TORREVIEJA COSTA BLANCA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

TORREVIEJA COSTA BLANCA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

TORREVIEJA COSTA BLANCA

kuva Espanjan loma Torreviejan matka
Torrevieja

Torrevieja on kaupunki Kaakkois-Espanjassa Costa Blancalla Valencian itsehallintoalueella Alicanten maakunnassa. Se sijaitsee noin 50 kilometriä Alicanten kaupungin eteläpuolella Alicanten ja Murcian välissä. Nykyisin Torrevieja tunnetaan lähinnä lomakohteena, jossa monilla espanjalaisilla ja ulkomaalaisilla on loma-asunto. Kaupungissa asuu myös paljon Espanjaan muualta Euroopasta pysyvästi muuttaneita asukkaita. Torreviejassa on noin 85 000 asukasta, joista 48 % on Espanjan kansalaisia. Muita suuria väestöryhmiä Torreviejassa ovat Ison-Britannian (13 %) ja Saksan (5 %) kansalaiset. Myös suomalaisia asuu Torreviejassa runsaasti. Torreviejasta on matkaa Espanjan pääkaupunkiin Madridiin 445 kilometriä, Barcelonaan 570 kilometriä ja Valenciaan 217 kilometriä.

Espanja Alicante Murcia Costa Blanca Torrevieja sijainti kartta
Espanjan kartta

Costa Blanca on Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa sijaitseva yli 200 kilometriä pitkä rannikko, joka rajoittuu pohjoisessa Denian kaupunkiin ja Costa de Valencia -rannikkoon sekä etelässä Torreviejan kaupunkiin ja Costa Calida -rannikkoon. Costa Blanca on saanut nimensä brittiläiseltä lentoyhtiöltä, joka on mainostanut aluetta turistikohteena vuodesta 1957 alkaen. Muita Costa Blancan rannikolla sijaitsevia espanjalaisia kaupunkeja ovat Jávea, Teulada-Moraira, Benisa, Calpe, Altea, Finestrat, Villajoyosa, Campello, Santa Pola, Guardamar del Segura ja Orihuela. Torreviejasta on matkaa Orihuelaan 31 kilometriä, Elcheen 35 kilometriä, Alicanten lentokentälle 36 kilometriä ja Murcian lentokentälle 28 kilometriä. Alicanten maakunta on pohjoisessa ja lännessä hyvin vuoristoista, kun taas etelässä on melko tasaista. Etelässä virtaa Segura-joki itään päin maakunnan läpi.

Espanja Alicante Costa Blanca Torrevieja sijainti kartta
Alicanten maakunta

Alicantesta etelään päin tietä ympäröivät välillä suuret suolajärvet. Torrevieja sijaitsee meren ja kahden suuren luonnonvaraisen suolajärven (Las Salinas) välissä. Torreviejan suolajärvet ovat Euroopan suurimmat ja toiseksi suurimmat koko maailmassa. Meri ja suolajärvet takaavat Torreviejalle terveellisen pienilmaston. Loistavat ilmasto-olosuhteet ja mahdollisuus kylpeä suola-laguuneissa lievittävät muun muassa astman, ihotulehduksen, reumatismin ja niveltulehduksen oireita. Torreviejan ja Orihuelan ympärillä oleva alue on kuuluisa myös suolan tuotannostaan. Suolaa on tuotettu alueella aina Rooman ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin Torreviejan suolaa viedään maailmanlaajuisesti.

Espanja Costa Blanca Torrevieja Las Salinas suolajärvi kuva
Las Salinas -suolajärvi

Torreviejan suolajärvissä on laguuneita, jotka on nimetty kansallispuistoiksi. Laguuneissa elää yli 250 lintulajia, muun muassa flamingoja.

