MALTA - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

MALTA MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

MALTA

kuva Malta loma matka
Malta

Foinikialaiset saapuivat Maltalle noin 1000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja antoivat pääsaarelle nimen Malat, joka tarkoittaa turvapaikkaa tai satamaa. Malta eli Maltan tasavalta on saarivaltio, joka sijaitsee Välimeressä noin 90 kilometriä Sisiliasta etelään. Maltaa lähimpänä oleva valtio on siten Italia. Maltalta 290 kilometrin päässä lounaassa on Tunisia ja etelässä 300 kilometrin päässä Libya. Maltan pinta-ala on pieni, vain 316 km². Malta on kuitenkin erittäin tiheään asuttu valtio. Maltassa on asukkaita noin 410 000, joten neliökilometriä kohden asukkaita on noin 1 300. Maltan pääsaari on 30 kilometriä pitkä ja 14 kilometriä leveä.

karttakuva Malta sijainti
Maltan sijainti

Malta on jaettu hallinnollisesti 68 kuntaan. Maltan pääkaupunki Valletta (9 000 asukasta) sijaitsee Maltan pääsaarella. Valletta on Euroopan pienin pääkaupunki. Suurimpia kaupunkeja Maltalla ovat Birkirkara (22 000 as.), Qormi (20 000 as.) ja Sliema (13 500 as.) Maltalla on myös lukuisia pieniä kyliä. Vallettan ympärillä olevat kylät ovat käytännössä pääkaupungin kaupunginosia kuten Slieman, St. Julian'sin, Gziran, Ta' Xbiexin ja Florianan.

kuva Malta pääkaupunki Valletta
Maltan pääkaupunki Valletta

Malta on kulttuurillisesti mielenkiintoinen sekoitus arabialaista, italialaista ja brittiläistä kulttuuria. Maltan viralliset kielet ovat maltankieli ja englanti. Maltankieli kuuluu seemiläiseen kieliperheeseen ja on sukua arabialle. Maltalaiset ymmärtävät kohtalaisen hyvin myös italiaa, sillä saarella näkyvät Maltan TV:n lisäksi Italian television ohjelmat. Maltan rahayksikkö on euro ja pääuskonto roomalaiskatolilaisuus.

Maltan lippu
Maltan lippu

Malta koostuu seitsemästä saaresta, joista kolme suurinta eli Malta, Comino ja Gozo (pääkaupunki Victoria) ovat asuttuja. Pienempiä asumattomia saaria ovat Filfla, St Paulin saari, Fungus Rock ja Manoelin saari. Manoelin saari on yhteydessä sillalla pääsaareen ja Gziran kaupunkiin. Maltalla on myös pikkusaaria kuten lähellä Cominoa sijaitseva Cominotto.

Malta kartta - Maltan suurimmat saaret
Maltan suurimmat saaret

Maltalla on lempeä välimerenilmasto. Kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet lauhkeita ja sateisia. Välimeren ympäröimillä saarilla lämpötila pysyy melko tasaisena ympäri vuoden. Lämpimimpiä kuukausia ovat heinä- ja elokuu, jolloin päivän ylin lämpötila on keskimäärin 30 °C. Tammikuu on kylmin kuukausi ja alin lämpötila on silloin keskimäärin 9 °C. Sateisinta on marras- joulu- ja tammikuussa. Voimakkaat tuulet voivat saada Maltan tuntumaan kylmältä kevätaikaan.

Malta sää - keskimääräiset lämpötilat
Malta sää - keskimääräiset lämpötilat

Maltan maaperä on kivistä, melko tasaista ja hyvin kuivaa, sillä saarilla ei ole jokia eikä järviä. Saarilta löytyy vain muutamia puroja ja vesivirtoja, joista saaren asukkaat saavat raikasta vettä ympäri vuoden. Maltan pääsaaren rannikko on kivikkoista eikä saarella ole lainkaan pitkiä hiekkarantoja. Maltan korkein kohta on pääsaarella sijaitseva Ta'Dmejrek (253 m).

Maltan sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste

Cominon, Gozon ja Filflan maasto on myös pääasiassa tasaista. Filflan saarelta tosin löytyvät pystysuorat Dingli-kalliojyrkänteet, joilta on henkeäsalpaavan kauniit näkymät Välimerelle. Maltan maasto sopii hyvin kalliokiipeilyyn. Maltalla on yli 1200 kalliokiipeilyreittiä. Maltalla voi harrastaa niin perinteistä kiipeilyä kuin urheilukiipeilyäkin. Maltalta löytyy myös hyvä valikoima isoja siirtolohkareita ja syviä vesiä, jotka mahdollistavat kiipeilyn ilman turvaköysiä. Saarten maasto-olosuhteet ja pieni koko mahdollistavat sen, että kiipeilypaikoille pääseminen on nopeaa ja helppoa.

