ALBUFEIRA ALGARVE - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

ALBUFEIRA ALGARVE MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

ALBUFEIRA ALGARVE

Albufeira matka - Algarve loma
Albufeira Algarve - hiekkaranta

Albufeira on kaupunki Algarvessa, eteläisessä Portugalissa. Portugali sijaitsee Pyreneiden niemimaan (toiselta nimeltään Iberian niemimaan) Atlantin valtameren puoleisella rannikolla. Portugalilla on rantaviivaa Atlanttiin 1793 kilometriä. Portugalin ainoa naapurimaa on Espanja, jonka kanssa sillä on yhteistä maarajaa 1214 kilometriä. Portugalin suurimpia kaupunkeja ovat Lissabon (noin 680 000 asukasta), Porto (noin 300 000 asukasta) ja Funchal (noin 130 000 asukasta). Portugalin eteläosassa Algarvessa asuu noin 410 000 asukasta ja alueen pinta-ala on 5412 neliökilometriä. Algarveen kuuluu lukuisia kaupunkeja ja kyliä sekä joitakin saaria ja luotoja. Algarven pääkaupunki on Faro. Muita Algarven alueella olevia kaupunkeja ovat Albufeira, Lagoa, Lagos, Loulé, Olhão, Portimão, Quarteira, Silves, Tavira ja Vila Real de Santo António.

Portugalin kartta saaristoineen
Portugali sekä Portugalin saaristot
Madeira (alempana) ja Azorit (ylempänä)

Albufeira on rakennettu kukkuloiden jyrkille rinteille Atlantin valtameren rantaan. Nimi Albufeira tulee arabialaisesta sanasta "Al-buhera", joka tarkoittaa meren linnaa. Albufeiran alueen asukasluku on noin 38 000, pinta-ala 141 km² ja väestötiheys 224 as./km². Albufeira muodostuu uudesta ja vanhasta alueesta, joiden välinen etäisyys on noin neljä kilometriä. Albufeirasta on matkaa Vilamouraan 18 kilometriä, Praia da Rochaan 30 kilometriä, Portimãoon 35 kilometriä, Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin 275 kilometriä, Espanjan rajalle 90 kilometriä ja Espanjan Sevillaan 235 kilometriä. Albufeiran lähin lentokenttä on Faron lentokenttä, jonne on kaupungista matkaa 35 kilometriä.

Portugalin Algarven Albufeiran sijainti kartta
Albufeira - sijainti

Portugalissa on 3000 vuoden historian aikana vaikuttanut useita eri kansallisuuksia kuten foinikialaisia, kreikkalaisia, kelttiläisiä, karthagolaisia, roomalaisia ja arabialaisia. Albufeira oli ennen matkailun kasvamista pieni kalastajakylä. Maurien valtakauden aikana Albufeirasta kehittyi tärkeä kauppasatama. Kaupunki Albufeirasta tuli vasta vuonna 1986. Albufeirassa, kuten muissakin Algarven kaupungeissa, on monia Rooman aikaisia linnan raunioita. Useimmat Algarven linnat ja kaupungit tuhoutuivat Portugalin vuoden 1755 maanjäristyksessä. Albufeiran huomattavin linnan raunio on Torre do Relógio (kellotorni), joka on rakennettu yhteen vanhan linnan torneista. Kellotorni on kauniisti valaistu kaikissa kaupungin juhlatilaisuuksissa.

Portugalin pääkaupungin Lissabonin maanjäristys vuonna 1755
Portugali - Lissabonin maanjäristys vuonna 1755

Portugali on tasavalta, jonka merkittävimmät luonnonvarat ovat korkki, rautamalmi, volframi, marmori ja kala. Portugalin pääelinkeinoja ovat kaivokset, teollisuus, matkailu, maatalous ja kauppa. Portugalin virallinen kieli on romaanisiin kieliin kuuluva portugali. Portugalin pääuskonto on katolinen kirkko, johon kuuluu 94 prosenttia portugalilaisista. Protestantteja ja muita kristittyjä on noin 300 000, muslimeja 50 000, hinduja 10 000 ja juutalaisia 1000. Portugalin rahayksikkö on euro.

