CHAMONIX - ALPIT - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

CHAMONIX RANSKA ALPIT MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

CHAMONIX

kuva Alpit Chamonix loma Ranska matka
Chamonix - Alpit - Ranska

Chamonix (Chamonix-Mont-Blanc) on kylä ja kunta Kaakkois-Ranskassa Haute-Savoien hallintoalueella Rhône-Alppien alueella. Chamonix on neljänneksi suurin kunta Ranskan mantereella. Se sijaitsee Alppien korkeimman vuoren Mont Blancin juurella Chamonixin laaksossa lähellä Ranskan, Sveitsin ja Italian rajojen yhtymäkohtaa sekä Aiguilles Rougesin valtavia vuorenhuippuja. Chamonixista on Sveitsin rajalle matkaa Col des Montetsin kautta vain 15 kilometriä ja myös Italiaan on matkaa vain 15 kilometriä Mont-Blanc -tunnelin kautta. Chamonix-Mont-Blancin kuntaan kuuluu yhteensä 16 kylää. Pohjoisesta etelään niiden nimet ovat Le Tour, Montroc, Le Planet, Argentière, Les Chosalets, Le Lavancher, Les Tines, Les Bois, Les-Praz-de-Chamonix, Chamonix-Mont-Blanc, Les Pècles, Les Mouilles, Les Barrats, Les Pélerins, Les Gaillands ja Les Bossons.

Ranska Chamonix sijainti kartta
Chamonix-Mont-Blancin sijainti

Chamonix ja naapurikunta Saint-Gervais-les-Bains ovat Ranskan korkeimmalla sijaitsevat kunnat. Chamonix sijaitsee noin 1280 metrin korkeudessa. Chamonixin asukasluku on noin 10 000, pinta-ala on noin 246 km² ja asukastiheys on 40 as./km². Chamonix on erittäin suosittu talviurheilukeskus. Siellä on pidetty muun muassa vuoden 1924 talviolympialaiset. Chamonixista on matkaa Lyoniin 226 kilometriä, Pariisiin 612 kilometriä ja Sveitsin Geneveen 50 kilometriä.

Ranska sijainti suurimmat kaupungit kartta
Ranskan suurimmat kaupungit

Chamonixin laakso mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1091. Matkailu Chamonixin kylään alkoi siitä, kun kaksi nuorta englantilaista ylimystä William Windham ja Richard Pocock löysivät Chamonixin ja Mer de Glacen jäätiköt vuonna 1741. Ensimmäinen majatalo Chamonixiin avattiin vuonna 1770. Suurin kehitysaskel turistien saapumisessa oli kuitenkin tien ja rautatien rakentaminen Chamonixiin 1800-luvun lopulla. Nykyään yksi tärkeimmistä kulkureiteistä Ranskan ja Italian välisessä Alppi-liikenteessä on Chamonixin ja Italian Courmayeur-kaupungin välissä kulkeva vuonna 1965 valmistunut 11,6 kilometriä pitkä, 8,6 kilometriä leveä ja 4,3 metriä korkea Mont Blancin tunneli.

kuva Mont Blancin tunneli Chamonix Ranskan Alpit
Chamonix - Mont Blancin tunneli
Alpit - Ranska

Chamonix kuuluu Ranskan Rhône-Alppien alueeseen. Rhône-Alpit sijaitsevat Itä-Ranskassa ja ne ovat yksi Ranskan 26:sta hallintoalueesta. Rhône-Alppien hallintoalueen pääkaupunki on Lyon ja se on Ranskan toiseksi suurin metropolialue Pariisin jälkeen. Rhône-Alppien hallintoalue on nimetty Rhône-joen ja Alppien mukaan. Alueen tasaista keskistä osaa hallitsevat Rhône- ja Saône-joet, jotka yhtyvät Lyonissa. Alueen koillis- ja itäosat ovat vuoristoisia ja ne kuuluvat Alppeihin ja Juraan. Lännessä alkaa Massif Central -ylänkö. Hallinnollisesti Rhône-Alppien alueeseen kuuluu kahdeksan Ranskan hallintoaluetta, jotka ovat Ain, Ardèche, Drôme, Isère, Loire, Rhône, Haute-Savoie ja Savoie. Rhône-Alppien virallisena valtakielenä on ranska, mutta alueen paikalliskieli arpitaani ei ole kokonaan hävinnyt. Ranskan virallinen valuutta on euro.

