TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MALAGA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MALAGA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MÁLAGA

kuva Torremolinos Costa del Sol Malaga loma matka
Torremolinos

Torremolinos on pienehkö rantakaupunki Välimeren rannalla Etelä-Espanjan Andalusiassa. Torremolinos eli tuulimyllyjen torni (Torre de los Molinos) on saanut nimensä kaupunkia aikanaan ympäröineistä myllyistä sekä maurilaisesta vartiotornista. Torremolinos kuuluu Andalusian itsehallintoalueeseen ja Málagan maakuntaan. Andalusian pääkaupunki on Sevilla ja sen tärkeimmät elinkeinot ovat oliiviöljyn valmistus ja turismi. Peräti noin kolmasosa Euroopassa käytetystä oliiviöljystä on peräisin Andalusiasta. Andalusia on myös erittäin suosittu turistikohde espanjalaisten ja ulkomaalaisten keskuudessa.

kartta Espanjan Andalusia
Espanjan Andalusia

Costa del Sol (suomeksi Aurinkorannikko) on lähes 300 kilometriä pitkä rannikkoalue Espanjan Andalusiassa Málagan maakunnassa. Se sijaitsee Välimeren rannalla Gatanniemen ja Gibraltarinsalmen välissä. Torremolinos sijaitsee Costa del Solin alueella 18 kilometriä Málagan kaupungista ja viisi kilometriä Malagan lentokentältä länteen. Torremolinoksen naapurikaupungit Costa del Solilla ovat Benalmadena ja Fuengirola. Alueen muita kaupunkeja ovat muun muassa Málaga (pääkaupunki), Vélez-Málaga, Marbella ja Nerja. Monet Costa del Solin pienet kaupungit, kuten Torremolinos ja Marbella ovat muuttuneet suuriksi loma- ja matkailukeskuksiksi.

kartta Espanja Costa del Sol - Aurinkorannikko - Torremolinos - Malaga
Costa del Sol - Aurinkorannikko

Torremolinoksen kaupunki perustettiin vuonna 1748 ja sen pinta-ala on 20 neliökilometriä. Torremolinoksen asukasluku on noin 60 000, mutta vilkkaaseen turistiaikaan väkiluku voi olla jopa 350 000. Torremolinoksen virallinen kieli on espanja ja rahayksikkö on euro.

Espanjan lippu Torremolinoksen kaupungin lippu
Espanjan lippu Torremolinoksen kaupungin lippu

Torremolinos sijaitsee Välimeren ja Mijaksen vuorten välissä. Luolista löytyneet arkeologiset löydöt kuten ihmisen luut, työkalut ja saviastiat todistavat, että Torremolinoksen historia on jopa 150 000 vuotta vanhaa. Costa del Solin rannikko on aina ollut edistyksellisten kansojen asuttamaa. Muun muassa foinikialaisten, roomalaisten ja arabien kulttuuriperintöä on vieläkin havaittavissa Torremolinoksen alueella. Esimerkiksi Torremolinoksen keskustassa San Miguelin kadulla sijaitsee 12 metriä korkea arabialainen puolustustorni Torre de los Molinos, josta kaupunki on alkujaan saanut nimensä.

Espanja Costa del Sol Aurinkorannikko Malaga Torremolinos Torre de los Molinos torni
Torre de los Molinos -torni

Torremolinos on Espanjan Costa del Solin vanhin lomakohde. Costa del Solin alueen matkailu alkoi kehittyä 1930-luvulla Torremolinoksen köyhässä andalusialaisessa kalastajakylässä. Torremolinos on ollut suosittu lomakohde 1960-luvulta lähtien erityisesti brittien ja suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Espanjalaiset ja etenkin andalusialaiset ovat ylpeitä juuristaan ja kulttuuristaan. Sen ansiosta Torremolinos on säilynyt turismista huolimatta eläväisenä eteläespanjalaisena rantakaupunkina. Se sijaitsee lähellä monia mielenkiintoisia espanjalaisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä, joihin on helppo tehdä lyhyitä ja pidempiäkin retkiä.

Espanja Costa del Sol Malaga Torremolinos Mijas-vuoristo
Torremolinos - taustalla Mijas-vuoristo

Torremolinoksessa sanotaan olevan Espanjan parhaat hiekkarannat. Torremolinoksen rantaviiva on yhteensä kymmenen kilometriä pitkä. Se sisältää kaksi suurta hiekkarantaa Bajondillon ja Playamarin. Torremolinoksen hiekkarannat ovat karkeahiekkaisia ja niissä on monin paikoin raput rannalle. Sekä Bajondillossa että Playamarissa on hyvät rantapalvelut monine vesiurheilulajeineen kuten polkuveneineen, vesihiihtoineen ja purjelentoineen. Rannalla on myös paljon baareja, joista saa virvokkeita. Torremolinoksen muita hiekkarantoja ovat muun muassa Los Alamos, La Carihuela, Montemar ja El Saltillo. La Carihuelan rantaa pitkin voi kävellä tai pyöräillä Torremolinoksen päästä päähän ja jatkaa vielä muutamia kilometrejä naapurikaupungin Benalmádenan puolelle.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos Bajondillon hiekkaranta
Torremolinos - Bajondillon hiekkaranta

