KANARIANSAARET - HOTELLITLENNOTMATKAT.FI

KANARIAN SAARET MATKATIETOA JA LOMAKUVIA

HUOM! Matkakohteita, tietoa, kuvia ja tarjouksia on runsaasti, joten koko sivun latautuminen saattaa kestää parikymmentä sekuntia tavallista pidempään ... hyvää kannattaa odottaa ...

Matkatarjouksia

Hotellitarjouksia

Lentotarjouksia

Matkatoimistoja

KANARIANSAARET

kuva Espanjan loma Kanariansaaret uimaranta matka
Kanariansaaret

Kanariansaaret on seitsemän vulkaanisen saaren muodostama saariryhmä Atlantilla Afrikan luoteisrannikolla. Seitsemän pääsaaren lisäksi Kanariansaarten saaristoon kuuluu myös pienempiä saaria. Kanariansaaret kuuluvat Espanjalle ja muodostavat itsehallintoalueen. Kanariansaarten saaristo sijaitsee hyvin lähellä Afrikan mannerta, vain noin 100 kilometrin päässä lännessä on Marokon ja Länsi-Saharan raja.

Espanja Kanariansaaret sijainti kartta kuva
Kanariansaarten sijainti

Kanariansaarilla on kaksi virallista pääkaupunkia. Toinen sijaitsee Teneriffan saarella ja on nimeltään Santa Cruz de Tenerife ja toinen sijaitsee Gran Canarian saarella ja on nimeltään Las Palmas de Gran Canaria. Pääkaupungit ovat myös Santa Cruz de Tenerife ja Las Palmas nimisten maakuntien pääkaupunkeja. Jokaisella Kanariansaarella on myös oma neuvostonsa. Kanariansaarten kolmanneksi suurin kaupunki on San Cristóbal de La Laguna, joka sijaitsee Teneriffalla. Kanariansaarten asukasluku on noin 2 100 000. Väestöstä 80 prosenttia asuu Gran Canarian ja Teneriffan saarilla.

Espanja Kanariansaaret Santa Cruz de Tenerife kaupungintalon aukio
Kanariansaaret - Teneriffa
Santa Cruz de Tenerife - Kaupungintalon aukio

Kanariansaarten saaret on nimetty koirien mukaan, koska saarilla tiedetään olleen paljon villikoiria. Pääsaaret suurimmasta pienimpään ovat nimeltään Teneriffa, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera ja El Hierro. Läntiset neljä saarta Teneriffa, La Palma, La Gomera ja El Hierro muodostavat Santa Cruz de Tenerifen maakunnan, kun taas itäiset kolme saarta Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura muodostavat Las Palmasin maakunnan. Las Palmasin maakuntaan kuuluu myös Chinijon saaristomeri, jossa on joukko pienempiä saaria. Chinijon saaristomeren pääsaarten nimet ovat Alegranza, La Graciosa, Montaña Clara, Roque del Este ja Roque del Oeste. Pääsaarten lisäksi saaristossa on myös neljä muuta pientä saarta, joiden nimet ovat Lobos, Anaga, Salmor ja Garachico. Kanariansaaret kuuluvat Makaronesian ekologiseen alueeseen kuten muutkin Atlantin saaret Azorit, Kap Verde, Madeira ja Selvagenssaaret.

Espanja Kanariansaaret kartta kuva
Kanariansaaret

Kanariansaarten asukkaat eli canariot pitävät itseään omana rotunaan, eivät espanjalaisina. Kanariansaarten alkuperäisväestöä kutsutaan nimellä guanchot, ja he käyttivät aikoinaan vihellyskieltä. Vuonna 1402 ranskalainen tutkimusmatkailija Jean de Béthencourt saapui saarille ja nousi maihin Lanzaroten pohjoisrannalla. Vuosisadan loppuun mennessä Kanariansaaret olivat kokonaan Espanjan hallinnassa.

Kanariansaaret tutkimusmatkailija Jean de Béthencourt
Tutkimusmatkailija Jean de Béthencourt

Kanariansaarten talous perustuu turismiin ja trooppiseen maanviljelyyn (banaanit ja tupakka). Saarilla käy vuodessa noin 10 miljoonaa turistia. Marokosta on laivayhteyksiä itäisille Kanariansaarille. Kanariansaarten korkeat vuoret, puhdas ilma ja sijainti Espanjan alueella ovat houkutelleet saarille myös paljon astronomeja eli tähtitieteilijöitä. Kanariansaarilla puhutaan äidinkielenä espanjaa, mutta saarilla ymmärretään hyvin myös englantia ja saksaa. Kanariansaarten rahayksikkö on Manner-Espanjan tavoin euro ja pääuskonto roomalaiskatolisuus.