Ranskan lippu
Ranskan lippu

Chamonix sijaitsee Alppien luoteisosassa Rhône-Alppien alueella. Alpit on Euroopan suurin ja korkein vuoristo. Se kulkee kaikkiaan seitsemän valtion: Itävallan, Slovenian, Italian, Sveitsin, Liechtensteinin, Saksan ja Ranskan läpi. Alppien korkein vuori on Mont Blanc (4810 metriä), joka sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla. Se on samalla Länsi-Euroopan korkein vuori. Alpit on Euroopan nuorimpia vuoristoja. Alppien poimuvuoristo on syntynyt miljoonia vuosia sitten Euroopan ja Afrikan mannerlaattojen törmätessä toisiinsa. Alpit jaetaan läntisiin Alppeihin, Keski-Alppeihin ja Itäisiin Alppeihin. Alpeilla viihtyviä eläimiä ovat esimerkiksi metsäjänis, saksanhirvi, helmipöllö, gemssi, alppimurmeli ja alppikauris.

kuva Mont Blanc vuori Chamonix Ranskan Alpit
Chamonix - Mont Blanc vuori
Alpit - Ranska

Alppien korkein vuori Mont Blanc on kolmanneksi suosituin luontomatkakohde maailmassa. Se tunnetaan myös nimellä "La Dame Blanche". Mont Blanc sijaitsee Italian ja Ranskan rajalla ja on Alppien korkein huippu (4810 metriä). Mont Blanc on osa suurempaa Mont Blancin vuoristoa, joka sisältää useita 4000 metrin korkeuden ylittäviä huippuja. Ranskan puolella Mont Blancille pääsee nousemaan Chamonixin hiihtokeskuksesta. Italian puolella lähin keskus on Courmayeur. Mont Blancille ja muualle Mont Blancin vuoristoon avautuu upeat näkymät Aiguille du Midin näköalapaikalta, joka sijaitsee Aiguille du Midin huipulla 3842 metrin korkeudessa. Sinne pääsee köysihissillä joko Chamonixista tai Italian puoleiselta Punta Helbronnerin (3462 metriä) huipulta, jonne nousee köysihissi Courmayeurin La Paludista.

kuva Aiguille du Midin näköalapaikka Chamonix Ranskan Alpit
Aiguille du Midin näköalapaikka
Chamonix - Alpit - Ranska

Chamonixin laakso on noin 17,5 kilometriä pitkä ja se on ollut alun perin jäätikköä. Laaksosta luoteeseen kohoavat kaksi jylhää vuorta Le Brévent (2400 metriä) ja Aiguilles Rouges (3000 metriä). Mont Blanc kohoaa kaakosta laakson yläpuolelle. Haute-Savoien hallintoalueen pääjoki Arve saa alkunsa Le Tourilta ja virtaa 1050 metrin korkeudessa Chamonix-kylän läpi. Arve yhtyy l'Arveyronin koskeen, joka alkaa kuuluisasta Chamonixin laaksossa olevasta jäätiköstä Mer de Glacesta ja virtaa 100 kilometriä ennen kuin se yhtyy Rhône-jokeen sveitsiläisessä Geneven kaupungissa. Chamonixin laakso yhdistyy Col de Montetsin taukopaikan kautta Sveitsin Martignyn kaupunkiin, joka sijaitsee Rhône-laaksossa.

Chamonixin laakso valokuva Chamonix Ranskan Alpit
Chamonixin laakso - Alpit - Ranska

Chamonixissa on yli 14 ravintolaa, useita hotelleja, lomakeskuksia ja täysihoitoloita. Kylässä on myös kasino, elokuvateatterikeskus, monia discoja, kauneussalonkeja, kylpylöitä, hyvä vuorikiipeilyn historiasta kertova museo ja lastentarha, joka järjestää hiihtokoulua lapsille. Laskettelun ja vuorikiipeilyn lisäksi Chamonix tarjoaa paljon muitakin liikuntamahdollisuuksia kuten jääradan, murtomaahiihtoa, liitovarjohyppypaikkoja, husky-rekiajoa, opastettua lumikenkäkävelyä ja suuren urheilu- ja uimakeskuksen. Chamonixissa on myös viikottainen toritapahtuma, jossa myydään tuoreita paikallisia tuotteita ja lukuisia urheilukauppoja, joissa on hyvät valikoimat etenkin vuorikiipeilyvaatteita ja vuorikiipeilyvarusteita.

