OBERTAUERN - ALPIT - HOTELLIT LENNOT MATKAT

OBERTAUERN ITÄVALTA ALPIT MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

OBERTAUERN - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

OBERTAUERN

kuva Alpit Obertauern loma matka Itävalta
Obertauern - Itävalta - Alpit

Obertauern on pieni itävaltalainen kylä ja tunnettu talviurheilukeskus, joka sijaitsee Radstädter Tauernin vuorijonossa 1630 metrin korkeudessa Salzburgin hallintoalueen eteläosassa. Obertauernin asukasluku on noin 500 ja pinta-ala on 71,7 km². Obertauern sijaitsee Tauernin solan korkeimmalla kohdalla erottaen Lungaun ja Pongaun alueet toisistaan. Obertauern kuuluu kahteen kuntaan Twengiin ja Untertauerniin. Obertauernista on matkaa Salzburgiin 90 kilometriä ja Radstadtiin 20 kilometriä. Lähin lentokenttä sijaitsee 90 kilometrin päässä Salzburgissa.

kartta kuva Alpit Obertauern Itävalta
Itävalta - sijainti

Obertauern kuuluu Radstädter Tauernin vuorijonoon, joka sijaitsee Salzburgin hallintoalueelta kaakkoon. Radstädter Tauern on osa keskellä Itävaltaa olevaa Niedere Tauernin vuorijonoa, joka kuuluu itäisiin Keski-Alppeihin. Niedere Tauernin vuorijono sijaitsee Alppien päävuorijonossa Salzburgin hallintoalueella ja Styriassa. Murtörlin vuorisola ja Mur-joki erottavat lännessä ja etelässä Niedere Tauernin vuorijonon Hohe Tauernin vuorijonosta, kun taas idässä ja pohjoisessa Enns-joki ja Schober-sola muodostavat rajan pohjoisiin Limestone-Alppeihin. Niedere Tauern muodostaa itäisen rajan Würmin jäätiköitymisen aikana Alpeille muodostuneelle yhtäjaksoiselle jääkentälle. Vuoriston itäiset osat ovat siten jäättömiä ja ne tarjoavat tärkeän kasvualustan monille kasveille. Niedere Tauern-vuorijono jaetaan lännestä itään neljään ryhmään: Radstädter Tauerniin, Schladminger Tauerniin, Rottenmanner ja Wölzer Tauerniin sekä Seckauer Tauerniin. Niedere Tauernin korkein vuori on 2863 metriä korkea Hochgolling, joka on osa Schladminger Tauernin vuorijonoa. Niedere Tauernin vuorijonossa sijaitsee useita hiihtokeskuksia kuten Obertauern ja Schladming.

kartta Radstädter Tauernin vuorijonoalue Alpit Obertauern Itävalta
Radstädter Tauernin vuorijonoalue

Obertauern kuuluu Itävaltaan. Itävallan suurimmat kaupungit ovat pääkaupunki Wien (noin 1 650 000 asukasta), Graz (noin 250 100 asukasta), Linz (noin 190 000 asukasta), Salzburg (noin 150 000 asukasta), Innsbruck (noin 120 000 asukasta) ja Klagenfurt (noin 93 000 asukasta). Itävallassa on syntynyt monia musiikin ja urheilun kuuluisuuksia kuten klassisen musiikin keskeiset säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Schubert, Gustav Mahler, Anton Bruckner, Johann Strauss vanhempi ja Johann Strauss nuorempi. Myös urheilussa Itävalta on alppilajien suurvalta. Tunnettuja itävaltalaisia alppilajien edustajia ovat muun muassa Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll, Stephan Eberharter, Anita Wachter ja Benjamin Raich. Myös mäkihyppy on Itävallassa suosittua ja itävaltalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Wolfgang Loitzl, Martin Koch ja Markus Eggenhofer. Itävallassa on syntynyt myös muun muassa diktaattori Adolf Hitler, näyttelijä Arnold Schwarzenegger ja laulaja Falco. Itävallan viralliset kielet ovat saksa ja alueellisesti slovenia, kroatia ja unkari. Itävallan kaupungeissa pärjää yleensä englannilla, mutta maaseudulla useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuin saksaa. Itävallassa on katolilaisia 78% ja protestantteja 5%. Itävallan rahayksikkö on euro.

Itävalta lippu
Itävalta - lippu

Obertauernin ensimmäisiä uudisasukkaita olivat keltit, jotka saapuivat alueelle noin 2400 vuotta sitten. Kelttiläisten jälkeen tulivat roomalaiset, jotka sekoittuivat melko rauhanomaisesti kelttiläisiin. Roomalaiset rakensivat noin vuonna 50 jkr tien, joka yhdisti Italian Salzburgiin. Tie kulki lähellä Obertauernia ja teki siten kaupungista tärkeän matkakohteen, jossa oli majataloja ja suojia hevosvaunuille. Noin 500 jkr baijerilaiset uudisasukkaat kerääntyivät Alpeille ja Rooman imperiumi päättyi. Salzburg sai 1700-luvulla postiaseman ja säännölliset postikuljetukset alkoivat Salzburgista Obertauerniin. Obertauernin pääelinkeinot olivat koko 1800-luvun kaupankäynti ja maanviljelys. Alueen hiihtoturismi alkoi 1900-luvun alussa. Obertauern yhdistyi suuriin vuorten takaisiin teihin, kun uusi tie vuorten yli avattiin vuonna 1929. Obertauern on ollut vuodesta 1960 lähtien kansainvälisesti tunnettu hiihtokeskus. Vuonna 1965 kuuluisan brittiläisen yhtyeen The Beatlesin musiikkivideo Help kuvattiin Obertauernin ympärillä olevilla vuoren rinteillä.

