FUENGIROLA COSTA DEL SOL MALAGA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

FUENGIROLA COSTA DEL SOL MALAGA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

FUENGIROLA COSTA DEL SOL MALAGA

kuva Fuengirola Costa del Sol Malaga loma matka
Fuengirola

Fuengirola on eteläespanjalainen kaupunki Välimeren rannalla. Fuengirola kuuluu Malagan maakuntaan ja Andalusian itsehallintoalueeseen. Fuengirola sijaitsee noin 30 kilometriä Malagan kaupungista lounaaseen Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella. Fuengirolan kaupungin pinta-ala on pieni ja siksi väestöntiheys onkin yli 5000 asukasta neliökilometriä kohden. Fuengirolan virallinen asukasmäärä on noin 70 000. Kesäkuukausina Fuengirolan asukasmäärä kuitenkin lähes kolminkertaistuu suuren turistivirran vuoksi.

kartta Espanja Fuengirola Malaga Costa del Sol loma matka
Espanjan kartta

Fuengirolan asukkaista jopa 39 prosenttia on ulkomaalaisia. Costa del Solin alueella asuu pysyvästi noin 15 000 - 20 000 suomalaista eli se on yksi suurimpia suomalaissiirtokuntia maailmassa. Heistä noin 3 300 suomalaista asuu juuri Fuengirolassa. Fuengirolassa suomalaisten asuttama kaupunginosa on nimeltään Los Boliches ja siellä asuu noin puolet Fuengirolan suomalaisista. Pysyvien asukkaiden lisäksi suomalaisia lomailee paljon alueella.

kartta Fuengirola Malaga Costa del Sol aurinkorannikko loma matka
Costa del Sol - Aurinkorannikko

Fuengirolan kaupungin historia ulottuu foinikialaisiin, roomalaisiin ja arabeihin. Foinikialaiset asuttivat aikoinaan alueen ja roomalaiset antoivat kaupungille Sohail-linnasta kirkkaana näkyvän tähden mukaan nimen Suel. Alkujaan pienestä kalastajakylästä on kasvanut 60-luvulta lähtien Aurinkorannikon yksi johtava turistikeskus. Fuengirola on pitkään ollut myös suomalaisten turistien suosikkilomakohteita. Fuengirolassa toimiikin muun muassa suomalainen kahvila, kirjakauppa, ravintola, tietokoneliike, parturi, tilausajobusseja, kiinteistövälitys ja autoliike. Myös lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut saa halutessaan suomenkielellä. Vuonna 1991 Fuengirolaan perustettiin yksityinen suomalainen peruskoulu Escuela Finlandesa. Koulussa alkoi lukio-opetus syksyllä 2007. Fuengirolan virallinen kieli on espanja ja rahayksikkö on euro. Kaupungissa on kuitenkin niin paljon suomalaisia, että turisti tulee siellä monin paikoin toimeen suomenkielelläkin.

Espanjan lippu Fuengirolan lippu
Espanjan lippu Fuengirolan lippu

Fuengirolassa on kalastussatama, kalastuslaivatelakka ja keskustan kohdalla rannassa huvipursisatama. Huvipursisataman länsipuolella alkaa rannan suuntaisesti katu nimeltä Calle Moncayo, jota paikalliset kutsuvat leikkisästi suuren ravintolatarjonnan vuoksi nälkäkaduksi. Fuengirolasta Málagaan on rakennettu rautatie, jolla kulkee lähiliikennejunia ja kaupunki on myös Renfe-sähköjunan läntinen pääteasema.

Fuengirolan satama Costa del Sol aurinkorannikko loma matka
Fuengirolan satama

Fuengirolassa on lähes kahdeksan kilometrin pituinen luoteesta koilliseen kulkeva hiekkaranta, joka ulottuu lännessä Sohail-linnaan ja idässä Torreblancaan. Ranta on lapsiystävällinen ja siellä on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Tarjolla on muun muassa vesihiihtoa, polkuveneilyä, riippuliitoa, purjelautailua ja aaltokoneita. Yhteensä Fuengirolassa on seitsemän hiekkarantaa: Carvajal, Torreblanca, Las Gaviotas, Los Boliches, San Francisco, Sta. Amalia ja El Egido. Fuengirolan rannat ovat karkeahiekkaisia uimarantoja, joilta on usein raput rannalle.