Malta - Dingli-kalliojyrkänteet Filflan saarella
Dingli-kalliojyrkänteet Maltalla Filflan saarella

Maltalla on vain vähän luontaista kasvillisuutta, eikä saarilla ole lainkaan metsiä. Kuivuuden, ilmaston ja maaperän vuoksi saarilla on hyvin vähän riittävän kosteaa aluetta maanviljelyyn. Kasvien viljelyä haittaa myös se, että Maltalla ei ole kunnon lepovuodenaikaa kasveille. Kasvien kasvu voi keskeytyä lyhytaikaisesti vain epätavallisen kylminä talvina. Silloin sisämaan alueilla osa maaperästä saattaa jäätyä ja lisäksi kesällä kuumuus ja kuivuus voi aiheuttaa kasvillisuuden kuihtumisen. Maltan kautta kulkee muuttolintujen pääreitti, joten Välimerta ylittäessään linnut pysähtyvät Maltan saarilla.

Maltan kasvillisuutta
Maltan kasvillisuutta

Maltan karu ja kivinen maisema tarjoaa monia kauniita luonnonmuodostelmia. Maltan pääsaaren eteläkärjessä on mielenkiintoinen veden muokkaama kalkkikiviluolasto nimeltään Blue Grotto. Blue Grotto on suosittu sukelluskohde, jossa voi ihailla monia värikkäitä kalalajeja ja muita mereneläviä. Sesonkiaikana luolia pääsee ihmettelemään sisältäpäin ottamalla rannasta venekyydin. Sesongin ulkopuolella parhaimman kuvan saa hieman venekyytien ja ravintoloiden muodostamasta turistirysästä itään päin ajamalla ja pysähtymällä levähdyspaikalle, josta näkee luolastoon. Maltalta löytyy kallioluolia myös Gozon saarelta. Vanhan tarinan mukaan Gozon saaren luolissa asui muinoin jumalaisen kaunis ja hekumallinen nymfi Calypso.

Malta loma kuva Blue Grotto
Malta - Blue Grotto

Maltan pääsaaren ja Gozon välisessä salmessa sijaitseva pieni Cominon saari on luonnonsuojelualuetta. Saarella asuu alle kymmenen ihmistä ja sen pinta-ala on noin 3 neliökilometriä. Cominon länsirannikolla sijaitsee Cominotton pikkusaari. Saarten välissä on kaunis sinivetinen ja hiekkarantainen salmi Blue Lagoon, joka on sukeltajien, snorklaajien ja muiden uimarien suosiossa.

Malta loma matka kuva Sininen laguuni Cominon saarella
Malta - Sininen laguuni Cominon saarella

Maltan saaret tarjoavat runsaasti kulttuuria ja historiaa. Maltan saaria on sanottu yhdeksi isoksi ulkoilmamuseoksi. Ainutlaatuista on se, että Maltan historiasta on hyvin paljon näkyvillä vielä nykyäänkin. Maltan historia on 7000 vuotta vanhaa ja hyvin värikästä. Maltalla on ollut merkittäviä esihistoriallisia sivilisaatioita jo noin vuodesta 5200 eaa. Foinikialaiset saapuivat saarelle noin 1000 eaa ja hakkasivat Maltalta puut laivanrakennuksen tarpeisiin. Ennen itsenäistymistään vuonna 1964 Maltan on valloittanut historian aikana kreikkalaiset, karthagolaiset, roomalaiset, arabit, normannit ja Napoleon. Malta on ollut satoja vuosia Johanniittain ritarikunnan hallussa ja sen jälkeen osa brittiläistä imperiumia.

Malta kuva Johanniittojen risti eli maltanristi
Johanniittojen risti eli maltanristi

Malta on tunnettu maailmanperintökohteistaan. Kuuluisin maailmanperintökohde Maltalla on Megaliittiset muinaistemppelit, jotka ovat vanhimpia vapaasti seisovia rakennelmia maapallolla. Muinaistemppelit on rakennettu 3800-2500 ekr ja ne ovat muistona saarten neoliittisesta kivikaudesta. Salaperäiset temppelit omistettiin aikanaan hedelmällisyyden jumalattarelle. Muinaistemppeleitä on kaikkiaan seitsemän ja ne sijaitsevat Maltalla ja Gozolla. Maltan kuuluisimmat temppelit ovat Tarxien, Hagar Qim, Ggantija, Mnajdra ja Hypogeum. Hypogeum on temppeleistä erikoisin, sillä se on rakennettu 12 metrin syvyyteen maan alle. Hypogeumiin kannattaa tilata pääsylippu jo pari viikkoa ennen vierailua, sillä vierailijoiden määrä on rajoitettu 70 henkilöön päivässä. Gozon kaksi Gjantija-temppeliä ovat maailman vanhimmat monumentit ja jopa 1000 vuotta vanhempia kuin Egyptin pyramidit.

