SOUSSE - TUNISIA - HOTELLIT LENNOT MATKAT

SOUSSE TUNISIA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

SOUSSE TUNISIA HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

SOUSSE

kuva Sousse Tunisia hiekkaranta loma matka
Sousse - Tunisia - hiekkaranta

Sousse on merkittävä satamakaupunki ja suosittu matkailukohde Tunisiassa Pohjois-Afrikassa Välimeren etelärannikolla. Se sijaitsee 140 kilometriä etelään Tunisian pääkaupungista Tunisista. Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki. Sen asukasluku on noin 400 000. Sousse on etenkin brittien, saksalaisten, pohjoismaalaisten ja venäläisten suosima matkailukohde. Soussessa käy turisteja ympäri vuoden, vaikka kesällä kaupungissa on huomattavasti lämpimämpää kuin talvella. Soussesta on matkaa Hammametiin 85 kilometriä, Port El Kantaouiniin 10 kilometriä, Nabeuliin 96 kilometriä ja Monastiriin 20 kilometriä. Soussen lähin lentokenttä sijaitsee Monastirissa.

kuva Tunisia kartta
Tunisia - sijainti

Tunisia on tasavalta. Sen rajanaapureita ovat lännessä Algeria sekä etelässä ja idässä Libya. Tunisian tärkeimmät luonnonvarat ovat öljy, fosfaatti, rautamalmi, lyijy, sinkki, suola ja taateli. Suurin osa Tunisiasta on puolikuivaa pensaikkoa tai kuivaa hiekkaista aavikkoa. Maan pohjoisosissa vaikuttaa Välimeren ilmasto sateisine talvineen. Aivan Välimeren rannoilla kasvillisuus onkin Välimeren kasvillisuutta eli kuivia metsiä ja ikivihreää pensaikkoa. Välimeren metsäaluetta suojelee El Fedjan luonnonpuisto. Pohjoisosassa on myös vuoristoja, joissa sijaitsee maan korkein kohta Jabal ash Shanabi (1544 metriä). Vuoristoissa kasvaa kuivia ikivihreitä havumetsiä, lähinnä mäntyä ja seetripuita. Talvisin vuoristometsissä voi sataa myös lunta.

kartta Sousse Tunisia sijainti
Sousse - Tunisia - sijainti

Soussen tärkeimmät elinkeinot ovat elintarvike-, tekstiili- ja koneteollisuus sekä kalastus. Sousse on merkittävä satamakaupunki, josta viedään ulkomaille muun muassa oliiveja, oliiviöljyä ja hedelmiä. Tunisian väestö periytyy berbereistä ja arabeista. Maassa asuu vähän myös eurooppalaisia ja Djerban saarella asuvia juutalaisia. Tunisian väestöstä noin 98 prosenttia on islaminuskoisia ja Soussen katukuvassa näkyykin huomattavan paljon maan pääuskonto islam. Tunisian virallinen kieli on arabia ja myös ranskan kieltä käytetään yleisesti. Tunisian rahayksikkö on Tunisian dinaari, mutta myös euroja hyväksytään epävirallisena maksuvälineenä. Yksi Tunisian dinaari on noin puoli euroa.

Tunisian lippu
Tunisian lippu

Soussella on takanaan lähes 3000 vuoden historia. Foinikialaiset löysivät Soussen 800-luvulla ennen Kristusta. Kaupunki on valloitettu historiansa aikana moneen kertaan ja sen nimi on vaihdellut aina eri vallanpitäjien mukaan. Antiikin aikana Soussen nimi oli Hadrumetum. Hadrumetum oli foinikialainen kolonia, joka sijaitsi nykyisen Soussen paikalla Tunisiassa. Se oli Karthagoa vanhempi ja yksi Karthagon valtakunnan kaupungeista Pohjois-Afrikassa. Arabit antoivat Sousselle viimein nimen Susa.

