MONTE GORDO ALGARVE - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

MONTE GORDO ALGARVE FARO MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

MONTE GORDO ALGARVE

Monte Gordo matka Portugali Algarve loma
Monte Gordo - Algarve - Portugali

Monte Gordo on pieni lomakylä Portugalissa, Algarven rannikon itäisimmässä osassa, Vila Real de Santo Antónion kunnassa. Monte Gordossa on pitkä valkoinen hiekkaranta, jonka ansiosta kylä on muuttunut aikaisemmasta kalastajakylästä suosituksi turistikohteeksi. Monte Gordon pinta-ala on 4,12 km² ja asukasluku noin 5600. Monte Gordon lähin lentokenttä on Farossa, johon kylästä on matkaa noin 50 kilometriä. Monte Gordosta on helppo tehdä retkiä myös rajan yli Espanjan puolelle esimerkiksi Sevillan ja Jerezin historiallisiin kaupunkeihin.

Monte Gordo Algarve Portugali sijainti kartta
Monte Gordo - sijainti
Algarve - Portugali

Algarve on Portugalin mantereen eteläisin alue. Se sisältää yhteensä 16 kuntaa. Algarven pinta-ala on 5,412 neliökilometriä ja asukasluku noin 410 000. Algarveen sisältyy Faro-alue, jossa sijaitsee alueen pääkaupunki ja hallinnollinen keskus Faro. Farossa on kansainvälinen lentokenttä ja julkinen yliopisto. Algarvessa olevia muita kaupunkeja ovat Albufeira, Lagoa, Lagos, Loulé, Olhão, Portimão, Quarteira, Silves, Tavira ja Vila Real de Santo António. Algarve on yksi suosituimmista matkakohteista Portugalissa. Sen väkiluku yli kaksinkertaistuu lomakuukausina.

kartta - Algarve sijaitsee Etelä-Portugalissa
Algarve sijaitsee Etelä-Portugalissa

Algarven pääelinkeinot ovat turismi, kalastus ja hedelmien etenkin appelsiinien, johanneksenleipäpuun papujen, viikunoiden ja manteleiden viljely. Algarvessa sijaitsevat kunnat ovat Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Alvor, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo ja Vila Real de Santo António. Portugali on tasavalta, jonka merkittävimmät luonnonvarat ovat korkki, rautamalmi, volframi, marmori ja kala. Portugalin pääelinkeinoja ovat kaivokset, teollisuus, matkailu, maatalous ja kauppa. Portugali on myös merkittävä korkin tuottaja. Portugalin virallinen kieli on romaanisiin kieliin kuuluva portugali. Portugalin pääuskonto on katolinen kirkko, johon kuuluu 94 prosenttia portugalilaisista. Protestantteja ja muita kristittyjä on noin 300 000, muslimeja 50 000, hinduja 10 000 ja juutalaisia 1000. Portugalin rahayksikkö on euro.

Portugalin lippu Monte Gordon vaakuna
Portugalin lippu Monte Gordon vaakuna

Etelä-Portugalin Algarven alue on mäkistä ja mäkien välissä on syviä laaksoja. Algarven korkein kohta on Monchiquen vuorijonossa sijaitseva 902 metriä korkea Fóia-vuori. Algarvessa on useita kaupunkeja ja kyliä sekä monia saaria ja luotoja. Algarven alueelta löytyy myös Ria Formosa -laguuni, joka on yli 170 neliökilometrin luonnonsuojelualue ja pysähdyspaikka sadoille erilaisille linnuille.

kuva Algarven pääkaupunki Faro Portugali
Algarven pääkaupunki Faro - Portugali

Portugalin etelärannikon pituus on noin 155 kilometriä. Läntisimmän pisteen Cape St. Vincentin (Cabo de São Vicente) yläpuolella rannikko jatkuu edelleen 50 kilometriä pohjoiseen. Cape St. Vincent on samalla Manner-Euroopan lounaisin paikka. Pitkin Algarven rannikkoa on useita huomattavan maalauksellisia kalkkikiviluolia erityisesti Lagosin ympärillä. Kalkkikiviluoliin pääsee moottoriveneellä. Algarven alueella on myös monia kauniita ja kuuluisia kesäpaikkoja kuten Albufeira, Vilamoura, Praia da Rocha, Lagos, Armação de Pêra, Alvor, Monte Gordo, Tavira ja Sagres.

Manner-Euroopan lounaisin paikka Cape St. Vincent - Algarve - Portugali
Manner-Euroopan lounaisin paikka
Cape St. Vincent - Algarve - Portugali

Algarven rannikolla on paljon upeita hiekkarantoja. Monte Gordossa on 18 kilometrin pituinen hienohiekkainen ja kullankeltainen ranta. Monte Gordosta pääsee veneellä myös 11 kilometriä pitkälle ja noin 150-1000 metriä leveälle Ilha do Taviran hiekkasaarelle, joka kuuluu Ria Formosan luonnonsuojelualueeseen. Yksi Algarven suosituimmista rannoista on Dona Ana. Se on pieni ja kaunis ranta, joka sijaitsee Lagosin ulkopuolella.