Malta matka Ggantija temppelit
Malta - Ggantija temppelit

Megaliittisten muinaistemppelien rakentajat varustivat useat temppelit Maltalla ja Gozolla monimutkaisilla reliefi-kuvioilla, jotka kuvasivat spiraaleita elävöittämässä elämänpuuta ja eläinten muotokuvia. Temppeleistä on löydetty myös kuvioita, jotka on maalattu punaisella okranvärillä, keramiikkaa ja suuria kokoelmia ihmishahmoisia veistoksia, jotka kuvaavat erityisesti Maltan Venusta. Kuvioita, keramiikkaa ja veistoksia on nähtävillä etenkin Hypogeumin ja Tarxien temppeleissä. Maltalle ovat myöhemmin jättäneet omat jälkensä foinikialaiset, karthagolaiset, roomalaiset ja bysanttilaiset.

Malta matka Spiraalikuvioita Tarxien temppelissä
Malta - Spiraalikuvioita Tarxien temppelissä

Pääkaupunki Valletta ja sen kaikki 320 historiallista muistomerkkiä ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. Vallettaa kutsutaan linnoituskaupungiksi. Sen suosittuja historiallisia kohteita ovat muun muassa kaupungin muurit ja portti sekä Vallettan kaupunkikuvaa hallitseva Our Lady Mount Carmel luostari. Pyhän Johanneksen katedraali on Johannes Kastajalle omistettu ritarikunnan katedraali, joka valmistui vuonna 1577. Katedraalista löytyy Caravaggion mestariteos, Johannes Kastajan mestaus. Raamatun mukaan Herodes murhautti profeetta Johannes Kastajan ja antoi tämän pään hopeatarjottimella tyttärelleen Salomelle.

Malta kuva Pyhän Johanneksen katedraali
Malta - Pyhän Johanneksen katedraali

Maltalla on säilynyt runsaana vanha ritariajan kulttuuriperintö. Maltan entinen pääkaupunki Mdina eli "hiljainen kaupunki" on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Mdinan katedraali. Nykyään kaupungissa ei sallita lainkaan autoliikennettä, vaan kulku tapahtuu kävellen kapeita kujia pitkin.

Malta kuva Mdinan katedraali
Malta - Mdinan katedraali

Valletassa on yli 20 kirkkoa ja saman verran palatseja. Näyttävimmät palatsit ovat Suurmestarin palatsi vuodelta 1574 ja yksityinen osittain museona oleva palatsi Casa Rocca Piccola. Valletassa on myös Manoelin teatteri, joka on yksi Euroopan vanhimmista teattereista ja St. Elmon linnoitus ja sotamuseo, joka keskittyy toiseen maailmansotaan.

Malta matka kuva Suurmestarin palatsi
Malta - Suurmestarin palatsi

Malta mainitaan Raamatussa. Apostolien tekojen luvuissa 27 ja 28 kerrotaan, kuinka laiva, jolla apostoli Paavalia kuljetettiin Roomaan, haaksirikkoutui Maltalle. Tämän arvellaan tapahtuneen noin 60 jaa. Muistona tästä Maltalla ovat St. Paulin saari ja St. Paulin merenlahti. Maltaa on myös pidetty myyttisen kadonneen saaren Atlantiksen mahdollisena sijaintipaikkana.

Maltan matka lomakuva Saint Paulin saari
Malta - St. Paulin saari

Malta tunnetaan myös maltankoirasta. Maltankoira on koirarotu, joka on peräisin keskisen Välimeren alueelta. Maltankoiraa käytettiin alkujaan satamien rottakoirana. Renessanssin aikaan maltankoirat olivat jo ylenneet salonkeihin, sillä useat taiteilijat kuvasivat niitä maalauksissaan.

Maltankoira
Maltankoira

Malta on paljolti riippuvainen ulkomaisista raaka-aineista, energianlähteistä ja elintarvikkeista. Maltan omat merkittävimmät luonnonvarat ovat kalkkikivi ja suola. Maan talous on muuttunut 1990-luvulta alkaen huomattavasti. Nykyisin noin 75 prosenttia maan vientituloista tulee elektroniikasta, koneista ja kuljetusvälineistä. Myös palveluala on kasvamassa. Perinteistä teollisuuden alaa Maltalla edustaa telakkateollisuus.