Fuengirolan hiekkaranta Costa del Sol aurinkorannikko uimaranta kuva
Fuengirolan hiekkaranta

Fuengirola on rauhallinen pikkukaupunki. Se on onnistunut säilyttämään vanhoja alkuperäisiä kortteleitaan ja siten aitoa espanjalaista tunnelmaa. Fuengirolan pääkatu on nimeltään Plaza de la Constitucion. Se on erityisen kauniisti koristeltu etenkin jouluna ja Fuengirolan kesäjuhlan aikana, jolloin koko kaupunki ottaa osaa vuosittaiseen katujuhlintaan. Fuengirolassa järjestetään Costa del Solin suurimmat tiistaimarkkinat, joissa saattaa käydä päivän aikana jopa yli 50 000 ihmistä. Fuengirolan vilkas ilta- ja yöelämä on keskittynyt rantakadun ravintoloihin, baareihin ja diskoihin. Fuengirola on myös lapsiystävällinen lomakohde. Lapsille löytyy esimerkiksi nykyaikainen eläintarha Fuengirola Zoo, vesipuisto Parque Aquatico ja tivoli / huvipuisto World. Eläintarha sijaitsee kaupungin keskustassa, vesipuisto hieman kaupungin ulkopuolella Mijasiin menevän tien varrella ja huvipuisto Benalmadenassa noin 10 kilometriä Fuengirolasta koilliseen.

Fuengirolaista katujuhlintaa
Fuengirolaista katujuhlintaa

Fuengirolan yksi suosituimmista turistikohteista on eläintarha Fuengirola Zoo, jota on sanottu yhdeksi Euroopan nykyaikaisimmaksi ja eläinystävällisimmäksi eläintarhaksi. Eläimillä on paljon tilaa liikkua omissa aitauksissaan ja aitaukset muistuttavat eläinten luonnollista elinympäristöä. Useimmiten ihmisen ja eläimen erottavat toisistaan vain luonnolliset esteet kuten sillat ja joentörmät. Luodinkestävät lasit taas mahdollistavat pääsyn tavallista lähemmäksi vaarallisia eläimiä. Eläintarhassa voi kulkea trooppista metsää jäljittelevän metsän läpi, jossa on rehevää kasvillisuutta, jokia ja vesiputouksia. Matkalla voi nähdä muun muassa krokotiilien paistattelevan päivää Niilin hiekkarannoilla, apinoiden leikkivän muinaisten Baobab-puiden ympärillä ja lepakoiden lentelevän hylätyissä kaivoksissa.

Fuengirola Zoo Baobab-puu eli apinanleipäpuu
Baobab-puu eli apinanleipäpuu

Fuengirolan eläintarhassa on aitoa sademetsää muistuttava metsä, jossa pääsee katselemaan lintuja niiden omissa luonnollisissa ympäristöissään. Heinäkuussa ja elokuussa eläintarhassa voi tehdä myös yökierroksen, sillä eläintarha on silloin auki yhteen asti yöllä. Keinotekoisessa kuunvalossa pääsee paremmin tarkkailemaan yö-aktiivisia eläimiä kuten leopardeja, lepakoita ja piikkisikoja.

Fuengirola Zoo papukaija puisto kuva
Papukaija

Fuengirolan hiekkarannan lounaispäässä on roomalaisten linnoittama 38 metrin korkuinen kukkula, jolla kohoaa raunioitunut Sohail-linna. Se on rakennettu pääosin kalifi Abd-ar-Rahman III:n hallitusajalla 900-luvulla. Kukkulalta muutaman kilometrin päässä seisoo 25 metrin korkuinen majakka, jonka valo näkyy noin 33 kilometrin päähän. Rannikkoa pitkin on myös ketju vartiotorneja.

Fuengirola Sohail linna kuva
Fuengirola - Sohail-linna

Fuengirolassa kannattaa vuokrata auto ja lähteä tutustumaan Costa del Solin viehättäviin kaupunkeihin ja kyliin. Fuengirolan pohjoispuolella nousee tuhannen metrin korkuinen Mijaksen vuori, jonka rinteessä 400 metrin korkeudessa on kylä nimeltään Mijas. Mijas on yksi Andalusian pienistä valkoisista kylistä. Fuengirolasta on matkaa Mijakseen noin kuusi kilometriä. Mijaksen kylässä voi muun muassa kulkea aasitaksilla ja tutustua luolakirkkoon. Fuengirolan hiekkarannan lounaispäässä Fuengirolan kuivunut joki laskee mereen. Joen yläjuoksun ympärillä Fuengirolasta luoteeseen on pieni viljelty tasanko.

Malaga Costa del Sol aurinkorannikko Fuengirola Mijas kuva loma matka
Mijas

Mukavia ajokohteita Fuengirolasta ovat myös Sierra Nevadan vuoriston lähellä oleva Alpujarras-alue ja vuoristossa esimerkiksi pienet kylät Casares ja Istiani. Casares on melkein tuntematon viehättävän pieni kylä, joka löytyy 16 kilometrin päässä Malagasta pyramidin muotoisen vuoren huipulta. Kylää ympyröi kaunis sinistä vulkaanista kiveä oleva vuorijono. Vuoren huipulla on korkeatorninen kirkko, jota on aikaisemmin käytetty vartiotornina. Kirkon tornista avautuu laajat näkymät Granadaan ja Gibraltarin luodolle.