Costa Blanca Torrevieja La Mata kansallispuisto kuva
La Matan kansallispuiston infotaulu

Torreviejan pääelinkeinot ovat suolateollisuus, turismi ja kalastus. Torrevieja on yksi Euroopan johtavista suolan tuottajista. Torreviejan virallinen kieli on espanja ja rahayksikkö on euro.

Espanjan lippu Torreviejan lippu
Espanjan lippu Torreviejan lippu

Torrevieja oli alkujaan suolakaivos- ja kalastajakylä. Kaupunki on saanut nimensä vanhasta tornista (vanha eli vieja, torni eli torre). Nimi mainittiin ensimmäisen kerran noin vuonna 1800. Rooman aikoina Torreviejan alue oli hyvin tunnettu merkittävästä satamastaan. Myöhemmin Torrevieja tuli kuuluisaksi vuonna 1802, kun se otti haltuunsa suolan päätuotannon Orihuelalta.

Espanja kuva Torreviejan vaakuna
Torreviejan vaakuna

Torreviejan pienvenesatamassa on tilaa 1500 veneelle ja siellä toimii nykyään yksi Espanjan parhaista pursiseuroista. Torreviejan satamassa on lisäksi 300 kalastajalaivaa ja yli 900 yksityistä urheiluvenettä. Torrevieja on ollut aikoinaan myös kotisatama Välimeren suurimmalle purjeveneiden laivueelle.

kuva Torreviejan venesatamasta
Torreviejan pienvenesatama

Torreviejassa on paljon hienohiekkaisia rantoja kuten Playa de los Naufragos, Playa del Acequion, Playa del Cura, Cala del Palangre, Playa de los Locos, Cala Comuda, Cala de los Trabajos, Cala del Gambote, Cala Redonda, Cala de la Higuera, Cala de la ZorraCala, del Mojon, Playa de la Mata. Torreviejan hiekkarannat ovat pääasiassa turvallisia uida. Silloin kun meressä esiintyy hyvin voimakkaita pohjavirtoja, niistä varoitetaan rannalla punaisella ja keltaisella lipulla. Vihreä lippu rannalla kertoo, että uiminen on turvallista.

Alicante Costa Blanca Torrevieja Playa del Cura uimaranta
Torrevieja - Playa del Cura uimaranta

Torreviejan suosittu nähtävyys on Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion -monumentti. Se rakennettiin alun perin vuonna 1789 ja myöhemmin uudelleen vuonna 1844. Uudelleen rakentamisessa käytettiin alkuperäisen Torre Viejan (Vanhan tornin) kiviä.

torrevieja suosittu nähtävyys Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción monumentti
Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción

Torreviejan suosittu ostoskeskus on Habanerasin ostoskeskus, joka avattiin vuonna 2005. Siellä on kauniita kauppoja joka makuun ja ylimmän kerroksen ulkoilma-alueella on mukava levähtää ja katsella kaukaisia vuoria.

Al Coralista -monumentti Habanerasin ostoskeskuksen edustalla
Al Coralista -monumentti
Habanerasin ostoskeskuksen edustalla

Torreviejan kaupungista kannattaa vierailla viiden kilometrin päähän koilliseen La Matan kaupunkiin. La Mata on pieni kaupunki, jota pidetään myös Torreviejan asumalähiönä. La Matassa asuu paljon ulkomaalaisia, muun muassa englantilaisia ja saksalaisia. La Matassa ei ole kalliita hotelleja, vaan kaupunki on tunnettu turmeltumattomasta espanjalaisesta charmistaan. La Matasta löytyy myös luonnonpuisto, jossa on runsaasti villieläimiä ja erilaisia luonnonkasveja.

Torrevieja La Matan luonnonpuisto
Torrevieja - La Matan luonnonpuisto

Torreviejassa on härkätaisteluareena, vesipuisto, huvipuisto, teatteri ja useita elokuvateattereita. Torrevieja tarjoaa ensiluokkaisia palveluita kaikkiin urheilulajeihin. Kaupungissa on golf-klubeja, lento-klubi, monipuolisia vesiurheilulajeja ja yleisurheilustadion sekä katetut kentät tennikseen ja moniin muihin urheilulajeihin.

