SCHLADMING - ALPIT - HOTELLIT LENNOT MATKAT

SCHLADMING ITÄVALTA ALPIT MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

SCHLADMING - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

SCHLADMING

kuva Alpit Schladming loma matka Itävalta
Schladming - Itävalta - Alpit

Schladming on pieni kaivoskaupunki ja tunnettu hiihtokeskus Styrian alueella Itävallassa noin 90 kilometriä Salzburgista kaakkoon. Schladming sijaitsee keskellä Dachsteinin vuorialuetta 749 metrin korkeudessa. Schladmingin asukasluku on noin 4600, pinta-ala on noin 10 km² ja asukastiheys on 443 asukasta/km². Schladmingin lähin lentokenttä on 90 kilometrin päässä Salzburgissa. Schladmingista on kahden tunnin ajomatka Graziin ja kolmen tunnin ajomatka Wieniin (292 km). Schladmingista ajaa autolla kolmessa tunnissa myös Italiaan, Sloveniaan ja Unkariin. Schladming on valittu isäntämaaksi vuoden 2013 alppilajien maailmanmestaruuskilpailuille. Schladming on usein myös isännöinyt maailmancupin pujottelukilpailua, jossa yleisöä voi olla paikalla jopa yli 50000. Suomalainen alppihiihtäjä Kalle Palander on voittanut Schladmingissa maailmancupin pujottelukilpailun vuosina 2003 ja 2006.

kartta kuva Alpit Schladming Itävalta
Itävalta - sijainti


kartta Itävalta Alpit Schladming sijainti
Schladming - sijainti

Dachsteinin vuorialueen korkein vuorenhuippu on Hoher Dachstein 2995 metrin korkeudessa. Se on yksi Pohjoisten Kalkki-Alppien korkeimmista vuorista. Hoher Dachstein sijaitsee Ylä-Itävallan ja Steiermarkin rajalla ja on kummankin osavaltion korkein kohta. Dachsteinin vuorialue on listattu yhdessä 4500 vuotta vanhan Hallstattin kylän kanssa UNESCOn maailmanperintölistalle. Schladmingin ympärillä olevia vuoria ovat Planai (1894 metriä), Hochwurzen (1850 metriä), Hauser Kaibling (2015 metriä) ja Reiteralm (1960 metriä). Schladmingin päävuoret ovat Planai ja Hochwurzen. Dachsteinin vuorialueelta löytyy myös 2700 metriä pitkä Dachstein-jäätikkö, joka on kaukaisin itäisistä jäätiköistä Euroopassa.

kartta Dachsteinin vuorialue Alpit Schladming Itävalta
Dachsteinin vuorialue - Schladming
Itävalta - Alpit

Schladming kuuluu Itävaltaan. Itävallan suurimmat kaupungit ovat pääkaupunki Wien (noin 1 650 000 asukasta), Graz (noin 250 100 asukasta), Linz (noin 190 000 asukasta), Salzburg (noin 150 000 asukasta), Innsbruck (noin 120 000 asukasta) ja Klagenfurt (noin 93 000 asukasta). Itävallassa on syntynyt monia musiikin ja urheilun kuuluisuuksia kuten klassisen musiikin keskeiset säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Schubert, Gustav Mahler, Anton Bruckner, Johann Strauss vanhempi ja Johann Strauss nuorempi. Myös urheilussa Itävalta on alppilajien suurvalta. Tunnettuja itävaltalaisia alppilajien edustajia ovat muun muassa Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll, Stephan Eberharter, Anita Wachter ja Benjamin Raich. Myös mäkihyppy on Itävallassa suosittua ja itävaltalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Wolfgang Loitzl, Martin Koch ja Markus Eggenhofer. Itävallassa on syntynyt myös muun muassa diktaattori Adolf Hitler, näyttelijä Arnold Schwarzenegger ja laulaja Falco. Itävallan viralliset kielet ovat saksa ja alueellisesti slovenia, kroatia ja unkari. Itävallan kaupungeissa pärjää yleensä englannilla, mutta maaseudulla useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuin saksaa. Itävallassa on katolilaisia 78 % ja protestantteja 5 %. Itävallan rahayksikkö on euro.

Itävalta lippu
Itävalta - lippu

Schladmingin historia ulottuu yli 600 vuoden päähän, jolloin kaupunki tunnettiin kaivosteollisuudesta ja laajoista hopea-, lyijy- ja kuparimalmiesiintymistä. Kaivostyöläisten ja talonpoikien kapinat vuonna 1525 polttivat kylän maan tasalle ja johtivat kaivosteollisuuden heikkenemiseen. Schladmingiin perustettiin talviurheilukerho vuonna 1908 ja kaupungissa alettiin järjestää hiihtokilpailuja vuonna 1920. Vuonna 1975 Prinssi August rakensi metsästyslinnan Schladmingiin ja julisti alueen olevan "ulkoilijoiden taivas". Tähän päivään mennessä kylässä on pidetty lukemattomia maailmancup-tapahtumia, hiihdon maailmanmestaruuskilpailuja ja eri talvilajien olympialaisia.