Malaga Costa del Sol aurinkorannikko Fuengirola Casares loma matka
Casares

Alpujarras-alue on vuoristoinen alue Etelä-Espanjassa, joka ulottuu etelässä Granadan lähellä olevasta Sierra Nevadan vuoristosta aina Andalusian itsehallintoalueelle. Alueen länsiosa sijaitsee Granadan maakunnassa ja itäinen osa Almerian maakunnassa. Alpujarras-alue on hyvin kaunista ja se käsittää pääasiassa hedelmällisiä laaksoja. Laaksot laskeutuvat pohjoisessa Sierra Nevadan vuoristosta ja etelässä Sierras Almijara, Contraviesa ja Gador -vuoristot erottavat laaksot Välimerestä.

Fuengirola Alpujarras Malaga Costa del Sol aurinkorannikko
Alpujarras

Alpujarras-alueen laaksoissa kasvaa runsaasti hedelmäpuita, erityisesti greippiä, appelsiineja, sitruunoita, aprikoosin makuisia kakiluumuja, viikunoita ja manteleita. Itäinen Alpujarra Almerian maakunnassa on kuivempaa ja karumpaa, mutta silti hyvin kaunista aluetta.

kuva kakiluumu alpujarras
Kakiluumuja

Fuengirolassa on miellyttävän leuto Välimeren ilmasto. Kesät ovat melko lämpimiä ja talvet viileitä ja kuivia. Fuengirola nauttii vuodessa yli 2800 tuntia aurinkoa, vuotuisen keskimääräisen lämpötilan ollessa 19,3 astetta.

Fuengirola sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Fuengirola sää
Costa del Sol / Fuengirola sää
keskimääräiset lämpötilat

Espanjalainen ja andalusialainen ruoka on pääosin kevyttä ja terveellistä. Siihen kuuluu paljon kasviksia ja hedelmiä. Yleisiä ovat oliivit, oliiviöljy, valkosipuli ja vaalea leipä sekä ruokajuomana viini. Tyypillisiä espanjalaisia kansallisruokalajeja ovat esimerkiksi paella ja tapakset. Rannikolla kuten Fuengirolassa syödään enemmän kalaa ja äyriäisiä, mutta espanjalaiseen ruokapöytään kuuluvat myös liharuoat kuten nauta, sika, lammas, kani ja kana. Fuengirolasta löytyy monia hyviä espanjalaisia ravintoloita ja tarjolla on myös turistiruokaa ja meriruokaa. Eniten ruokaravintoloita löytyy vanhasta kaupungista pääkadun Plaza de la Constitucionin ympäristöstä ja huvipursisataman länsipuolelta alkavalta Calle Moncayo kadulta eli nälkäkadulta.

espanjalainen ruoka espanjalaista paellaa
Espanjalaista paellaa

Fuengirola on hyvä matkakohde etenkin lapsiperheille ja ikääntyville sekä kaikille pikkukaupungin elämänmenosta nauttiville. Kaupungin katukuva on rauhallinen ja hotellit ovat korkeatasoisia. Helsingistä lentää Espanjan Fuengirolaan noin neljässä ja puolessa tunnissa. Malagan lentokentältä matka Fuengirolaan kestää noin 35 minuuttia. Fuengirolan, Torremolinoksen, Marbellan ja Malagan välillä on hyvät paikallisbussiyhteydet ja Malagasta on kattavat jatkoyhteydet junalla tai bussilla myös muualle Espanjaan. Fuengirolassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Espanja

FUENGIROLA COSTA COSTA DEL SOL HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Fuengirola Costa Del Sol kuvia ja Fuengirola Costa Del Sol matkakertomuksia:

Fuengirola kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Fuengirola kuvia - Unsplash
Fuengirola kuvia - Google Costa Del Sol kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Costa Del Sol kuvia - Unsplash
Costa Del Sol kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

FUENGIROLA COSTA DEL SOL HOTELLIT FUENGIROLA COSTA DEL SOL LENNOT FUENGIROLA COSTA DEL SOL MATKAT

FUENGIROLA COSTA DEL SOL TIETOA JA KUVIA

Fuengirola Costa Del Sol. Tutustu ja ihastu Espanjan Andalusian aurinkorannikkoon!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Fuengirola Costa Del Sol tietoa ja Fuengirola Costa Del Sol kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)