Chamonixin keskusta kuva Chamonix Ranskan Alpit
Chamonixin keskusta - Alpit - Ranska

Chamonixin laaksossa on yhteensä 147 kilometriä laskettelurinnettä ja 47 hiihtohissiä. Pisin lasku on jopa 21 kilometriä pitkä. Useimmat hiihtorinteet sijaitsevat 2000 metrin yläpuolella ja takaavat siten hyvän lumitilanteen koko hiihtokaudeksi. Chamonixin laakson suurin ja suosituin hiihtokeskus on Les Grands Montets, joka sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Argentièren kylässä. Les Grands Montetsin rinteet tarjoavat kauniita näkymiä, hyväkuntoista lunta ja pitkiä pystysuoria laskuja. Chamonixista on myös mahdollista kulkea kahden köysiratavaunun avulla Mont Blancin vuoriston poikki. Ensimmäisellä köysiratavaunulla noustaan ylös Aiguille du Midin vuoristoon aina 3842 metrin korkeuteen. Sieltä jatketaan toisella Italian Aosta Valleyn Entrévestä lähtevällä köysiratavaunulla ylös Point Helbronneriin 3462 metrin korkeuteen.

Chamonix Les Grands Montets Argentière hiihtokeskus Ranskan Alpit
Hiihtokeskus - Les Grands Montets - Argentière
Chamonix - Alpit - Ranska

Ranskan ilmasto on lämmin ja sateinen, lukuun ottamatta Välimeren seutuja, jossa vallitsee talvisadeilmasto. Pohjois-Ranskassa kylmimmän kuukauden keskilämpötila on noin 4 astetta ja lämpimimmän 19 astetta. Etelä-Ranskassa kylmimmän kuukauden keskilämpötila on 7 astetta ja lämpimimmän 22 astetta. Koko Ranskan alueella sataa suurin piirtein yhtä paljon vuoden aikana, lukuun ottamatta enemmän sateita kerääviä Ranskan Alppeja. Pohjois-Ranska sijaitsee länsituulten vyöhykkeellä ja saa sateensa tasaisen epäsäännöllisesti ympäri vuoden muiden lauhkean vyöhykkeen alueiden tavoin. Etelä-Ranskassa vallitseva ilmastotyyppi on sen sijaan subtrooppinen talvisadeilmasto ja siksi lähes kaikki alueelle satava sade saadaan viileään talviaikaan, mutta kesäisin ei alueella juuri sada.

Ranska Chamonix Mont Blanc Alpit sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Ranska Chamonix Mont Blanc Alpit sää - keskimääräiset lämpötilat
Chamonix Mont Blanc Alpit sää
keskimääräiset lämpötilat

Ranskalainen keittiö on huomattavan vaihteleva. Monet maailman tunnetut kokit, kuten Taillevent, La Varenne, Carême, Escoffier tai Bocuse ovat ranskalaisen keittotaidon mestareita. Ranskalaisen ruoan valmistustaito on myös vaikuttanut merkittävästi lähes kaikkiin länsimaisiin ruokakulttuureihin. Ranskalaisessa keittiössä yleisesti käytettäviä vihanneksia ovat peruna, vihreät pavut, porkkana, tomaatti sekä sienet kuten herkkusieni, vinokas, kantarelli, tatti ja tryffeli. Hedelmistä suosittuja ovat appelsiini, klementiini, mandariini, greippi, sitruuna, persikka, nektariini, aprikoosi, omena, päärynä, kiivi, viinirypäle, eriväriset luumut, kirsikka, mansikka, karhunvatukka, vadelma, karviaismarja ja viinimarjat. Lihana käytetään tavallisesti kanaa, kalkkunaa, ankkaa, helmikanaa, hanhea, nautaa, vasikkaa, sikaa, lammasta, karitsaa, kaniinia ja hevosta. Kaloista ja muista meren antimista syödään turskaa, sardiinia, tonnikalaa, lohta, taimenta, lukuisia eri simpukkalajeja, ostereita, rapuja ja kalmaria. Erikoisempina ruokina valmistetaan muun muassa sammakkoa ja viinimäkikotiloita.

