Seen ja Pinzgaun alueella Itävallan osavaltiossa Salzburgissa. Se sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa Saalbachin laaksossa noin 100 kilometriä etelään Salzburgista. Kunta sisältää kaksi pientä alppikylää Saalbachin ja Hinterglemmin. Saalbach-Hinterglemmin asukasluku on noin 3000, pinta-ala noin 126 km² ja asukastiheys 15 / km². Saalbach-Hinterglemmia lähimpänä oleva lentokenttä on 90 kilometrin päässä Salzburgissa, josta ajaa autolla Saalbach-Hinterglemmiin noin puolitoista tuntia. Saalbach-Hinterglemmia lähimpänä oleva rautatieasema sijaitsee 18 kilometrin päässä Zell am Seessa, johon ajaa autolla noin 20 minuuttia.

kartta kuva Alpit Saalbach-Hinterglemm Itävalta
Saalbach-Hinterglemm - Itävalta

Alpit on Euroopan suurin ja korkein vuoristo. Se kulkee kaikkiaan seitsemän valtion: Itävallan, Slovenian, Italian, Sveitsin, Liechtensteinin, Saksan ja Ranskan läpi. Alppien korkein vuori on Mont Blanc (4810 metriä), joka sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla. Se on samalla Länsi-Euroopan korkein vuori. Alpit on Euroopan nuorimpia vuoristoja. Alppien poimuvuoristo on syntynyt miljoonia vuosia sitten Euroopan ja Afrikan mannerlaattojen törmätessä toisiinsa. Alpit jaetaan läntisiin Alppeihin, Keski-Alppeihin ja Itäisiin Alppeihin. Itävallan Alpit kuuluvat Keski-Alppeihin ja Saalbach-Hinterglemm kuuluu Keski-Alppien Kitzbüheler-Alppialueeseen. Kitzbüheler-Alppialueen korkein kohta on pohjoisessa Spielberghorn (2044 metriä) ja etelässä Hochkogel (2249 metriä). Alpeilla viihtyviä eläimiä ovat esimerkiksi metsäjänis, saksanhirvi, helmipöllö, gemssi, alppimurmeli ja alppikauris.

kartta kuva Keski-Alpit Kitzbüheler-Alppialue  Itävalta Saalbach-Hinterglemm matka
Keski-Alpit - Kitzbüheler-Alppialue - Itävalta

Saalbach-Hinterglemmin hiihtokeskus on yksi suurimmista Itävallassa. Sen rinnejärjestelmää kutsutaan "skicirkukseksi", johon kuuluu kolme yhdessä olevaa aluetta Saalbach, Hinterglemm ja Leogang. Hissejä keskuksesta löytyy 62 ja korkein hissi nousee yli 2000 metrin korkeuteen. Rinnekilometrejä on yhteensä 200 ja pisin lasku on jopa 7,5 kilometriä pitkä. Hiihtokeskuksesta löytyy myös 68 ravintolaa, 44 rinneravintolaa sekä 38 baaria ja discoa.

Itävalta kuva loma Saalbach-Hinterglemm matka Kitzbüheler Alppialue Itävallan Alpit
Kitzbüheler Alppialue - Itävallan Alpit

Saalbach-Hinterglemmissa voi hiihtää ja lasketella Saalbach-laakson molemmilla puolilla. Laakson pohjoispuolella voi lasketella kasvot etelään päin ja nauttia aurinkoisesta säästä. Laakson etelänpuoleiset rinteet taas ovat tavallisesti varjossa, mutta siellä on pohjoispuolta parempi lumipeite etenkin loppukaudesta. Myös puita on enemmän laakson eteläpuolella. Suurin osa off piste eli puuterilumihiihdosta on laakson pohjoispuolella, jossa syvää koskematonta lunta voi löytää monilta reiteiltä. Saalbach-Hinterglemmin rinteissä on nykyaikaisia kuuden ja kahdeksan ihmisen tuolihissejä, joissa on lämmitetyt istuimet ja huonolla säällä käytettävät sisään vedettävät suojat. Hinterglemmista löytyy pieni lumipuisto aloittelijoille, mutta kokeneet lumilautailijat ja hiihtäjät pitävät enemmän viereisestä Leogangin laaksossa olevasta monipuolisesti varustellusta lumipuistosta.