Espanjan lippu Kanariansaarten lippu
Espanjan lippu Kanariansaarten lippu

Kanariansaarten ilmasto on Atlantin tuulista riippuen joko leuto ja kostea tai hyvin kuiva. Sää vaihtelee huomattavasti saarten eri osissa. Säähän vaikuttavat muun muassa laaksojen suunnat ja paikan korkeus merenpinnasta. Lämpimät merivirrat pitävät meriveden tasaisen lämpimänä koko vuoden.

Kanariansaaret sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Kanariansaaret sää - keskimääräiset lämpötilat - teneriffa sää gran canaria sää lanzarote sää fuerteventura sää la palma sää
Kanariansaaret sää - Gran Canaria sää
Teneriffa keskimääräiset lämpötilat

Kanariansaarten läntisten rinteiden subtrooppisessa ilmastossa viljellään banaaneja, kahvia, sokeriruokoa, appelsiineja ja taateleita. Korkeammilla mailla kasvaa vehnää, ohraa, maissia, perunoita ja viiniköynnöksiä. Itäiset Kanariansaaret ovat karuimmat. Monia paikallisia lajeja suojellaan kuten Dracaena draco-puuta ja Laurisilva-metsiä. Espanjan kolmestatoista kansallispuistosta neljä sijaitsee Kanariansaarilla: Caldera de Taburienten kansallispuisto La Palmalla, Garajonayn kansallispuisto La Gomeralla, Teide-vuori ja vuoren alueen kansallispuisto Teneriffalla sekä Timanfayan kansallispuisto Lanzarotella.

Espanja Kanariansaaret Garajonayn kansallispuisto La Gomeralla
Kanariansaaret - La Gomera
Garajonayn kansallispuisto

TENERIFFA

Espanja Kanariansaaret Teneriffa Santa Cruz de Tenerife Playa las Teresitas uimaranta San Andres
Kanariansaaret - Teneriffa
Santa Cruz de Tenerife - San Andres
Playa las Teresitas uimaranta

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Teneriffan pinta-ala on 2034 km² ja asukasluku noin 890 000. Teneriffan suurin kaupunki on Santa Cruz de Tenerife. Se on myös samannimisen maakunnan pääkaupunki sekä Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki yhdessä Gran Canarialla sijaitsevan Las Palmas de Gran Canarian kanssa. Kanariansaarten parlamentti kokoontuu Santa Cruz de Tenerifessä. Muita suuria kaupunkeja Teneriffalla ovat San Cristóbal de La Laguna ja Puerto de la Cruz. San Cristóbal de La Laguna sijaitsee saaren pohjoisen lentokentän ja Santa Cruz de Tenerifen läheisyydessä. Puerto de la Cruz on saaren pohjoisrannalla.

Espanja Kanariansaaret Teneriffan saari kartta kuva
Kanariansaaret - Teneriffan saari

Teneriffalla kohoaa Espanjan korkein vuori Teide, joka on 3 718 metriä korkea tulivuori. Teide on maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja korkein vuori Atlantin valtamerellä olevien saarten vuorista. Teide-vuori ja sitä ympäröivä 48-kilometrinen kaldera eli kraatterialue Las Cañadas kuuluvat Parque Nacional del Teide kansallispuistoon. Puisto on Kanarian saarten suosituimpia matkailukohteita. Se on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2007. Teidelle pääsee hyvällä ilmalla köysirataa pitkin Las Cañadasin kraatterialueelta.

Espanja Kanariansaaret Teide tulivuori Teneriffa matka kuva
Kanariansaaret - Teneriffa
Teide-tulivuori

Las Cañadasin kraatterialueen synnytti noin 150 000 vuotta sitten sattunut voimakas räjähdyspurkaus. Teiden rinteillä valunut laava on rapautunut ravinnerikkaaksi ja ohueksi maakerrokseksi, jolla elää monenlaisia kasvilajeja. Parque Nacional del Teiden kansallispuistossa on tunnistettu 168 putkilokasvilajia, joista 33 on Teneriffan omia alkuperäisiä lajeja. Teiden keskirinteiden metsien valtalaji on kanarianmänty. Kraatterialueen suojaisilla sisärinteillä kasvaa madeirankataja. Kenttäkerroksen kasveista tyypillinen on valkokukkainen varpu. Punakukkainen neidonkielen sukuinen Echium wildpretii herättää huomiota lähes kolmemetrisillä kukinnoillaan. Kaikki kasvit ovat sopeutuneet korkean paikan ilmastoon eli voimakkaaseen auringonpaahteeseen, kuivuuteen ja suuriin lämpötilanvaihteluihin.