Roomalaisten meren jumala Neptunus Soussen arkeologinen museo Tunisia
Roomalaisten meren jumala Neptunus
Soussen arkeologinen museo - Tunisia

Soussen ja Port el Kantaouin edustalla on seitsemän kilometrin pituinen valkohiekkainen Boujaffar- ranta, josta voi vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Osa rannasta on hotellien yksityisrantaa, mutta suurin osa on kaikille avoinna. Soussen rannalla voi harrastaa monenlaista vesiurheilua kuten kalastusta, laitesukellusta, liitovarjohyppyä, purjelautailua ja vesihiihtoa. Rannalta järjestetään useita retkiä myös muualle Tunisian rannikolle. Soussen hiekkaranta ovat päivisin turistien suosiossa, kun taas myöhemmin illalla tunisialaiset perheet tulevat nauttimaan viileämmästä ilmasta ja rauhallisesta piknikistä meren äärellä.

kuva Sousse Tunisia Sussa Plage hiekkaranta loma matka
Sussa Plage hiekkaranta
Sousse - Tunisia

Soussen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Vanha kaupunki (Medina), katakombit ja Ribat eli luostarilinnoitus. Medinat ovat arabien 600-luvulla rakentamia erillisiä muurein ympäröityjä vanhoja kaupunginosia, joita löytyy monista Pohjois-Afrikan kaupungeista. Medinat sisältävät monia kapeita ja sokkeloisia katuja, historiallisia suihkulähteitä, palatseja ja moskeijoita. Medinan kadut voivat olla jopa alle metrin leveitä. Jotkut hyvin kapeat ja mutkaiset kadut on aikoinaan rakennettu sekoittamaan ja hidastamaan kaupunkiin tulevia tunkeutujia. Medinan kaikki muistomerkit ovat kulttuurisesti merkittäviä ja siksi hyvin suojeltuja.

Kapea katu Medinassa - Sousse - Tunisia
Kapea katu Medinassa - Sousse - Tunisia

Soussen länsipuolella sijaitsevat maanalaiset katakombit rakennettiin varhaiskristittyjen hautapaikoiksi 200-300 -luvulla. Alkuperäinen risteilevistä kapeista käytävistä ja portaikoista koostuva tunneliverkosto ulottuu yli viiden kilometrin päähän ja sisältää yhteensä 15000 hautaa. Katakombissa olevat ruumiit on kääritty liinoihin ja asetettu käytäväsyvennyksiin, asetettu päällekkäin tai suljettu tiilien taakse. Sortumisvaaran vuoksi turisteille auki olevalla alueella on nähtävillä vain 100 metriä hautakäytävää, joka on saatu aavemaisen tuntuiseksi pehmeällä valolla. Tunnelin seinillä on useita hautakammioiden ovia ja lasien takana on esillä kaksi luurankoa.

Djerban katakombit Tunisia loma matka
Djerban katakombit - Tunisia

Soussen Ribat eli luostarilinnoitus sijaitsee Farhat Hachedin oikealla puolella. Aghlabidin hallitsijat aloittivat Ribatin rakentamisen vuonna 821. Siellä harjoitettiin aikoinaan hyvin vanhoillisia ja askeettisia islamin oppeja. Keskiajalla luostarissa asui uskonnolleen kuuliainen muslimisotureiden yhteisö nimeltään "pyhän sodan" taistelijamunkit. Taistelijamunkit eli ribatit olivat omistautuneet levittämään islamin uskontoa ja suojelemaan maata vihollisia, kuten Sisilian kristittyjä, vastaan. Ribatin neliskulmainen portinvartijan talo toimii ainoana sisäänpääsynä linnoitukseen. Luostariin kuuluvia tärkeitä osia ovat muun muassa sisäpiha, munkkien huoneet, pylväskäytävä, varastohuoneet ja hevostallit. Ylhäältä 27 metriä korkeasta kellotornista avautuvat mahtavat näköalat alas Soussen satamaan ja vanhaan kaupunkiin Medinaan.

Ribat eli luostarilinnoitus Sousse Tunisia matka kuva
Ribat eli luostarilinnoitus - Sousse - Tunisia

Soussessa on yli 300 aurinkoista päivää ja siellä sataa hyvin harvoin. Huhtikuusta lokakuuhun keskimääräinen päivittäinen lämpötila vaihtelee 23 asteesta aina 33 asteeseen. Loppuosan vuodesta lämpötila on edelleen melko korkealla ja se harvoin putoaa 18 asteen alapuolelle. Talvisinkin Soussessa voi olla parhaimmillaan jopa 20 astetta lämmintä.