Itävalta valokuva loma Saalbach-Hinterglemm matka Itävallan Alpit
Saalbach-Hinterglemm - Alpit - Itävalta

Saalbach-Hinterglemm kuuluu Itävaltaan. Itävallan suurimmat kaupungit ovat pääkaupunki Wien (noin 1 650 000 asukasta), Graz (noin 250 100 asukasta), Linz (noin 190 000 asukasta), Salzburg (noin 150 000 asukasta), Innsbruck (noin 120 000 asukasta) ja Klagenfurt (noin 93 000 asukasta). Itävallassa on syntynyt monia musiikin ja urheilun kuuluisuuksia kuten klassisen musiikin keskeiset säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Schubert, Gustav Mahler, Anton Bruckner, Johann Strauss vanhempi ja Johann Strauss nuorempi. Urheilussa Itävalta on alppilajien suurvalta. Tunnettuja itävaltalaisia alppilajien edustajia ovat muun muassa Hermann Maier, Stephan Eberharter, Anita Wachter ja Benjamin Raich. Myös mäkihyppy on Itävallassa suosittua ja menestyneitä itävaltalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Wolfgang Loitzl ja Martin Koch. Itävallassa on syntynyt myös diktaattori Adolf Hitler, näyttelijä Arnold Schwarzenegger ja laulaja Falco. Itävallan viralliset kielet ovat saksa ja joissakin osissa slovenia, kroatia ja unkari. Itävallan kaupungeissa pärjää yleensä englannilla, mutta maaseudulla useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuin saksaa. Itävallassa on katolilaisia 78% ja protestantteja 5%. Itävallan rahayksikkö on euro.

Itävalta lippu
Itävalta - lippu

Saalbachin kunnan vanhin asutus juontaa juurensa vuodesta 1222. Nimi Salpach esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1350. Saalbachissa oli ensin vain kirkko, mutta vuonna 1489 kunta sai myös kauppaoikeudet. Tästä huolimatta Saalbach oli enimmäkseen köyhä maanviljelyskunta aina 1900-luvulle asti. Se alkoi vaurastua vasta kun turisteja alkoi tulla kuntaan vuonna 1945. Saalbachin nimi muutettiin vuonna 1987 Saalbach-Hinterglemmiksi. Saalbach-Hinterglemmissä pidettiin vuonna 1991 alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailut. Se on ollut myös useita kertoja Britannian yliopiston lumiurheilun mestaruuskilpailujen ja Britannian kuninkaallisten ilmavoimien mestaruuskilpailujen tapahtumapaikkana. Saalbach-Hinterglemmin vaakunaa kutsutaan punaiseksi kilveksi, jossa on kaksi ristikkäin menevää kultaista suksea. Suksien yläpuolella on hopeinen lumihiutale ja alapuolella kolme hopeapalloa kolmiona toistensa päällä. Vaakunan poikki kulkee aaltoileva hopeinen nauha.

vaakuna Alpit Saalbach-Hinterglemm Itävalta
Saalbach-Hinterglemmin vaakuna

Saalbach-Hinterglemmia lähimpänä oleva kaupunki on noin 20 kilometrin päässä oleva Zell am See, jossa on asukkaita noin 10000. Zell am See sijaitsee Zeller-järven rannalla. Sen keskusaukiolla on 1000 vuotta vanha 36 metriä korkea vartiotorni, jonka vahvat muurit ovat kalkkikiveä. Kaupunki tarjoaa ympäri vuoden urheilua, kulttuuria ja huveja kuten hiihtoa, laskettelua, lumilautailua, maastojuoksua, lumikenkävaellusta, kelkkailua, luistelua, jääkiekkoa, rekiajelua, liitovarjohyppyjä, jääkiipeilyä, sisällä ja ulkona uimista, ratsastusta, konsertteja, juhlia, teatteria, musikaaleja, näyttelyitä ja hiihdon jälkeistä illanviettoa (after ski) ravintoloissa, baareissa, pubeissa ja yökerhoissa. Zell am Seen keskusta on pieni ja idyllinen. Se on täynnä viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä putiikkeja.

kuva Alpit Zell am See loma matka Itävalta
Zell am See - Alpit - Itävalta

Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on siten sekä Atlantin että Manner-Euroopan ilmastojen vaikutusalueella. Saalbach-Hinterglemmin ilmasto on vaihtelevan leuto mannerilmasto, joka tarkoittaa neljää selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Vuoristossa on sateinen alppi-ilmasto ja talvet ovat yleensä pitkiä.