Espanja Kanariansaaret Echium wildpretii Teneriffa kuva
Teneriffan kasvillisuutta
Echium wildpretii

Parque Nacional del Teiden kansallispuistossa elää useita selkärangattomien eläinten lajeja, joista 40 prosenttia on Kanariansaarten omia alkuperäisiä lajeja ja 70 lajia tavataan vain tässä kansallispuistossa. Selkärankaislajeja on sen sijaan melko vähän. Kansallispuistossa pesii kymmenen lintulajia. Liskoja on kolme Kanariansaarten omaa alkuperäistä lajia. Kansallispuiston ainoita alkuperäisiä nisäkkäitä ovat lepakot. Muut nisäkäslajit ovat tulokkaita kuten kotihiiri, rotta, mufloni ja villiintynyt kotikissa sekä pohjoisafrikkalainen siililaji Atelerix algirus.

Espanja Kanariansaaret Teneriffan lisko kuva
Kanariansaaret - Teneriffan lisko

Puerto de la Cruzin yläpuolella aukeaa Orotavan laakso (Valle de la Orotava), joka on erittäin hedelmällistä aluetta, sillä Atlantilta puhaltavat tuulet tuovat sinne sadetta. Sade jää usein rinteeseen ja Teneriffan eteläosa onkin paljolti keinokastelun varassa.

Espanja Kanariansaaret Orotavan laakso Teneriffa
Kanariansaaret - Teneriffa
Orotavan laakso

Teneriffan eteläosassa lähellä Costa del Silencion turistikeskusta on Teneriffan eteläinen lentokenttä. Sen läheisyydessä sijaitsevat yhteen kasvaneet turistikeskukset Los Cristianos ja Playa de las Americas. Teneriffan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Espanjan korkein vuori Teide, Puerto de la Cruzissa sijaitseva maailman suurimpiin kuuluva papukaijapuisto Loro Parque ja maailman suurin valaiden allas Orca Ocean.

Espanja Kanariansaaret Playa de las Americas Teneriffa matka
Kanariansaaret – Teneriffa
Playa de las Americas

Teneriffalla on 31 kuntaa. Niiden nimet ovat Adeje, Arafo, Arico, Arona, Buenavista del Norte, Candelaria, Fasnia, Garachico, Granadilla de Abona, La Guancha, Guía de Isora, Guimar, Icod de los Vinos, La Matanza de Acentejo, La Orotava, Puerto de la Cruz, Los Realejos, El Rosario, San Cristóbal de la Laguna, San Juan de la Rambla, San Miguel de Abona, Santa Cruz de Tenerife, Santa Ursula, Santiago del Teide, El Sauzal, Los Silos, Tacoronte, El Tanque, Tegueste, La Victoria de Acentejo ja Vilaflor.

Espanja Kanarian saaret Teneriffan kartta
Kanariansaaret - Teneriffan kartta

GRAN CANARIA

Espanja Kanariansaaret Gran Canaria Playa del Ingles uimaranta
Kanariansaaret - Gran Canaria
Playa del Ingles - uimaranta

Gran Canaria on Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari. Se sijaitsee noin 210 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikosta. Gran Canarian pinta-ala on 1 530 km². Saaren asukasluku on noin 830 000 ja asukkaista melkein puolet asuu saaren pääkaupungissa Las Palmas de Gran Canariassa. Las Palmas de Gran Canaria on Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki yhdessä Teneriffalla sijaitsevan Santa Cruz de Tenerifen kanssa. Gran Canaria jakautuu 21 kuntaan, joiden nimet ovat Agaete, Aguimes, Artenara, Arucas, Firgas, Galdar, Ingenio, Mogan, Moya, Las Palmas, San Bartolome de Tirajana, San Nicolas de Tolentino, Santa Brigida, Santa Lucia de Tirajana, Santa Maria de Guia de Gran Canaria, Tejeda, Telde, Teror, Valleseco, Valsequillo de Gran Canaria ja Vega de San Mateo.