Tunisia Sousse sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Tunisia Sousse sää - keskimääräiset lämpötilat
Tunisia Sousse sää
keskimääräiset lämpötilat

Tunisialainen keittiö kuuluu Pohjois-Afrikan keittiöön, joka on saanut vuosituhansien aikana vaikutteita sekä Lähi-idän että muiden Välimeren alueen keittiöiltä. Tunisia on ollut historiansa aikana Ranskan vallan alla ja siten ranskalaisen keittiön vaikutus näkyy ehkä parhaiten tunisialaisessa ruoassa. Lisäksi monet tunisialaiset ruoat (esimerkiksi maan kansallisruoka kuskus) pohjautuvat alueen alkuperäisväestön berberien ruokaperinteeseen.

tunisialainen keittiö Pohjoisafrikkalaista kuskusta vihannesten ja kikherneiden kanssa ruoka kuva
Pohjoisafrikkalaista kuskusta
vihannesten ja kikherneiden kanssa

Tunisialainen ruoka on useimmiten erittäin voimakkaasti maustettua. Mausteina käytetään eniten punapippuria ja valkosipulia, mutta myös muun muassa roomankuminaa, kanelia, muskottia, sahramia, anista sekä tuoreina yrtteinä minttua, korianteria ja persiljaa. Tunisialaisessa keittiössä syödään yleensä alkuruokina keittoja tai piiraita. Tärkeitä perinteisiä ruoka-aineita ovat lampaanliha, palkokasvit, viljatuotteet, sitrushedelmät, monenlaiset vihannekset ja hedelmät sekä rannikolla kala ja muut merenelävät. Hedelmistä erikoisuutena käytetään myös kaktusta. Ruuanlaitossa ovat tärkeässä roolissa myös oliivit, taatelit, mantelit ja viinirypäleet. Tunisiassa leipä on usein italialaistyyppistä valkoista vehnäleipää. Tunisialaisten keittojen yleisnimitys on chorba ja piirakoiden brik. Tunisiassa kannattaa maistaa myös chakchoukaa, joka on perinteinen tunisialainen pyttipannu. Tunisialainen jälkiruoka on yleensä pieni makea leivos tai hedelmä. Tunisiasta lähtöisin oleva leivonnainen on makroud. Ruokajuomana Tunisiassa käytetään vettä, hedelmämehuja ja virvoitusjuomia kuten omenalimonadia. Minttutee on yleinen juoma kaikissa Pohjois-Afrikan maissa. Tunisialaisissa ravintoloissa on loistava hinta-laatusuhde.

Seesaminsiemenillä koristeltu tunisialainen makroud-leivonnainen tunisialainen keittiö ruoka
Seesaminsiemenillä koristeltu
tunisialainen makroud-leivonnainen

Sousse on hyvä matkakohde etenkin lapsiperheille ja kaikille aurinkoisesta rantalomasta pitäville. Lapsiperheille löytyy Port el Kantouin hiekkaranta-alueelta viihtyisä Acqua Palace -vesipuisto pitkine vesiliukumäkineen. Kuuman rantapäivän jälkeen kannattaa tehdä tunnelmallinen kamelikaravaaniretki Saharan hiekkadyynien yli ja tutustua samalla perinteisen kiviuunileivän paistamiseen tai savenvalantaan. Soussesta voi tehdä myös pidemmän retken pohjoiseen noin 40 kilometrin päähän lähes asumattomaan Takrounan kylään. Takrouna on 300 metriä korkealle kukkulalle rakennettu "kivinen kylä", joka näytteli merkittävää osaa Toisessa maailmansodassa, jolloin uusi-seelantilaiset kärsivät raskaan tappion yrittäessään vallata aluetta. Soussessa kannattaa myös shoppailla, sillä Tunisiassa hintataso on edullisempi kuin Suomessa, vain tuontialkoholi, kosmetiikka ja elektroniikka ovat kalliimpia. Basaareissa kannattaa aina tinkiä. Suosittuja tuliaisia Soussesta ovat muun muassa kupari- ja messinkiesineet, oliiviöljy, nahkatuotteet, keramiikka, hopeakorut ja mausteet. Helsingistä lentää Sousseen noin neljässä tunnissa. Tunisiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa (kesäaikana kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa).

Suomi
Tunisia

SOUSSE HOTELLIT JA MAJOITUS TUNISIA

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Sousse kuvia ja Sousse matkakertomuksia:

Sousse kuvia ja Tunisia matkakertomuksia - Pexels
Kuvia Tunisiasta ja Soussesta - Unsplash
Sousse kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

SOUSSE HOTELLIT SOUSSE LENNOT SOUSSE MATKAT

SOUSSE TIETOA JA KUVIA

Sousse. Tutustu ja ihastu Tunisiaan ja Sousseen!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Sousse tietoa ja Sousse kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)