Dona Ana hiekkaranta Algarve Portugali ranta kuva
Dona Ana -hiekkaranta - Algarve - Portugali

Portugali on Euroopan lämpimimpiä maita. Maassa vallitsee meri-ilmasto. Etelässä ilmasto on jonkin verran lämpimämpi ja kuivempi kuin pohjoisessa. Etelässä vuoden keskilämpötila on 18 °C ja pohjoisessa 13 °C. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat aurinkoisia ja silloin lämpötilat 30 °C ja 35 °C ovat tavallisia. Etelä-Portugalin sisämaassa lämpötila saattaa kesäisin nousta jopa 45 °C:een. Portugalin vuotuinen sademäärä vaihtelee suuresti alueittain, mutta keskimäärin se on Manner-Portugalissa noin 920 millimetriä. Sateisinta on Serra da Estrelan vuoristossa, jossa vuotuinen sademäärä voi olla yli 2500 millimetriä. Madeiran ja Azorien ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa. Pohjois-Portugalin vuoristoisilla alueilla sataa joskus myös lunta. Monte Gordon edustalla meriveden lämpötila on yleensä korkeampi kuin muualla Algarven rannikolla.

Monte Gordo sää tällä hetkellä
ja Algarve lähipäivien sääennuste

Algarve sää - Monte Gordo keskimääräiset lämpötilat
Algarve sää
Monte Gordo keskimääräiset lämpötilat

Portugalilaiseen keittiöön on jäänyt joitakin vaikutteita arabien ja maurien ruokakulttuureista varsinkin maan eteläosissa. Portugalilaiset ruokalajit vaihtelevat alueittain. Portugalissa syödään alkuruuaksi usein keittoa. Kalaa, kuten sardiinia ja turskaa käytetään yleisesti. Hyvin tunnettu portugalilainen perinneruoka on bacalhau, joka on kuivattua ja täytettyä turskaa. Portugalilaiseen keittiöön kuuluu myös liharuokia, jotka valmistetaan naudanlihasta, sianlihasta, lampaasta ja kanasta. Pohjois-Portugalissa liha valmistetaan usein muhennettuna saviruukussa (a pacura).

ruoka kuva portugalilainen keittiö seisova pöytä
Portugalilainen seisova pöytä

Portugalissa käytetään monien ruokien valmistukseen oliiviöljyä. Mausteista piri-piriä ja valkosipulia käytetään laajasti. Tavallisimpia kasviksia ovat tomaatit, kaali ja sipuli. Juusto ei kuulu tyypillisiin portugalilaisiin ruokalajeihin, vaan sitä syödään usein ennen ateriaa tai sen jälkeen. Portugalilaisia juustoja ovat esimerkiksi Castelo Branco ja Saloio. Perinteinen portugalilainen välipala on paahdetut kastanjat ja jälkiruoka Sobremesa-jälkiruokatorttu. Ruuan kanssa juodaan kotimaisia viinejä tai Sagres-olutta. Ennen ruokailua tai sen jälkeen nautitaan perinteisesti portviiniä. Brasilian ruokakulttuuri on vaikuttanut paljon portugalilaiseen keittiöön ja siksi Portugalissa juodaan paljon myös kahvia.

ruoka kuva portugalilainen keittiö portugalilaisia makkaroita
Portugalilaisia makkaroita

Portugali tunnetaan ulkomailla portviineistä ja madeiraviineistä. Portviini on kotoisin Portosta maan pohjoisosista. Portugalilainen portviini on vahvaa ja maukasta ja sitä kypsytetään vähintään kymmenen vuotta. Portviini on parhaimmillaan ruoan jälkeen tai pienenä tervetuliaisjuomana. Portugalissa tuotetaan myös roséviini Mateusta. Viinityypeistä Portugalin erikoisuus on Portugalin pohjoisosassa Costa Verdessä valmistettava vihreä viini (vinho verde). Nimi vihreä ei viittaa viinin väriin, vaan viinin kypsyysasteeseen. Portugalissa valmistetaan vihreää valko-, puna- ja roseeviiniä.

ruoka juoma portugalilainen vihreä viini
Portugalilainen vihreä viini

Monte Gordo on pieni lomakylä, joka sopii matkakohteeksi kaikille rentoa ja rauhallista rantalomaa kaipaaville. Monte Gordo sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille, sillä alue on tasaista ja pyörätuolilla pääsee aivan rantaan. Algarvea kutsutaan usein kultaiseksi golfrannikoksi, sillä alueelta löytyy paljon hyviä golf-kenttiä. Esimerkiksi Monte Gordossa viiden kilometrin päässä keskustasta on kiva Castro Marim -kenttä. Monte Gordon tasainen maasto sopii hyvin myös vaellukseen, kävelyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Monte Gordosta löytyy muutamia sisustusliikkeitä, ruokakauppoja ja turistiputiikkeja, mutta monipuolisemmat valikoimat ja enemmän kauppoja löytyy neljän kilometrin päästä Vila Real de Santo Antóniosta. Helsingistä lentää Monte Gordoon noin viidessä tunnissa. Portugalissa kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Portugali

ALGARVE HOTELLIT JA MONTE GORDO MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Monte Gordo kuvia ja Algarve matkakertomuksia:

Algarve kuvia ja Monte Gordo matkakertomuksia - Pexels
Kuvia Algarvesta ja Monte Gordosta - Unsplash
Algarve kuvia - Google
Monte Gordo kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

MONTE GORDO HOTELLIT ALGARVE LENNOT ALGARVE MATKAT

MONTE GORDO ALGARVE TIETOA JA KUVIA

Algarve. Tutustu ja ihastu Algarven Monte Gordoon!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Monte Gordo tietoa ja Algarve kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.