Espanja Kanariansaaret Gran Canaria sijainti kartta
Kanariansaaret - Gran Canarian saari

Gran Canarian saari on pyöreä ja halkaisijaltaan noin 50 kilometriä. Saaren korkein kohta on 1 949 metriä korkea vuori Pico de Las Nieves. Gran Canarian saari jakautuu selvästi vehreämpään pohjoisosaan ja kuivaan eteläosaan. Pohjoisessa kasvaa muun muassa sitrushedelmiä, banaaneja ja viiniköynnöksiä. Vehreissä laaksoissa menestyvät myös kastanja-, laakeri-, eukalyptus- ja mantelipuut. Etelässä sitä vastoin on aavikkomainen dyynialue, hiekkarantoja, jyrkkiä mereen päättyviä kalliorinteitä, karun ja kuivan maan pensaskasvillisuutta ja palmulaaksoja. Gran Canarialle puhaltaa tuuli nelisen kertaa vuodessa Afrikasta. Silloin saarella on hyvin lämmintä eikä 45 celsiusasteen lämpötilakaan ole mahdottomuus. Sirocco-tuuli kuljettaa Saharasta hienonhienoa hiekkaa pilvinä saarten ylle. Kanarialaiset käyttävät ilmiöstä nimeä calima.

Espanja Kanariansaaret Gran Canaria Pico de Las Nieves vuori
Kanariansaaret - Gran Canaria
Pico de Las Nieves –vuori

Gran Canaria on suosittu matkailukohde, jossa käy vuosittain yli kaksi miljoonaa matkailijaa. Valtaosa matkailijoista vierailee saaren aurinkoisessa eteläosassa, jossa sijaitsevat muun muassa Playa del Inglésin ja Puerto Ricon matkailukohteet. Eteläosassa sijaitsevat myös suuremmat hiekkarannat ja Maspalomasin hiekkadyynit. Playa del Inglés on suosittu kohde erityisesti gay-turistien keskuudessa.

Espanja Kanariansaaret Maspalomasin hiekkadyynit Gran Canaria matka kuva
Kanariansaaret - Gran Canaria
Maspalomasin hiekkadyynit

Yksi Gran Canarian suosituimmista matkakohteista on kasvitieteellinen puutarha Palmitos Park. Se sijaitsee saaren eteläosassa sisämaassa noin 10 kilometriä pohjoiseen Maspalomasin hiekkarannoista ja dyyneistä. Palmitos Parkin subtrooppinen puisto sijaitsee maaseudulla vuorten keskellä.

Espanja Kanariansaaret Palmitos Park luonnonpuisto Gran Canaria matkat kuvat
Kanariansaaret - Gran Canaria
Palmitos Park - Kasvitieteellinen puutarha

Palmitos Parkin läpi kävellessä voi katsella monia kauniita maisemia. Amfiteatteriin johtavan polun varrella on lähde ja pieni tasanne, jossa voi kuunnella rukouslintujen laulua. Amfiteatterin vieressä kannattaa levähtää välipalalla ruokabaarissa tai kahvilassa. Puistossa on valtava määrä hyväkuntoisia kaktuksia ja mehikasveja. Erilaisia kaktustyyppejä on yli 160 ja palmupuita on 1000 42 eri lajia.

Espanja Kanariansaaret kaktuksia ja mehikasveja Palmitos Park Gran Canaria
Kanariansaaret - Gran Canaria
Palmitos Park - Kaktuksia ja mehikasveja

Palmitos Parkissa on yli 1500 eksoottista lintua 230 eri lajista. Papukaijat ovat hyvin edustettuina, mutta puistosta löytyy myös muita lintuja kuten erilaisia joutsenia ja ankkoja. Monet linnut lentävät vapaana puistossa. Puistossa on myös apinoita, krokotiileja ja orkideatalo sekä akvaario, jossa on kaloja ja koralleja. Puistosta löytyy myös Euroopan suurin perhostalo. Matkamuistokaupan takana voi ihailla hyvin eloisasti lentäviä kolibreja.

Espanja Kanariansaaret musta papukaija Palmitos Park Gran Canaria kuva
Kanariansaaret - Gran Canaria
Palmitos Park - Papukaijapuisto

Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmas de Gran Canariassa on Las Canterasin hiekkaranta, ostoskatuja ja ostoskeskuksia. Pääkaupungissa on paljon kulttuurimahdollisuuksia ja siellä järjestetään vuosittain karnevaali ja oopperajuhlat. Gran Canarialla on monia erilaisia ostoskeskuksia ja tavarataloja. Esimerkiksi Playa del Inglesissä ja sen lähialueilla on yli 70 ostoskeskusta. Gran Canarialla pelaa kaksi Kanariansaarten jalkapallon suurseuraa ja yksi koripalloseura.