Portugalin lippu Albufeiran lippu
Portugalin lippu Albufeiran lippu

Portugalin maasto on hyvin vaihtelevaa. Pohjois-Portugali on vuoristoista seutua, sisämaa puolestaan tasankoista. Portugalin korkein kohta on 2351 metriä korkea Pico Alto, joka sijaitsee Azoreilla. Portugalissa ei ole suuria järviä, mutta siellä on useita merkittäviä jokia kuten Tejo, Mondego ja Douro. Etelä-Portugalin Algarven alue on mäkistä ja mäkien välissä on syviä laaksoja. Algarven alueelta löytyy myös Ria Formosa -laguuni, joka on yli 170 neliökilometrin luonnonsuojelualue ja pysähdyspaikka sadoille erilaisille linnuille.

kartta - Algarve sijaitsee Etelä-Portugalissa
Algarve sijaitsee Etelä-Portugalissa

Portugalin etelärannikon pituus on noin 155 kilometriä. Läntisimmän pisteen Cape St. Vincentin (Cabo de São Vicente) yläpuolella rannikko jatkuu edelleen 50 kilometriä pohjoiseen. Cape St. Vincent on samalla Manner-Euroopan lounaisin paikka. Pitkin Algarven rannikkoa on useita huomattavan maalauksellisia kalkkikiviluolia erityisesti Lagosin ympärillä. Kalkkikiviluoliin pääsee moottoriveneellä. Algarven alueella on myös monia kauniita ja kuuluisia kesäpaikkoja kuten Albufeira, Vilamoura, Praia da Rocha, Lagos, Armação de Pêra, Alvor, Monte Gordo, Tavira ja Sagres.

Manner-Euroopan lounaisin paikka Cape St. Vincent - Algarve - Portugali
Manner-Euroopan lounaisin paikka
Cape St. Vincent - Algarve - Portugali

Albufeiran ranta on osittain kalliota ja luolia, mutta Albufeirasta löytyy myös hyviä hiekkarantoja. Kaksi Albufeiran päähiekkarantaa ovat nimeltään Kalastajan hiekkaranta (Praia dos Pescadores) ja Albufeiran hiekkaranta (Praia do Túnel). Kalastajan hiekkarannalla on monia ravintoloita ja ilmassa leijuu aina houkutteleva paistetun kalan tuoksu. Kalastajan hiekkarannan vieressä on Albufeiran hiekkaranta, josta löytyy baareja ja ravintoloita. Albufeiran itä- ja länsipuolella on myös monia hyviä hiekkarantoja. Tärkeimmät näistä ovat Praia de Balaia, Praia de Castelo, Praia de Falésia, Praia de Galé, de Olhos d'Agua, Praia de Maria Luisa ja Praia de São Rafael.

Kalastajan hiekkaranta Praia dos Pescadores - Albufeira - Portugali
Kalastajan hiekkaranta
Praia dos Pescadores - Albufeira - Portugali

Portugalissa ja Algarvessa on hyvä shoppailla, sillä maan hintataso on vähän alhaisempi kuin muualla Euroopassa. Algarvessa on kaksi suurta ostoskeskusta Forum Algarve ja Algarve Shopping. Forum Algarve sijaitsee Farossa ja Algarve Shopping Guian kylässä noin 10 kilometriä Albufeirasta länteen. Albufeirassa ja Portimãossa on myös Modelo-ostoskeskus. Melkein kaikista Algarven kylistä löytyy lisäksi markkinoita. Portugalissa ovat edullisia kengät ja muut nahkatuotteet, maan omat tuotteet kuten viini, oliiviöljy, viikunat, mantelit, juustot ja oliivit. Algarve tunnetaan myös kauniista käsi- ja keramiikkatöistään.

Ostoskatu Albufeirassa Portugalissa loma kuva
Ostoskatu Portugalin Albufeirassa

Albufeirasta löytyy vilkasta ja monipuolista iltaelämää. Tunnelmallisten mukulakivikatujen varrelta ja lukuisista ravintoloista kantautuu pitkälle kaihoisaa Fado-soitantaa. Fado on Portugalissa 1820-luvulla kehittynyt kansanmusiikin tyylilaji, joka on tyypillisesti sanoituksiltaan surumielistä.

Fado-soittajia kadulla matka kuva
Fado-soittajia kadulla

Albufeiran tärkeimpiä nähtävyyksiä on kaupungista kahdeksan kilometriä ja rannikolta 7,5 kilometriä pohjoiseen sijaitseva Paderne-linna (Castelo de Paderne). Padernen kukkulalinnakkeen rakensivat maurilaiset 1100-luvulla. Linnan sijainti kallioisella niemellä oli puolustuksellisesti tärkeää, sillä linnasta käsin valvottiin muinaista roomalaista tietä "Via Lusitanorumia", joka ylitti linnan eteläpuolella olevaa Quarteira-jokea. Roomalainen silta on yhä nähtävissä joen ylityspaikan kohdalla.

kuva - Paderne-linna - Algarve - Portugali
Paderne-linna - Algarve - Portugali

Portugali on Euroopan lämpimimpiä maita. Maassa vallitsee meri-ilmasto. Etelässä ilmasto on jonkin verran lämpimämpi ja kuivempi kuin pohjoisessa. Etelässä vuoden keskilämpötila on 18 °C ja pohjoisessa 13 °C. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat aurinkoisia ja lämpötilat 30 °C ja 35 °C ovat tavallisia. Etelä-Portugalin sisämaassa lämpötila saattaa kesäisin nousta jopa 45 °C:een. Portugalin vuotuinen sademäärä vaihtelee suuresti alueittain, mutta keskimäärin se on Manner-Portugalissa noin 920 millimetriä. Sateisinta on Serra da Estrelan vuoristossa, jossa vuotuinen sademäärä voi olla yli 2500 millimetriä. Madeiran ja Azorien saarten ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa. Pohjois-Portugalin vuoristoisilla alueilla sataa joskus myös lunta.