Matkailu on merkittävä tulolähde maan taloudelle. Maassa käy vuosittain noin miljoona turistia. Maltalla olevat koulut ovat joko valtion ylläpitämiä maltankielisiä kouluja tai yksityisiä englannin- tai maltankielisiä kouluja. Maltalla on myös yksi yliopisto, Maltan yliopisto. Lähes kaikki maltalaiset osaavat englantia. Malta onkin suosittu kielikoulumaa ulkomaisille opiskelijoille. Englannin kielikurssit alkoivat Maltalla noin 50 vuotta sitten ja vuodessa Maltalle matkaa lähes 90 000 opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Määrä on kasvanut viime vuosina kymmenen prosentin vuosivauhdilla. Maltalla on noin 40 englannin kielikoulua, joihin tulee kielikurssilaisia valtaosin Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta, Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Myös Skandinavian maista kuten Suomesta lennetään Maltalle kielikursseille. Suomesta järjestetään Maltalle englannin ja ranskan kielisiä kielimatkoja.

St. Juliansin hotelleja Maltalla
Malta - St. Juliansin hotelleja

Malta on matkailumaana erityisesti nuoremman väen suosiossa, sillä saari on kerännyt jonkin verran bilesaaren mainetta. Vilkkain yöelämästään tunnettu rannikkokaupunki on Valletasta pohjoiseen sijaitseva Saint Julians. Saint Juliansissa olevaa Pacevillen aluetta pidetään Maltan yöelämän keskuksena. Siellä on saarten kuuluisin baarikatu, jonka varrella on paljon tasokkaita yökerhoja, baareja, pubeja ja ravintoloita.

Malta Saint Julians sijainti
Malta - Saint Julians

Teatteri, musiikki ja taide kuuluvat olennaisesti Maltan historiaan ja kulttuuriin ja ne ovat myös erittäin suosittuja Maltalla. Monet teatterit ja ulkoilmatapahtumat tarjoavat valtavan määrän tansseja, musikaaleja, oopperoita ja sekä klassisen että modernin musiikin konsertteja. Maltalaista taidetta varhaisesta renessanssista aina nykytaiteeseen asti voi käydä ihailemassa esimerkiksi Maltan kansallismuseossa.

Maalaus Maltan kansallismuseossa
Maalaus Maltan kansallismuseossa

Maltalainen keittiö on tyypillinen välimeren keittiö, joka perustuu paikallisiin eri vuodenaikoina saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin ja meriruokaan. Perinneruokia ovat muun muassa keitot (minestrone-keitto ja kalakeitto), pasta ja leivonnaiset. Erilaisten täytteiden käyttäminen on myös tyypillistä. Kansallisruoka on stuffat tal-fenek (jänispata). Vaikka monet ruokalajit ovat kotoisin saarilta, jotkut suositut maltalaiset reseptit heijastavat myös sisialaista, etelä-italialaista ja turkkilaista keittiötä. Maltalainen keittiö on saanut vaikutteita myös Tunisiasta, Espanjasta, Berberistä, Ranskasta ja Brittein saarilta. Monista lähteistä ammentavia ruokalajeja tulee myös esimerkiksi Aasiasta, Pohjois-Amerikasta ja Meksikosta.

Pastizzi, tyypillinen maltalainen herkku
Pastizzi, tyypillinen maltalainen herkku

Maltan kansallisjuoma on Bajtra-likööri. Bajtra valmistetaan viikunaopuntia-nimisen kaktuslajin hedelmistä. Viikunaopuntia on lähtöisin Amerikasta ja sen toivat merenkulkijat Maltalle 1400-luvulla. Maltan ritarikunnan jäsenet kehittivät kaktuslajista Bajtra-liköörin, jota valmistetaan Naxxarissa Maltalla. Viikunaopuntian hedelmä antaa liköörille hedelmäisen makean maun. Maltalla Bajtraa juodaan viilennettynä joko chardonnayn tai limonadin kanssa.

Viikunaopuntian hedelmiä
Viikunaopuntian hedelmiä

Malta on varma matkakohde etenkin historiasta ja kulttuurista pitäville. Maltalla kannattaa liikkua edullisesti bussilla. Bussiasema sijaitsee Vallettassa, kaupunginportin ulkopuolella. Bussiliikenne lähtee säteittäisesti Vallettasta ja palaa aina takaisin samaan paikkaan. Kotiin tuliaiseksi voi ostaa Valletan pääkadulta maltalaista (tuonti)hopeaa kohtalaisen edullisesti. Suomesta lentää Maltalle neljässä tunnissa. Suomella ja Maltalla on sama aika.

MALTA HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Malta kuvia ja Malta matkakertomuksia:

Malta kuvia ja matkakertomuksia - Trekearth
Kuvia Maltalta - Igougo
Malta kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

MALTA HOTELLIT MALTA LENNOT MALTA MATKAT

MALTA TIETOA JA KUVIA

Malta. Tutustu ja ihastu Maltaan!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Malta tietoa ja Malta kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.