Canary Islands Kanariansaaret Las Canterasin hiekkaranta Gran Canaria matka kuva
Kanariansaaret - Gran Canaria
Las Canterasin hiekkaranta

Gran Canarian lentoasema on yksi Espanjan vilkkaimmista lentoasemista ja Gran Canarian ainoa lentoasema. Saaren suurin satama La Luz sijaitsee pääkaupungissa Las Palmas de Gran Canariassa, josta lähtee rahti- ja matkustajalaivoja. Matkustajalaivoja lähtee myös Agaeten kunnassa sijaitsevasta Las Nievesin satamasta. Gran Canarian linja-autoverkosto on laaja ja saarella on laaja ja hyväkuntoinen tieverkosto, johon kuuluvat myös moottoritiet.

Espanja Kanariansaaret Las Palmas de Gran Canaria
Kanariansaaret - Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria

FUERTEVENTURA

Espanja Kanariansaaret Fuerteventura La Pared kalliojyrkänne
Kanariansaaret - Fuerteventura
La Pared - kalliojyrkänne

Fuerteventura on Kanariansaariin kuuluva toiseksi suurin ja itäisin saari Atlantin valtamerellä 115 kilometriä länteen Afrikan rannikosta. Sen pääkaupunki on Puerto del Rosario. Saaren pinta-ala on 1660 km² ja väkiluku noin 100 000. Fuerteventuran asukkaiden tärkein elinkeino on matkailu. Muita elinkeinoja ovat muun muassa kalastus ja maatalous. Fuerteventura on osa Las Palmasin maakuntaa ja jakautuu kuuteen kuntaan, joiden nimet ovat Antigua, Betancuria, La Oliva, Pajara, Puerto del Rosario ja Tuineje.

Espanja Kanariansaaret Fuerteventura sijainti kartta
Kanariansaaret - Fuerteventuran saari

Fuerteventura on vanhin Kanariansaarista. Se syntyi tulivuorenpurkauksen seurauksena noin 12 miljoonaa vuotta sitten. Saaren alkuperäiset asukkaat guanchet saapuivat Fuerteventuralle satoja vuosia ennen eurooppalaisia. Guancheilla ja Pohjois-Afrikan Atlasvuorilla asuvilla berberiheimoilla oletetaan olevan läheinen yhteys. Ranskalainen Jean de Betancourt valloitti Fuerteventuran 1400-luvun alussa. Hän miehitti Betancurian kaupungin ja nimesi sen itsensä mukaan. Saaren ensimmäinen kristitty kirkko rakennettiin myös sinne. Fuerteventuran nimen alkuperästä on useampikin teoria. Yhden teorian mukaan Jean de Bétancourt antoi saarelle nimen Fuerteventura pitäessään saarella käymistä suurena seikkailuna. Toisen teorian mukaan nimi tulee espanjankielisistä sanoista el viento fuerte (suomeksi voimakas tuuli).

Espanja Kanariansaaret Fuerteventuran rannikkoa kuva
Kanariansaaret - Fuerteventuran rannikkoa

Fuerteventuran saari on noin 100 kilometriä pitkä ja 30 kilometriä leveä. Saari on maaperältään karu ja aavikkomainen. Saarella on rantaviivaa 340 kilometriä, josta kullankeltaista hiekkarantaa noin 50 kilometriä. Yksi hieno 25 kilometriä pitkä ranta on saaren eteläosassa Jandiassa. Corralejon eteläpuolella on myös suuri valkohiekkainen dyynialue. Fuerteventuran rantavedet ovat usein turkoosinvihreitä, koska saaren rannat ovat matalia ja vesi kirkasta. Corralejon lähellä oleva Isla de Lobosin saari ja saaren sisäosissa oleva Betancurian historiallinen kaupunki ovat suosittuja retkeilykohteita. Fuerteventuran korkein huippu on 807 metriä korkea Pico de Jandia. Fuerteventuran ilmasto on läpi vuoden hyvin tasainen. Lämpötila laskee harvoin alle 18 asteen ja nousee harvoin yli 24 asteen. Joulukuusta helmikuuhun ilmasto saattaa olla epävakainen ja kolea. Fuerteventuran saarella tuulee lähes aina.