Albufeiran sää tällä hetkellä
ja Algarven lähipäivien sääennuste

Algarve sää - Albufeira keskimääräiset lämpötilat
Algarve sää - Albufeira keskimääräiset lämpötilat

Portugalilaiseen keittiöön on jäänyt joitakin vaikutteita arabien ja maurien ruokakulttuureista varsinkin maan eteläosissa. Portugalilaiset ruokalajit vaihtelevat alueittain. Portugalissa syödään alkuruuaksi usein keittoa. Kalaa, kuten sardiinia ja turskaa, käytetään yleisesti. Hyvin tunnettu portugalilainen perinneruoka on bacalhau, joka on kuivattua ja täytettyä turskaa. Portugalilaiseen keittiöön kuuluu myös liharuokia, jotka valmistetaan naudanlihasta, sianlihasta, lampaasta ja kanasta. Pohjois-Portugalissa liha valmistetaan usein muhennettuna saviruukussa (a pacura).

ruoka kuva portugalilainen keittiö seisova pöytä
Portugalilainen seisova pöytä

Portugalissa käytetään monien ruokien valmistukseen oliiviöljyä. Mausteista piri-piriä ja valkosipulia käytetään laajasti. Tavallisimpia kasviksia ovat tomaatit, kaali ja sipuli. Juusto ei kuulu tyypillisiin portugalilaisiin ruokalajeihin, vaan sitä syödään usein ennen ateriaa tai sen jälkeen. Portugalilaisia juustoja ovat esimerkiksi Castelo Branco ja Saloio. Perinteinen portugalilainen välipala on paahdetut kastanjat ja jälkiruoka Sobremesa-jälkiruokatorttu. Ruoan kanssa juodaan kotimaisia viinejä tai Sagres-olutta. Ennen ruokailua tai sen jälkeen nautitaan perinteisesti portviiniä. Portugalin entisen siirtomaan Brasilian ruokakulttuuri on vaikuttanut huomattavasti portugalilaiseen keittiöön ja siksi Portugalissa juodaan paljon myös kahvia.

portugalilainen ruoka kastanjan pähkinöitä
Kastanjan pähkinöitä

Portugali tunnetaan ulkomailla portviineistä ja madeiraviineistä. Portviini on kotoisin Portosta maan pohjoisosista. Portugalilainen portviini on vahvaa ja maukasta ja sitä kypsytetään vähintään kymmenen vuotta. Portviini on parhaimmillaan ruuan jälkeen tai pienenä tervetuliaisjuomana. Portugalissa tuotetaan myös roséviini Mateusta. Viinityypeistä Portugalin erikoisuus on Portugalin pohjoisosassa Costa Verdessä valmistettava vihreä viini (vinho verde). Nimi vihreä ei viittaa viinin väriin, vaan viinin kypsyysasteeseen. Portugalissa valmistetaan vihreää valko-, puna- ja roseeviiniä.

Portugalilainen vihreä viini
Portugalilaista vihreää viiniä

Albufeira on hyvä rantalomakohde ainakin kaikille shoppailusta ja iltaelämästä pitäville. Algarven rannikko on tunnettu myös korkeatasoisista golfkentistään ja useista vesipuistoistaan. Suosittuja tuliaisia Portugalista ovat antiikkiesineet, kauniit käsityöt, käsintehdyt matot, korkki- ja kuparituotteet, korut, arvokas posliini, kirjontatyöt ja portviini. Portugalissa auton vuokraaminen on halpaa, joten autolla ajaen kannattaa tutustua maahan. Helsingistä lentää Albufeiraan noin neljä tuntia 50 minuuttia. Faron lentokentältä on Albufeiraan noin 40 minuutin matka. Portugalissa kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Albufeira Algarve

ALGARVE HOTELLIT JA ALBUFEIRA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Albufeira kuvia ja Algarve matkakertomuksia:

Algarve kuvia ja Albufeira matkakertomuksia - Pexels
Kuvia Algarvesta ja Albufeirasta - Unsplash
Algarve kuvia - Google
Albufeira kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

ALBUFEIRA HOTELLIT ALGARVE LENNOT ALGARVE MATKAT

ALBUFEIRA ALGARVE TIETOA JA KUVIA

Algarve. Tutustu ja ihastu Algarven Albufeiraan!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Albufeira tietoa ja Algarve kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.