Espanja Torrevieja urheiluseuran logo
Torreviejalaisen
urheiluseuran logo

Torreviejassa pidetään paljon pyhimysjuhlia ja silloin myös turistit pääsevät paikallisten seuraan kaduille juhlimaan espanjalaiseen tyyliin. Elokuussa kaupungissa pidetään viikon pituinen kansainvälinen Habaneras-musiikkifestivaali, jota seuraa paikan päällä tai televisiosta satoja tuhansia ihmisiä. Habaneras-festivaalissa juhlitaan latinalaisen Amerikan musiikin tulemista Torreviejaan 1800-luvulla. Latinalaiset rytmit kulkeutuivat silloin kaupunkiin sataman kautta, sillä Torreviejan suolakauppa oli vilkasta muun muassa Kuuban kanssa.

kuva Torreviejan keskusta
Torreviejan keskustaa

Torreviejan alueen ilmasto on nimetty maailman terveysjärjestössä WHO:ssa yhdeksi maailman terveellisimmistä ilmastoista. Torreviejan sää on hyvin vakaata. Torreviejassa on vuosittain yli 300 aurinkoista päivää ja vuoden keskimääräinen lämpötila on noin 24 astetta. Talvella on suhteellisen leutoja lämpötiloja. Kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, jolloin lämpötilat vaihtelevat kahdeksan ja kuudentoista asteen välillä. Kuumimmat kuukaudet ovat heinäkuu ja elokuu, jolloin lämpötilat vaihtelevat 28 ja 35 asteen välillä.

Torreviejan sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Alicante sää Costa Blanca sää Torrevieja sää - keskimääräiset lämpötilat
Torrevieja sää - keskimääräiset lämpötilat

Torrevieja on todellinen kulinaristin paratiisi monine laadukkaine ravintoloineen. Paikallista tuoretta kalaa ja alueen perinteisiä ruokia tarjoavien ravintoloiden lisäksi kaupungista löytyy paljon myös kansainvälisiä kuten italialaisia, ranskalaisia, saksalaisia, kiinalaisia, meksikolaisia, serbialaisia ja kroatialaisia ravintoloita. Perinteinen espanjalainen ruoka on saanut vaikutteita kreikkalaisesta, roomalaisesta, foinikialaisesta ja maurilaisesta keittiöstä. Valkosipulit, oliivit, makeat ja tuliset pippurit ovat tärkeitä aineksia useimmissa espanjalaisissa resepteissä. Tyypillisimpiä espanjalaisia ruokia ovat paella, tapas, liha, siipikarja, riista ja kala. Espanjalaisia ruokia ovat myös esimerkiksi kyntelipiiras ja riisiruuat. Espanjalaiset jälkiruuat on tavallisesti tehty kananmunista, maamanteleista, vehnäjauhoista ja maidosta. Espanjalaista ruokalistaa täydentää espanjalainen punaviini kuten Rioja ja Montilla. Tarjolla on myös monia muita viinejä kuten tintoa, blancoa ja rosadaa.

Espanjalaista ruokaa. Maukasta paellaa
Espanjalainen paella

Espanjan sisällä on monta eri keittiötä. Baskimaalle ovat tyypillisiä pääasiassa kalaruuat kuten kalakeitot, valkosipuliset vauva-ankeriaat, kalmarit ja kuivattu turska. Keski-Espanjan keittiössä tarjotaan maukkaita paahdettuja ruokia. Valencian ja sitä ympäröivien espanjalaisten alueiden erikoisuuksia ovat riisiruuat. Andalusian alue on tunnettua paistetusta kalastaan ja gazpachostaan (kylmä keitto). Galician alueen meriruoka ja Katalonian pataruuat ovat kuuluisia. Katalonian keittiöön kuuluvat myös meriruoka, hienot makkarat ja paikalliset kastikkeet.