Espanja Kanariansaaret matkat Fuerteventura Betancurian historiallinen kaupunki
Kanariansaaret - Fuerteventura
Betancurian historiallinen kaupunki

Fuerteventuralle matkustetaan ottamaan aurinkoa ja viettämään aikaa hiekkarannoilla. Suurimmat matkailukohteet ovat Corralejon kylä saaren pohjoisosassa, Morro Jable saaren eteläosassa Jandiassa ja ainoastaan matkailua varten rakennettu Caleta de Fuste, toiselta nimeltään El Cotillo hieman pääkaupunki Puerto del Rosarion eteläpuolella.

Espanja Kanariansaaret Morro Jablen hiekkaranta Fuerteventura Jandia uimaranta kuva
Kanariansaaret - Fuerteventura
Morro Jablen hiekkaranta - Fuerteventura Jandia

LA PALMA

Espanja Kanariansaaret La Palma Santa Cruz de La Palma kujanäkymä
Kanariansaaret - La Palma
Santa Cruz de La Palma - kujanäkymä

La Palma on toiseksi läntisin saari Kanariansaarilla. Saaren pinta-ala on 708 km² ja sen väkiluku on noin 90 000. Asukkaista noin 18 000 asuu saaren pääkaupungissa Santa Cruz de La Palmassa.

Espanja Kanariansaaret La Palman saari sijainti kartta
Kanariansaaret - La Palman saari

La Palman saari on tuliperäinen ja syntynyt vedenalaisen tulivuoren purkauksessa, jonka yhteydessä sen huippu on romahtanut ja muodostanut kalderan eli kraatterialueen (Caldera de Taburiente). Viimeisin La Palman tulivuorenpurkaus tapahtui vuonna 1971, kun saaren eteläkärjessä oleva Teneguia-tulivuori purkautui.

Espanja Kanariansaaret La Palman tulivuoret kartta
Kanariansaaret - La Palman tulivuoret

La Palma on Kanariansaarten toiseksi korkein saari. Saaren korkein kohta on 2426 metriä korkea ja se on kalderan reunamuodostuman pohjoinen osa. Kalderan alueet muodostavat kansallispuiston nimeltään Caldera de Taburiente, joka sijaitsee Taburiente-tulivuoren calderan ympärillä 430-2426 metrin korkeudessa. Roque de los Muchachosin reunalla on useita observatorioita muun muassa Nordic Optical Telescope, joka on pohjoismaiden yhteinen tähtitorni. Tähtitorni on varustettu 2,5 metrin peilikaukoputkella.

Espanja Kanariansaaret La Palma Roque de los Muchachos
Kanariansaaret - La Palma
Roque de los Muchachos

La Palman luonto on monin paikoin vehreää ja etenkin saaren pohjoisosassa on runsaasti metsiä. Näistä on syntynyt saaren lisänimi La Isla Bonita (kaunis saari). Saaren useimmat rannat ovat kallioisia, mutta siellä täällä on mustia hiekkarantoja, jotka ovat muodostuneet murentuneesta laavasta. Niitä on muun muassa Tazacortessa, Puerto Naosissa ja Los Cancajosissa.

Espanja Kanariansaaret La Palma Puerto de Tazacorte
Kanariansaaret - La Palma
Puerto de Tazacorte

La Palma on jaettu 14 kuntaan, joiden nimet ovat Barlovento, Breña Alta, Breña Baja, Fuencaliente de La Palma, Garafía, Los Llanos de Aridane, El Paso, Puntagorda, Puntallana, San Andrés y Sauces, Santa Cruz de La Palma, Tazacorte, Tijarafe ja Villa de Mazo.

Espanja Kanariansaaret La Palma saaren tiekartta
Kanariansaaret - La Palma
Saaren tiekartta

LANZAROTE

Espanja Kanariansaaret Lanzarote Papagayos uimaranta
Kanariansaaret - Lanzarote
Papagayos - uimaranta

Lanzarote sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikosta. Lanzarotelta on 15 kilometrin matka Fuerteventuralle ja kahden kilometrin matka Graciosalle. Lanzaroten pinta-ala on 807 neliökilometriä ja sen asukasluku on noin 140 000. Lanzaroten pääkaupunki on Arrecife, jossa asuu noin 60 000 asukasta. Arrecifessa sijaitsee myös lentokenttä. Lanzarote on osa Las Palmaksen maakuntaa ja jakautuu seitsemään kuntaan, jotka ovat nimeltään Arrecife, Haria, San Bartolome, Teguise, Tias, Tinajo ja Yaiza.