vanha valokuva Itävalta Schladming vuonna 1898
Schladming vuonna 1898

Schladmingin hiihtokeskuksessa on yhteensä 74 rinnettä. Hissejä keskuksesta löytyy 81 ja korkein hissi nousee aina 2700 metrin korkeuteen. Rinnekilometrejä on yhteensä 167 ja pisin lasku on jopa 7,7 kilometriä pitkä. Planai-vuori sopii keskitason laskettelijoille ja Hochwurzen-vuori kokeneemmille lautailijoille ja laskettelijoille. Planai-vuoren rinteissä on kuusi istumapaikkaista gondolaa ja vuorenrinteen keskivaiheilla sijaitsee väliasema. Planaissa on useita "punaisia" rinteitä, yksi "musta" kilpailurinne ja monia "sinisiä" rinteitä aloittelijoille. Hochwurzen-vuoren rinteissä taas on kolme punaista rinnettä, neljä tuolihissiä ja kelkkarinne. Hochwurzen on hyvä vuori lumilautailuun, sillä siellä on paljon rinteeseen tehtyjä hyppyreitä ja "reilejä" (metallisia ja muovisia kaiteita ja laatikoita joita pitkin liu'utaan rullalautailun tapaan). Hochwurzenissa on 15 gondolaa, jotka vievät laskettelijoita viiden ryhmissä vuoren huipulle. Sekä Hochwurzen-vuorella että Planai-vuorella on monia hyviä off-piste laskuja.

Schladmingin hiihtokeskus Itävallan Alpit loma kuva
Schladmingin hiihtokeskus - Itävallan Alpit

Schladmingin hiihtokeskuksessa on murtomaahiihtolatua yhteensä 60 kilometriä. Hyvää murtomaahiihtoa voi harrastaa pitkällä ylätasangolla, joka sijaitsee lähellä Ramsauta. Ramsaun huipulta köysiradan vaunusta voi katsella Enns-jokilaaksoa ja koko Tauernin alueen vuorijonoa. Ehkä viehättävin alueen pääkylistä on Haus im Ennstal, joka on lyhyen ajomatkan päässä Schladmingista. Haus im Ennstalin kylä liittyy Hauser Kaiblingin hiihtoalueeseen.

valokuva Itävalta Alpit Schladming hiihtomatka
Schladming - Itävalta - Alpit

Schladmingissa on keskiaikainen kaupunginportti ja kivisiä rakennuksia, jotka tuovat kaupunkiin oman historiallisen tunnelmansa. Kylän kävelyalueella on puisia alppimajoja maalattuine ikkunaluukkuineen, hienoja putiikkeja, kodikkaita pieniä kahviloita ja ravintoloita. Keskustan pääkadulla on monia hotelleja.

Schladmingin keskustaa Itävallan Alpit
Schladmingin keskustaa - Itävalta - Alpit

Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on siten sekä Atlantin että Manner-Euroopan ilmastojen vaikutusalueella. Schladmingin ilmasto on vaihtelevan leuto mannerilmasto, joka tarkoittaa neljää selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Vuoristossa on sateinen alppi-ilmasto ja talvet ovat yleensä pitkiä.

Itävalta Alpit Schladming sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Itävalta Schladming Salzburg Alpit sää - keskimääräiset lämpötilat
Alpit Schladming sää
keskimääräiset lämpötilat

Itävaltalainen keittiö on saanut vaikutteita varsinkin Saksasta ja Tšekistä. Perinteiseen annokseen kuuluu sianliha makkaran tai pihvin muodossa, joka tarjotaan nuudelien ja joskus hapankaalinkin kanssa. Itävallan ehkä tunnetuin pääruoka on vasikanlihasta valmistettu wieninleike (Wiener Schnitzel). Perinteisiin itävaltalaisiin jälkiruokiin kuuluvat sachertorttu (Sachertorte), joka on kotoisin wieniläisestä Sacher-hotellin kahvilasta sekä omenakakku (Apfelstrudel), jota tarjotaan usein kerman kanssa.

itävaltalainen keittiö Alpit Schladming loma itävaltalainen ruoka wieninleike Itävalta
Wieninleike - itävaltalainen ruoka-annos

Schladming on luotettavan lumitilanteensa ja upeitten rinteittensä vuoksi hyvä talvimatkakohde etenkin kaikille laskettelusta ja muista talviurheilulajeista pitäville. Kesällä taas ympäröivillä Dachstein-vuorilla voi kiipeillä ja vaeltaa sekä alueen maaseutu ja metsät ovat ihanteellisia pyöräilyyn. Mikroautoilla voi laskea alas vuoren rinnettä yhteensä seitsemän kilometriä. Schladmingin urheilukeskuksessa on myös suuri ulkona oleva uima-allasalue. Perinteinen tuliainen Itävallasta ovat Mozartin suklaakuulat ja valkoviini. Helsingistä lentää Salzburgiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Matka junalla Salzburgin lentokentältä Schladmingiin kestää noin puolitoista tuntia. Itävallassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Itävalta

SCHLADMING HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Lisää suosikkeihisi!

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

Lisää suosikkeihisi!

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Schladming kuvia ja Schladming matkakertomuksia:

Schladming kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Alpeilta ja Itävallan Schladmingista - Unsplash
Schladming kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

SCHLADMING HOTELLIT SCHLADMING LENNOT SCHLADMING MATKAT

SCHLADMING TIETOA JA KUVIA

Schladming. Tutustu ja ihastu Itävallan Alppeihin ja Schladmingiin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Schladming tietoa ja Schladming kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

STS Alppimatkat

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Lisää suosikkeihisi!

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.