Espanjalainen ruokakulttuuri. Gazpacho keitto.
Gazpacho -keittoannos

Espanjalainen aamiainen on yleensä kevyt. Useimmiten espanjalainen aamiainen sisältää kahvia ja croissantin tai kääryleen. Tortillat tai munakkaat ovat myös tyypillisiä aamiaisella. Lounaan (la comida) ja päivällisen (la cena) ruokalistat ovat aina huolellisesti laadittuja. Espanjalaiset tapakset (pieni aperitiivipala, joka nautitaan yleensä ennen lounasta tai illallista) ja snaksit (välipalat) ovat myös suosittuja. Espanjalaiset tapas-ruokalistat sisältävät yksinkertaisia ruokalajeja, jotka on tehty juustosta ja kananmunista tai taidokkaammin kanapeesta, dippikastikkeista ja kyntelileivonnaisista. Tyypillisiä espanjalaisia alkupaloja ovat esimerkiksi salaatit ja paistetut perunat. Tapaksien ja snaksien perinne täydennettynä viinillä tai alkoholidrinkillä ovat peräisin jo Espanjan kuninkaan ajoilta. Monet espanjalaiset myös rentoutuvat työpäivän päätteeksi Tapas-baarissa.

Espanja Andalusia ruoka tapas
Espanjalainen tapas

Tärkeä espanjalaisen ruuan erikoisuus on Jamon Serrano (vuoristokinkku), joka on erityistä ilmakuivattua kinkkua, jota ei ole savustettu. Serranon kinkkua valmistetaan perinteisesti vuoristossa. Liha suolataan ja sen kuivaus aloitetaan talvella ilman ollessa kylmää ja kosteaa. Kesää kohden ilmasto muuttuu luonnollisesti vähitellen lämpimämmäksi ja kuivemmaksi. Kinkkua kypsytetään vähintään 8 kuukautta. Vain valtuutetut espanjalaiset valmistajat saavat käyttää Jamón Serrano -nimikettä. Makkarat ovat myös erittäin suosittuja espanjalaisessa ruokavaliossa. Chorizo ja Salchichon ovat esimerkkejä kovista makkaroista, kun taas Sobrasada on pehmeää makkaraa.

Espanja ruoka Jamon Serrano kinkku
Jamon Serrano -kinkku

Torrevieja on ihanteellinen lomakohde hyvän ruuan ystäville ja terveyskohde etenkin astmasta, ihotulehduksesta, reumatismista ja niveltulehduksesta kärsiville. Torreviejaan ajaa noin 40 minuutissa Alicanten ja Murcian lentokentiltä. Murcian lentokenttä tunnetaan myös nimellä San Javierin lentokenttä. Hyviä tuliaisia Torreviejasta ovat etenkin espanjalaiset viinit, oliiviöljyt ja perinteinen ilmakuivattu kinkku. Torreviejassa kuten koko Espanjassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Suomi
Espanja

TORREVIEJA COSTA BLANCA HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Torrevieja Costa Blanca kuvia ja Torrevieja Costa Blanca matkakertomuksia:

Torrevieja Alicante kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Torreviejasta - Unsplash
Torrevieja kuvia - Google
Costa Blanca kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Costa Blancalta - Unsplash
Costa Blanca kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

TORREVIEJA COSTA BLANCA HOTELLIT TORREVIEJA COSTA BLANCA LENNOT TORREVIEJA COSTA BLANCA MATKAT

TORREVIEJA COSTA BLANCA TIETOA JA KUVIA

Torrevieja Costa Blanca. Tutustu ja ihastu Espanjan Costa Blancan rannikolla sijaitsevaan Torreviejaan!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Torrevieja Costa Blanca tietoa ja Torrevieja Costa Blanca kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)