Espanja Kanariansaaret Lanzaroten saari sijainti kartta
Kanariansaaret - Lanzaroten saari

Lanzarote on yksi vanhimmista Kanariansaarista. Ensimmäinen saarelle annettu nimi oli Insula de Lanzarotus Marocelus, jonka sille antoi Angelino Dulcert. Lanzaroten on arveltu olevan ensimmäinen Kanariansaarista, joka koskaan asutettiin. Se nousi vedenpinnan yläpuolelle noin 19 miljoonaa vuotta sitten. Pääkaupungin Arrecifen yksi kuuluisa historiallinen nähtävyys on linna nimeltään Castillo de San Gabriel. Se rakennettiin vuonna 1574 puolustamaaan Arrecifen satamaa. Linnan tuhosi vain muutama vuosi rakentamisen jälkeen algerialainen merirosvo Morato Arraez. Linna rakennettiin kuitenkin uudelleen vuonna 1599 ja sitä käytettiin sotilaallisiin tarkoituksiin aina 1950-luvulle asti. Nykyään linnassa toimii arkeologinen museo.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote Castillo de San Gabriel Arrecife matka kuva
Kanariansaaret - Lanzarote - Arrecife
Castillo de San Gabriel

Lanzarotella on pituutta noin 60 kilometriä ja leveyttä noin 20 kilometriä. Saarella on 213 kilometriä rantaviivaa. Lanzarote on maisemiltaan hyvin karu ja kasvillisuutta on vähän. Se poikkeaa muista Kanariansaarista pelkistetyn värimaailmansa vuoksi. Lähes kaikki saaren rakennukset ovat matalia ja valkoiseksi kalkittuja. Lanzaroten yleisilmeeseen ja saaren nähtävyyksien syntyyn on vaikuttanut saarella asunut taiteilija Cesar Manrique yhdessä saaren hallinnon kanssa.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote kaktus kasvillisuus matka kuva
Kanariansaaret - Lanzaroten kasvillisuutta

Lanzarotella sijaitsee Kanariansaarten toiseksi suosituin luonnonnähtävyys Timanfayan kansallispuisto. Timanfayan vulkaanisella maaperällä sijaitsevassa kansallispuistossa voi nähdä erilaisia geologisia ja vulkaanisia ilmiöitä ja tutustua yli 180 karussa elinympäristössä elävään kasvilajiin.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote Geysiri Timanfayan kansallispuisto kuva
Kanariansaaret - Lanzarote
Geysiri Timanfayan kansallispuistossa

Lanzaroten suosituin lomakohde on Puerto del Carmen, jonka hotelleihin mahtuu jopa 10 000 turistia. Hyvien hiekkarantojen lisäksi myös Puerto del Carmenin vanhakaupunki on vierailemisen arvoinen. Satama-alueelta löytyy monia tunnelmallisia rantaravintoloita.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote hiekkaranta Puerto del Carmenissa uimaranta uiminen
Kanariansaaret - Lanzarote
Hiekkaranta Puerto del Carmenissa

Lanzaroten eteläosassa on vanha kalastajakylä Playa Blanca, joka on saanut nimensä kylää ympäröivistä valkoisista hiekkarannoista. Playa Blanca on rauhallinen turistikohde. Siellä ei ole palveluja ja yöelämää niin paljon kuin Puerto del Carmenissa, mutta ravintolatarjonta on hyvä. Huvivenesatamasta pääsee lautalla Fuerteventuraan.

Espanja Kanarian saaret Lanzarote Playa Blancan kalastajakylä matkat
Kanariansaaret - Lanzarote
Playa Blancan kalastajakylä

Lanzaroten pohjoisosassa Monte de la Corona tulivuoren juurella on Jameos del Agua, jossa on laavavirtojen muodostamia luolia ja uimakelpoisia altaita. Sana Jameos tarkoittaa laavan kuplia. Monet Jameos del Aguan luolat ovat päivänvalossa, sillä luolien katot ovat paikoin romahtaneet. Luoliin on rakennettu myös baareja ja konserttilava.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote Jameos del Aqua matka kuva
Kanariansaaret - Lanzarote
Jameos del Aqua

Jameos del Aguan maanalaisessa suolavesilaguunissa Jameo Chicossa elää hyvin pieni sokea albiinorapujen laji Munidopsis Polimorpha, jota ei tavata missään muualla maailmassa. Ravun alkuperää ei myöskään tunneta.