Andalusian vuoristoisessa maakunnassa on laadukkaiden hiekkarantojen lisäksi myös monia hyviä retkikohteita kuten El Chorron sola, El Torcalin kalkkikivimuodostelmat ja Euroopan kauneimpiin kuuluvat Nerjan tippukiviluolat. El Chorro on kalkkikivisola, jonka läpi virtaa Guadalhorce-joki. Sola sijaitsee 700 metrin korkeuteen nousevan polun vieressä. El Chorro on tunnettu yhtenä parhaana kalliokiipeilyalueena Euroopassa ja se on myös suosittu kohde vuoripyöräilyyn, vaellukseen ja leiriytymiseen.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga El Chorron sola
Costa Del Sol - El Chorron sola

El Torcal -vuoren luonnonpuisto sijaitsee Antequerassa noin 30 kilometriä Málagasta pohjoiseen. Torcalin luonnonpuisto tunnetaan yhtenä Euroopan kauneimpana kalkkikivimuodostelmana. Torcal-vuori on 1300 metriä korkea ja sen laki on muinaista merenpohjaa, johon on aikoinaan kerrostunut merieläinten kuorista paksuja kalkkikivikerrostumia. Vuoren kohoamisen jälkeen tuuli ja vesi ovat kovertaneet vaaleanharmaasta kalkkikivestä suuria veistoksellisia pylväikköjä.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Antequera El Torcalin kalkkikivimuodostelmat
Costa Del Sol - El Torcalin luonnonpuisto

Nerjan tippukiviluolat ovat Euroopan suurimpia ja ne sijaitsevat Costa del Solin alueella noin neljän kilometrin päässä Nerjan keskustasta koilliseen. Nerjan tippukiviluolilla on ikää noin viisi miljoonaa vuotta. Luolat ovat noin 750 metriä pitkiä ja niiden syvin kohta on 200 metriä maan pinnan alapuolella. Suurimman tippukiven korkeus on jopa 32 metriä. Nerjan tippukiviluolien uskotaan olevan yksi sisäänkäynti useiden onkaloiden muodostamaan kilometrien pituiseen luolaverkostoon, joka ulottuu Nerjan ja Granadan välisten vuorien alapuolelle. Verkosto saattaakin tulevaisuudessa osoittautua Euroopan suurimmaksi tutkimattomaksi luolastoksi. Heinäkuussa Nerjassa järjestetään Nerja Cave Festival ja silloin luolissa voi nauttia myös korkeatasoisista tanssi- ja musiikkiesityksistä.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Nerjan tippukiviluolat
Costa Del Sol - Nerjan tippukiviluolat

Myös itse Torremolinoksen kaupungissa riittää nähtävää. Torremolinoksen tunnetuin ja suosituin osa on keskustassa sijaitseva kävely- ja ostoskatu Calle San Miguel. Ostosalueella on monia pieniä muotiliikkeitä ja kauppoja, jotka myyvät nahkatavaraa, koruja ja espanjalaista posliinia. Torremolinoksen yöelämä on turistiaikaan hyvin elävää ja energistä monine baareineen, diskoineen ja yökerhoineen. Yökerhot avaavat ovensa tavallisesti iltakymmeneltä ja tanssia voi aina aamun pikkutunneille asti. Iltaisin Torremolinoksen kadut on valaistu kauniisti neonlampuin.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos Calle San Miguelin ostoskatu
Torremolinos - Calle San Miguelin ostoskatu

Torremolinoksesta löytyy nähtävää myös lapsiperheille. Kaupungissa on krokotiilipuisto, jossa on yli 300 matelijaa. Puisto on ainoa laatuaan koko Euroopassa ja siellä voi halutessaan pitää pikkukrokotiiliä sylissään. Krokotiilipuiston vieressä sijaitsee Costa del Solin aurinkorannikon suurin vesipuisto Aqualand, josta löytyy paljon hauskaa ajanvietettä koko perheelle kuten erilaisia vesiliukumäkiä sekä 18-reikäinen minigolf-rata. Aqualandin vieressä on vielä Magic Palace, jossa kannattaa katsoa kansainvälinen taikashow. Torremolinoksessa voi myös muun muassa ratsastaa, keilailla, kalastaa, pelata tennistä ja golfata.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos krokotiilipuisto
Krokotiili - hitaasti virtaavissa joissa
ja järvissä elävä matelija

