KÖÖPENHAMINA - TANSKA - HOTELLIT LENNOT MATKAT

KÖÖPENHAMINA TANSKA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

KÖÖPENHAMINA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

KÖÖPENHAMINA

kuva Kööpenhamina Tanska loma matka
Kööpenhamina - Tanska

Kööpenhamina (tanskaksi København) on Tanskan pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Se on myös Tanskan kulttuurin, liike-elämän, median ja tieteen keskus. Nimi Kööpenhamina tarkoittaa kauppasatamaa. Kööpenhamina sijaitsee Juutinrauman salmen länsipuolella Själlannin ja Amagerin saarilla. Amagerin saari on yhteydessä isompaan Själlanin saareen viidellä sillalla. Juutinrauman oikealla puolella on Ruotsin Malmön kaupunki, johon pääsee Kööpenhaminasta autolla noin 8 kilometriä pitkää vinoköysisiltaa pitkin. Kööpenhaminan asukasluku on noin 500 000, mutta koko Kööpenhaminan metropolialueella asuu yhteensä noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Kööpenhamina on osa Hovedstadenin hallintoaluetta ja kaupungin sisällä sijaitsee pinta-alaltaan pieni Frederiksbergin kunta. Kööpenhamina on usein tilastoitu yhdeksi maailman parhaimman elämänlaadun omaavaksi ja ympäristöystävällisimmäksi kaupungiksi. Kööpenhaminassa on paljon hyvin hoidettuja puistoja ja uimarantoja sekä melkein kaikki keskustan kadut ovat kävelykatuja. Kööpenhaminan Strøget-kävelykatu on yksi Euroopan pisimmistä kävelykaduista. Kaupunkilaisista jopa noin kolmannes kulkee työmatkansa pyörällä. Kaupungin sataman vesi on myös niin puhdasta, että siinä voi uida. Kööpenhaminan lentokenttä Kastrup sijaitsee aivan keskustan lähellä. Kaupunkiin on myös laivayhteyksiä naapurimaista.

kartta Tanska sijainti
Tanska - sijainti

Tanskaa ympäröivät idässä Itämeri ja lännessä Pohjanmeri. Tanska koostuu suurelta osin Pohjois-Saksaan rajoittuvasta Jyllannin niemimaasta ja yhteensä 480 saaresta, joista suurimmat ovat Vendsyssel-Thy, Fyn, Själlanti, Lolland, Falster ja Bornholm. Näiden saarien lisäksi Tanskalle kuuluvat myös kaukana pohjoisessa toisistaan etäällä sijaitsevat Grönlanti ja Färsaaret. Tanskalla on rantaviivaa noin 7300 kilometriä eikä Tanskasta ole mistään matkaa merelle yli 50 kilometriä. Tanskassa ei myöskään ole ylänköjä eikä siellä kasva havupuita luonnostaan juuri lainkaan. Tanskan korkein piste on Ydving Skovhøj, joka sekin on vain 173 metrin korkeudessa. Jyllannin matalat moreeniharjanteet jakavat Tanskan niemimaan kahteen osaan. Lännessä on hiekkadyyninen ja laguuninen Pohjanmeren rannikkoalue ja idässä laaja savitasanko. Kööpenhaminan lisäksi Tanskan suurimmat kaupungit ovat Århus (noin 295 000 asukasta), Odense (noin 150 000 asukasta) ja Aalborg (noin 163 000 asukasta). Kööpenhaminasta on matkaa Koldingiin noin 210 kilometriä, Odenseen noin 145 kilometriä ja Skageniin valtateitä pitkin noin 520 kilometriä.

kartta Kööpenhamina Tanska sijainti
Kööpenhamina - Tanska - sijainti


Juutinrauman silta yhdistää Tanskan Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön
Juutinrauman silta (7845 metriä) yhdistää
Tanskan Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön

Tanskassa on ollut asutusta jo yli 10 000 vuotta sitten. Tanskalaiset, kuten ruotsalaiset ja norjalaisetkin, tunnettiin viikinkeinä Euroopassa 700-luvulta aina 1000-luvulle asti. Kööpenhamina perustettiin noin vuonna 1000. Se oli 1100-luvun puoleen väliin asti vain pieni kalastajakylä, kunnes kylä linnoitettiin ja sinne perustettiin oma satama. Hyvän sataman ansiosta Kööpenhamina vaurastui ja siitä tuli tärkeä kauppakeskus. Ennen toista maailmansotaa Kööpenhamina kesti Ruotsin kuninkaan piirityksen, Kööpenhaminan taistelun ja brittien pommitukset. Toisen maailmansodan aikana Kööpenhamina oli viisi vuotta saksalaisten miehittämänä. Sotien jälkeen Kööpenhamina alkoi kasvaa voimakkaasti.