The Beatlesin Help-levyn kansikuva
The Beatlesin Help-levyn kansikuva

Obertauernin suosituimmat talviurheilulajit ovat laskettelu ja lumilautailu. Hiihtokeskuksessa on eri vaikeustasoisia laskettelurinteitä yhteensä noin 100 kilometriä. Aloittelijoille on rinnettä 56 kilometriä, edistyneimmille 35 kilometriä ja noin neljä kilometriä "mustia rinteitä" laskettelun ammattilaisille. Hiihtokeskuksessa on yhteensä 26 hiihtohissiä, jotka kuljettavat tunnissa noin 45 000 laskettelijaa. Hiihtohissit sijaitsevat 1630 metristä aina 2310 metrin korkeuteen saakka ja kattavat rinteistä yli 100 kilometriä. Muutkin kuin laskettelijat voivat käyttää jokaista tuolihissiä ja gondolia. Yhdeksi päiväksi tulevilla hiihtäjillä ja laskettelijoilla on mahdollisuus pysäköidä autonsa 24 000 neliömetrin kokoiselle pysäköintialueelle, joka on heti laskettelurinteiden vieressä.

kuva Obertauernin hiihtokeskus Itävallan Alpit
Obertauernin hiihtokeskus - Itävallan Alpit

Obertauernin ympärillä olevat vuoret tarjoavat vaikuttavia näkymiä. Obertauernin hiihtokausi kestää yhteensä 160 päivää. Talvikausi alkaa marraskuun lopussa ja kevätkausi kestää toukokuun alkuun. Laskettelijat ja lumilautailijat rakastavat kuuluisaa Tauern-kierrosta Seekarista Grünwaldkopfiin ja Gamsleiteniin. Tauern-kierroksen hiihtohissit ovat ympyrän muodossa ja se mahdollistaa vastapäivään koko kylän ympäri laskettelemisen. Jokaisen päätien yli on myös rakennettu silta.

Obertauernin vuorenrinnettä Itävallan Alpeilla
Obertauernin vuorenrinnettä Itävallan Alpeilla

Obertauernin lähellä olevia nähtävyyksiä ovat Lungaun alueella oleva pieni kaupunki St. Michael, kauppakaupunki Bad Hofgastein ja keskiaikainen kaupunki Radstadt. Vähän kauempana ovat hiihtokeskus Schladming ja Styrian Murtal -laakso sekä pienet kaupungit Oberzeiring, Oberwölz ja Murau. Obertauern on myös suosittu kohde luonnontutkijoiden ja luontoystävien keskuudessa. Alueella elää muun muassa harvinainen lintulaji sinikurkku.

kuva Sinikurkku Obertauern Itävallan Alpit
Sinikurkku - Obertauern - Alpit

Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on siten sekä Atlantin että Manner-Euroopan ilmastojen vaikutusalueella. Obertauernin ilmasto on vaihtelevan leuto mannerilmasto, joka tarkoittaa neljää selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Vuoristossa on sateinen alppi-ilmasto ja talvet ovat yleensä pitkiä. Obertauernin vuosittainen keskilämpötila on noin kolme astetta ja vuosittainen sademäärä on noin yksin millimetri. Eniten sataa heinäkuussa ja vähiten joulukuussa. Lämpimin kuukausi on heinäkuu ja kylmin tammikuu.

Itävalta Alpit Obertauern sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Itävalta Obertauern Salzburg Alpit sää - keskimääräiset lämpötilat
Alpit Salzburg Obertauern sää
keskimääräiset lämpötilat

Itävaltalainen keittiö on saanut vaikutteita varsinkin Saksasta ja Tšekistä. Perinteiseen annokseen kuuluu sianliha makkaran tai pihvin muodossa, joka tarjotaan nuudelien ja joskus hapankaalinkin kanssa. Itävallan ehkä tunnetuin pääruoka on vasikanlihasta valmistettu wieninleike (Wiener Schnitzel). Perinteisiin itävaltalaisiin jälkiruokiin kuuluvat sachertorttu (Sachertorte), joka on kotoisin wieniläisestä Sacher-hotellin kahvilasta sekä omenakakku (Apfelstrudel), jota tarjotaan usein kerman kanssa.

itävaltalainen keittiö Alpit Obertauern loma itävaltalainen ruoka wieninleike Itävalta
Wieninleike - itävaltalainen ruoka-annos

Obertauern on talvella yksi Alppien lumivarmimpia hiihtoalueita ja kesällä taas hyvä virkistäytymis- ja rentoutumispaikka etenkin vaellusta tai vuorikiipeilyä harrastaville matkailijoille. Obertauernin lähimmät lentokentät sijaitsevat 90 kilometrin päässä Salzburgissa ja 250 kilometrin päässä Münchenissä. Molemmilta lentokentiltä pääsee junalla, bussilla tai taksilla ensin Radstadtiin ja sieltä edelleen Obertauerniin. Perinteinen tuliainen Itävallasta ovat Mozartin suklaakuulat ja valkoviini. Helsingistä lentää Salzburgiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Itävallassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Itävalta

OBERTAUERN HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Obertauern kuvia ja Obertauern matkakertomuksia:

Obertauern kuvia ja Salzburg matkakertomuksia - Pexels
Kuvia Alpeilta ja Itävallan Obertauernista - Unsplash
Obertauern kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

OBERTAUERN HOTELLIT OBERTAUERN LENNOT OBERTAUERN MATKAT

OBERTAUERN TIETOA JA KUVIA

Obertauern. Tutustu ja ihastu Itävallan Alppeihin ja Obertauerniin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Obertauern tietoa ja Obertauern kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.