Torremolinoksen lisäksi kannattaa tutustua myös läheiseen Granadan kaupunkiin ja siellä ainakin Granadan vanhan kaupungin vieressä virtaavan Darro-joen varrella sijaitsevaan Alhambran palatsiin. Alhambra eli punainen linna on nykyään yksi suosituimmista turistikohteista Espanjassa. Alhambra on 1300-luvulla rakennettu maurilaisen Nasrid-dynastian kuninkaiden palatsi. Se on saanut nimensä savesta rakennettujen ulkomuuriensa väristä. Alhambraa pidetään yhtenä islamilaisen arkkitehtuurin suurimmista saavutuksista. Sen tunnetuimpia osia ovat etenkin palatsin kaunis Leijonapiha ja Abenserragien sali. Alhambraan kuuluva arabialainen puutarha edustaa islamilaista ajatusta paratiisista puutarhana. Alhambra on kuulunut vuodesta 1984 alkaen UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos Granada Alhambran palatsi
Costa Del Sol - Granada - Alhambran palatsi

Torremolinoksesta on myös helppo tehdä retkiä esimerkiksi Pablo Picasson syntymäkaupunkiin Málagaan ja vähän pidemmän retken Rossin oopperasta tuttuun Sevillaan. Myös Afrikan mantereella olevat espanjalaiset kaupungit Ceuta ja Melilla ovat suosittuja retkikohteita. Ceutaan voi tehdä päiväretken laivalla ja Melillaan parin vuorokauden retken laivalla tai lentäen. Torremolinoksen paikalliset matkatoimistot järjestävät säännöllisiä tutustumismatkoja myös Gibraltarille ja Marokkoon.

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos Melilla arkkitehtuuri
Melillan kaunista arkkitehtuuria

Torremolinoksessa on miellyttävän leuto Välimeren ilmasto. Kesät ovat melko lämpimiä ja talvet viileitä ja kuivia. Torremolinoksessa on vuosittain peräti 325 aurinkoista päivää keskilämpötilan ollessa noin +19 astetta.

Torremolinos sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste

Espanja Andalusia Costa del Sol Malaga Torremolinos sää
Torremolinos / Costa del Sol / Malaga sää
keskimääräiset lämpötilat

Espanjalainen ja andalusialainen ruoka on pääosin kevyttä ja terveellistä. Siihen kuuluu paljon kasviksia ja hedelmiä. Yleisiä ovat oliivit, oliiviöljy, valkosipuli ja vaalea leipä sekä ruokajuomana viini. Tyypillisiä espanjalaisia kansallisruokalajeja ovat esimerkiksi paella ja tapakset. Rannikolla kuten Torremolinoksessa syödään enemmän kalaa ja äyriäisiä, mutta espanjalaiseen ruokapöytään kuuluvat myös liharuoat kuten nauta, sika, lammas, kani ja kana. Torremolinoksesta löytyy useita hyviä espanjalaisia ravintoloita ja tarjolla on runsaasti meriruokaa. Suosittuja ruokaravintoloita löytyy etenkin kävely- ja ostoskatu Calle San Miguelin varrelta ja muutaman kilometrin päässä Torremolinoksesta sijaitsevasta pienestä Carihuelan kalastajakylästä.

Churro munkkitanko - espanjalainen aamupala
Churro munkkitanko - espanjalainen aamupala

Torremolinos on mainio matkakohde etenkin kaikille rentoa rantaelämää kaipaaville. Suomesta lentää Torremolinokseen reilussa neljässä ja puolessa tunnissa. Málagan lentokentältä Torremolinokseen pääsee 20 minuutissa. Torremolinoksesta on hyvät paikallisbussiyhteydet esimerkiksi Málagaan, josta on kattavat jatkoyhteydet muihin Etelä-Espanjan kaupunkeihin. Hyviä tuliaisia Torremolinoksesta ovat etenkin espanjalaiset viinit sekä oliiviöljyt. Myös perinteinen ilmakuivattu kinkku on erikoinen tuliainen. Aikaeroa Suomella ja Espanjan Torremolinoksella, Costa Del Solilla ja Malagalla on vain yksi tunti. Espanjassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Suomi
Espanja

TORREMOLINOS HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Torremolinos Costa Del Sol Malaga kuvia ja Torremolinos Costa Del Sol Malaga matkakertomuksia:

Torremolinos Andalusia kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Torremolinos kuvia - Unsplash
Torremolinos kuvia - Google
Costa Del Sol kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Costa Del Sol kuvia - Unsplash
Costa Del Sol kuvia - Google
Malaga kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Malaga kuvia - Unsplash
Malaga kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MÁLAGA HOTELLIT TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MÁLAGA LENNOT TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MÁLAGA MATKAT

TORREMOLINOS COSTA DEL SOL MÁLAGA TIETOA JA KUVIA

Torremolinos Costa Del Sol Malaga. Tutustu ja ihastu Espanjan Andalusian aurinkorannikkoon!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Torremolinos Costa Del Sol Malaga tietoa ja Torremolinos Costa Del Sol Malaga kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)