vanha valokuva Kööpenhamina vuosina 1890-1900
Kööpenhamina vuosina 1890-1900

Tanska on kuningaskunta, jonka hallitsija on kuningatar Margareeta II. Tanskassa asuu noin 5 400 000 ihmistä ja maan pinta-ala on 43 094 km². Suurin osa Tanskan pinta-alasta on laidunmaata, mutta myös pieniä istutettuja metsäalueita löytyy. Tanskan merkittävimmät luonnonvarat ovat öljy, maakaasu, kalkkikivi, suola ja kala. Maan tärkeimmät vientituotteet ovat koneet ja elintarvikkeet. Tanska on maailman suurimpia viljeltyjen joulukuusien viejiä. Maa on tunnettu myös tuulivoiman ja bioenergian käytöstään. Kuuluisia tanskalaisia kirjailijoita ovat H. C. Andersen, joka on kirjoittanut muun muassa Pienen merenneidon, Peukalo-Liisan ja Ruman ankanpoikasen sekä Karen Blixen, jonka tunnetuin teos on Minun Afrikkani. Tanskan virallinen kieli on tanska, mutta Etelä-Jyllannissa puhutaan saksaa, Grönlannissa grönlantia ja Färsaarilla fääriä. Tanskalaisista noin 80 prosenttia kuuluu Tanskan luterilaiseen kansankirkkoon. Tanskan virallinen valuutta on Tanskan kruunu. Yksi Tanskan kruunu on 0,13 euroa.

Kööpenhaminan vaakuna Tanskan lippu
Kööpenhaminan vaakuna Tanskan lippu

Kööpenhaminan suosituimmat nähtävyydet ovat kaupungin pääaukio Kongens Nytorv ja Amalienborg-linna, jossa Tanskan kuningatar asuu. Ne sijaitsevat Nyhavn-sataman, Kastellet-puiston ja Kongens Have -puiston välissä. Meren rannalla kaupungin Kastellet-puistossa sijaitsee myös Andersenin satuhahmoon perustuva Pieni merenneito -patsas, joka on yksi Kööpenhaminan symboleista. Pronssinen merenneitopatsas paljastettiin yleisölle kesällä vuonna 1913.

pieni merenneito patsas kööpenhamina tanska matka kuva
Pieni merenneito -patsas
Kööpenhamina - Tanska

Amalienborgin linna rakennettiin 1700-luvun puolivälissä ja se koostuu neljästä rokokoo-tyylisestä palatsista, jotka sijaitsevat suuren aukion ympärillä. Aukion keskellä on kuningas Frederik V:n ratsastajapatsas. Amalienborgin linnasta tuli Tanskan kuningasperheen asuinpaikka vuonna 1794 ja se toimii nykyisin myös museona. Museossa voi tutustua kuninkaallisen suvun vaiheisiin alkaen vuodesta 1895. Merkittävin tila museossa on kultahuone, jossa ovat esillä Kruunun jalokivet, kuningatar Louisen salonki ja Frederik IX:n työhuone.

Amalienborg linna Kööpenhamina Tanska loma kuva
Amalienborg-linna - Kööpenhamina - Tanska

Kööpenhaminan suosituin ja vanhin puisto on Rosenborgin linnanpuisto eli kuninkaiden puisto, joka sijaitsee aivan Kööpenhaminan keskustassa. Rosenborgin linna on rakennettu 1600-luvun alussa ja se on yksi Kööpenhaminan hienoimmista rakennuksista. Linna korkeine torneineen on rakennettu saksalaiseen renessanssityyliin ja sen päärakennusmateriaali on punainen hiekkakivi. Rosenborgin linna rakennettiin alkujaan Tanskan kuninkaan kesäpalatsiksi, mutta nykyään se toimii myös museona. Kokoelmat sisältävät Tanskan kuninkaiden esineitä 1500-luvulta aina 1800-luvulle asti. Linnan yksi merkittävimmistä vanhoista esineistä on juhlahuoneen kruunu, joka tarinan mukaan on valmistettu yksisarvisen sarvesta.

rosenborgin linna kööpenhamina tanska matka
Rosenborgin linna - Kööpenhamina - Tanska

Kööpenhaminasta vajaa 50 kilometriä pohjoiseen lähellä Helsingørin kaupunkia sijaitsee UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva Kronborgin linna. Linna on rakennettu Juutinrauman kapeimpaan kohtaan, jossa Tanskan ja Ruotsin välinen salmi on vain neljä kilometriä leveä. Linnoitus on strategisesti merkittävällä paikalla ja se on ollut vuosisatojen ajan tärkeimpiä eurooppalaisia renessanssilinnoja. Tarun mukaan Kronborgin linnassa asuu tanskalainen sankari Holger Danske. Hän nukkuu linnassa ja herää aina, kun Tanska joutuu vaaraan. Sankari taistelee uljaasti maansa puolesta ja pelastaa aina lopulta valtakunnan. Holger Dansken patsas on nähtävillä linnan kellarissa.