ranskalainen ruoka basilikalohimureke ranskalainen keittiö Ranska Chamonix loma matka
Basilikalohimureke ranskalaiseen tapaan

Ranskan eri osissa on oma perinteinen tapansa valmistaa ruokaa. Luoteisosissa ja Normandiassa käytetään paljon voita, omenoita ja kermaa. Luoteessa suositaan tyypillisesti myös karitsanlihaa ja juomana on usein siideri. Eteläosissa syödään monin tavoin hanhea, sen lihaa, rasvaa ja maksaa. Etelässä tarjotaan myös etanoita, tatteja ja juodaan armanjakkia. Kaakkoisosissa ruoka on saanut italialaisia vaikutteita ja raaka-aineita, kuten oliiviöljyn, mausteyrtit ja tomaatit. Marseillessa käytetään paljon mereneläviä. Seudun kuuluisin ruoka on bouillabaisse marseillaise, joka on monisävyinen kala-äyriäiskeitto. Pohjoisosissa ruoka on saanut jo kauan vaikutteita flaamilaisesta keittiöstä. Siellä käytetään paljon perunaa, sianlihaa, makkaraa ja endiivejä sekä juodaan olutta. Idän keittiössä taas on eteläsaksalaisia vaikutteita. Tyypillisiä aineksia ovat sianliha, sianihra, makkara, hapankaali ja juomana olut.

ranskalainen ruoka leikkelemyymälä ranskalainen keittiö Ranska lihakauppa Chamonix loma
Leikkelemyymälän valikoimaa Ranskan Alpeilla

Ranskasta löytyy viiden alueperinteen lisäksi myös muita paikallisia ruokaperinteitä. Esimerkiksi tyypillisessä Loiren seudun ruoassa on kalaa ja valkoviiniä, Baskimaassa taas tomaattia ja tulipaprikaa. Lähellä Kataloniaa voidaan erottaa Roussillonin keittiö ja Keski-Ranskassa Brennen keittiö, johon kuuluu riistaruokia, pääsiäispatee, perunaruokia, viinejä ja makean veden kalaa. Alppien keittiössä sen sijaan on sulatettua juustoa, perunaa ja erilaisia leikkeleitä. Ranskassa pihvi valmistetaan pieneksi, ja yleisimmin se tarjotaan monen suomalaisen mielestä melko raakana, keskeltä hiukan punertavana. Usein pihvin kanssa on tarjolla kastiketta ja juomana punaviiniä. Ranskalainen keittiö on tunnettu laajasta viini- ja juustovalikoimastaan, joka on olennainen osa maan ruokaperinnettä. Sekä juustoja että viinejä käytetään paljon niin ruoan valmistuksessa kuin eri ruokalajien seurana.

ranskalainen keittiö ranskalainen ruoka
Ranskalaisen keittiön antimia

Chamonix on luotettavan lumitilanteensa, monipuolisen hiihtokeskuksensa ja upeitten rinteittensä vuoksi hyvä talvimatkakohde etenkin kaikille laskettelusta ja muista talviurheilulajeista pitäville. Kesällä taas Chamonixin laakson hienot Alppi-maisemat ja kaunis luonto tarjoavat hyvät mahdollisuudet esimerkiksi vaellukselle, kiipeilylle ja pyöräilylle. Chamonixin lähimmät lentokentät ovat 220 kilometrin päässä Lyonissa ja 88 kilometrin päässä Genevessä. Molemmilta lentokentiltä on hyvät bussi- ja junayhteydet Chamonixiin. Geneven lentokentältä bussimatka Chamonixiin kestää noin puolitoista tuntia. Ranskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Ranska

CHAMONIX HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Chamonix kuvia ja Chamonix Mont Blanc matkakertomuksia:

Chamonix Mont Blanc kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Alpeilta ja Ranskan Chamonixista - Unsplash
Chamonix kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

CHAMONIX HOTELLIT CHAMONIX LENNOT CHAMONIX MATKAT

CHAMONIX TIETOA JA KUVIA

Chamonix. Tutustu ja ihastu Ranskan Alppeihin ja Chamonixiin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Chamonix tietoa ja Chamonix kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)