Itävalta Saalbach Hinterglemm Alpit sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Itävalta Saalbach Hinterglemm Salzburg Alpit sää - keskimääräiset lämpötilat
Saalbach Hinterglemm Salzburg Alpit sää
keskimääräiset lämpötilat

Itävaltalainen keittiö on saanut vaikutteita varsinkin Saksasta ja Tšekistä. Perinteiseen annokseen kuuluu sianliha makkaran tai pihvin muodossa, joka tarjotaan nuudelien ja joskus hapankaalin kanssa. Itävallan ehkä tunnetuin pääruoka on vasikanlihasta valmistettu wieninleike (Wiener Schnitzel). Perinteisiin Itävaltalaisiin jälkiruokiin kuuluu sachertorttu (Sachertorte) joka on kotoisin wieniläisestä Sacher-hotellin kahvilasta ja omenakakku (Apfelstrudel), joka tarjotaan usein kerman kanssa.

itävaltalainen keittiö Alpit Saalbach-Hinterglemm loma itävaltalainen ruoka wieninleike Itävalta
Wieninleike - itävaltalainen ruoka-annos

Saalbach-Hinterglemm on luotettavan lumitilanteensa, monipuolisen hiihtokeskuksensa ja upeitten rinteittensä vuoksi hyvä talvimatkakohde etenkin kaikille laskettelusta ja muista talviurheilulajeista pitäville. Kesällä taas Saalbach-Hinterglemmin hienot Alppi-maisemat ja kaunis luonto tarjoavat hyvät mahdollisuudet esimerkiksi vaellukselle, kiipeilylle ja pyöräilylle. Talvilomalla voi harrastaa rinnepäivien ohella myös kelkkailua, keilailua ja rekiajelua. Monissa isommissa hotelleissa on uima-altaita ja kylpylöitä. Saalbachin pääkävelykadulla on muutamia hiihtokauppoja ja muotiliikkeitä, mutta hinnat ovat edullisempia naapurikylässä Hinterglemmissä. Paikallisia tuotteita ovat suklaat, neulevaatteet ja puuveistokset. Isommille ostoksille kannattaa suunnata lähimpään kaupunkiin Zell am Seehen, josta hyviä tuliaisia ovat esimerkiksi itävaltalaisten perinnevaatteet, lehmänkellot, koristelasi ja kauniisti kirjaillut liinavaatteet kuten pöytäliinat, pannunaluset ja pyyhkeet. Perinteisiä tuliaisia Itävallasta ovat Mozartin suklaakuulat ja valkoviini. Helsingistä lentää Salzburgiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa ja matka lentokentältä Saalbach-Hinterglemmiin kestää noin puolitoista tuntia. Kätevintä on matkustaa ensin junalla Salzburgin lentokentältä Zell am Seehen ja sieltä bussilla Saalbach-Hinterglemmiin. Itävallassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Itävalta

SAALBACH-HINTERGLEMM HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Saalbach-Hinterglemm kuvia ja Saalbach-Hinterglemm matkakertomuksia:

Saalbach-Hinterglemm kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Alpeilta ja Itävallan Salzburgin Saalbach-Hinterglemmista - Unsplash
Saalbach-Hinterglemm kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

SAALBACH-HINTERGLEMM HOTELLIT SAALBACH-HINTERGLEMM LENNOT SAALBACH-HINTERGLEMM MATKAT

SAALBACH-HINTERGLEMM TIETOA JA KUVIA

Saalbach-Hinterglemm. Tutustu ja ihastu Itävallan Alppeihin ja Saalbach-Hinterglemmiin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Saalbach-Hinterglemm tietoa ja Saalbach-Hinterglemm kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.