kuva kronborgin linna juutinrauma helsingor tanska
Kronborgin linna
Helsingør - Juutinrauma - Tanska

Tanskan ilmasto on leuto. Talvet eivät ole kovin kylmiä. Lämpötila on tammikuussa ja helmikuussa keskimäärin 0 °C. Kesät taas ovat melko viileitä lämpötilan ollessa elokuussa keskimäärin noin 16 °C. Tanskassa on sateisia päiviä vuodessa keskimäärin 121 ja vuotuinen sademäärä on 712 millimetriä. Syksy on sateisin ja kevät kuivin vuodenaika.

Tanska Kööpenhamina sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Tanska Kööpenhamina sää - keskimääräiset lämpötilat
Tanska Kööpenhamina sää
keskimääräiset lämpötilat

Tanskan keittiö, kuten myös muiden Pohjoismaiden ja Pohjois-Saksan keittiö, perustuu lähinnä lihaan ja kalaan. Tämä juontaa juurensa maiden maanviljelysperinteestä, pohjoisesta sijainnista ja pitkistä kylmistä talvista. Kalaa syödään Tanskassa enimmäkseen Jyllannin länsirannikolla, jossa kalastus on pääelinkeino. Hyvin suosittuja ovat myös Ruotsin etelärannikolla sijaitsevan Bornholmin saaren omissa savustamoissa sillistä, makrillista ja ankeriaasta valmistetut kalaruoat. Tanskassa tarjotaan alkuruokana usein keittoa tai kuumaa puuroa. Suosituin puuro on maitoon valmistettu riisipuuro, joka tarjotaan voisilmän ja kanelin kanssa. Lounaalla syödään yleensä ensin suolasilliä, savustettua ankeriasta tai kuumaa punakampelaa. Sen jälkeen syödään ruisleivästä tehtyjä lihavoileipiä, paistettua sipulia, paahdettua sianlihaa, punakaalia, kuumia vasikan medaljonkeja, tanskalaisia lihapullia tai maksapateeta pekonin ja sienien kanssa. Tanskalainen illallinen koostuu tavallisesti porsaan-, naudan- tai lampaan lihasta tai kalasta kastikkeen ja keitettyjen perunoiden, riisin tai pastan, salaatin ja kaalin kanssa. Ruokajuomana aterioilla tarjotaan yleensä Lager-olutta ja sen kanssa pienestä lasista snapsi tai akvaviitti. Jälkiruokana syödään usein jäätelöä tai hyytelöä.

tanskalainen voileipä tanska tumma ruisleipä tanskalainen ruoka keittiö
Tanskalainen voileipä
(tumma ruisleipä piilossa täytteiden alla)

Kööpenhamina on hyvä matkakohde etenkin lyhyille kaupunkilomille. Kaupungissa on tarjolla paljon tasokasta kulttuuria, museoita, gallerioita, teattereita ja musiikkia. Kesällä shoppailun ja kulttuurinähtävyyksien katselun lomassa voi myös pyöräillä noin puolen tunnin matkan hyvin hoidetuille kaupunkirannoille. Yksi suosituimmista Kööpenhaminan hiekkarannoista on Amagerin rantapuisto, jossa on noin viiden kilometrin pituinen hiekkaranta. Kööpenhaminassa viihtyvät hyvin myös lapsiperheet. Kaupungin keskustasta löytyy iso ja romanttinen vuonna 1843 perustettu tivoli. Tivolista neljän kilometrin päässä sijaitsee miellyttävä ja monin tavoin uusittu eläintarha, joka on nykyään yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista. Eläintarhassa elää yli 2500 eläintä ja monia sellaisiakin eläimiä, joita ei suomalaisissa eläintarhoissa tapaa kuten norsuja, kirahveja, merileijonia ja okapeja. Helsingistä lentää Kööpenhaminaan noin puolitoista tuntia. Kello on Tanskassa tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Tanska

KÖÖPENHAMINA HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Kööpenhamina kuvia ja Kööpenhamina matkakertomuksia:

Kööpenhamina kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Tanskasta ja Kööpenhaminasta - Unsplash
Kööpenhamina kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

KÖÖPENHAMINA HOTELLIT KÖÖPENHAMINA LENNOT KÖÖPENHAMINA MATKAT

KÖÖPENHAMINA TIETOA JA KUVIA

Kööpenhamina. Tutustu ja ihastu Tanskaan ja Kööpenhaminaan!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Kööpenhamina tietoa ja Kööpenhamina kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.