Espanja Kanariansaaret Lanzarote matka kuva
Kanariansaaret - Lanzarote - Jameo Chico
Munidopsis Polimorpha - albiinorapu

EL HIERRO

Espanja Kanariansaaret El Hierro Valverden kaupunki
Kanariansaaret - El Hierro
El Hierron pääkaupunki Valverde

El Hierro on pienin ja läntisin Kanariansaarten pääsaarista. Se kuuluu Santa Cruz de Tenerifen maakuntaan ja sen pääkaupunki sekä hallinnollinen keskus on Valverde. El Hierron pinta-ala on 278 km² ja sen väkiluku on noin 11 000.

Espanja Kanariansaaret El Hierron saari sijainti kartta kuva
Kanariansaaret - El Hierron saari

El Hierron ainoat kunnat ovat Frontera ja Valverde. El Hierro tunnetaan myös nimellä Ferro ja kauan sitten maailman historiassa uskottiin, että Ferro on läntisin maa koko maailmassa.

Espanja Kanariansaaret El Hierron kartta
Kanariansaaret - El Hierron kartta

LA GOMERA

Espanja Kanariansaaret La Gomera Valle Gran Rey Vueltas
Kanariansaaret - La Gomera
Valle Gran Rey - Vueltas

La Gomera kuuluu Santa Cruz de Tenerifen maakuntaan ja sen pääkaupunki on San Sebastián de La Gomera. Saarella sijaitsee viisi kuntaa, joiden nimet ovat Agulo, Alajeró, Hermigua, Valle Gran Rey ja Vallehermoso. La Gomeran väkiluku on Kanariansaarten kolmanneksi pienin eli noin 23 000. La Gomeran pinta-ala on 370 km².

Espanja Kanariansaaret La Gomeran saari sijainti kartta
Kanariansaaret - La Gomeran saari

La Gomeran turismi on hyvin erilaista kuin muilla Kanariansaarilla. Saari on vehmas ja sen polut sopivat hyvin patikointiin, mutta rannat eivät ole erityisen hyvät uimiseen tai auringonottoon. Geologisesti La Gomera on yksi vanhimmista Kanariansaarista. Siellä sijaitsee Garajonayn kansallispuisto, jossa on paljon suojeltuja laurisilva-pensastoja.

Espanja Kanariansaaret La Gomeran kartta
Kanariansaaret - La Gomeran kartta

CHINIJON SAARISTOMERI

Espanja Kanariansaaret La Graciosa auringonlasku
Kanariansaaret - Chinijon saaristomeri
Auringonlasku La Graciosan saarella

Kanariansaarten pääsaarien lisäksi Las Palmasin maakuntaan kuuluu Lanzaroten saaren pohjoispuolella sijaitseva Chinijon saaristomeri, jossa on joukko pieniä saaria. Chinijon saaristomeren pääsaarten nimet ovat La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este ja Roque del Oeste. Pääsaarten lisäksi saaristossa on myös neljä muuta pientä saarta, joiden nimet ovat Lobos, Anaga, Salmor ja Garachico.

Espanja Kanariansaaret Chinijon saaristomeren saaret kartta
Kanariansaaret - Chinijon saaristomeren saaret

Lanzaroten pohjoispuolella oleva La Graciosa on pienin Kanariansaariin kuuluva asutettu saari. La Graciosa kuuluu Teguisen kuntaan ja se on Chinijon saaristomeren pääsaari. La Graciosa kuuluu hallinnollisesti Lanzarotelle ja sen erottaa Lanzarotesta vain kahden kilometrin levyinen salmi. La Graciosan pinta-ala on 27 km² ja asukasluku noin 660. La Graciosan pääkaupunki on Caleta de Sebo, jossa kaikki saaren asukkaat asuvat. Saaren tärkeimmät elinkeinot ovat turismi ja kalastus.

Espanja Kanariansaaret matka kuva
Kanariansaaret - Chinijon saaristomeri
La Graciosan saari

Graciosan pohjois- ja länsiosissa on vuoristoista, etelässä ja idässä puolestaan kumpareista maastoa. Korkein vuori Aguja Grandes on 266 metriä korkea. Graciosan teitä ei ole kivetty lainkaan. Saari on erittäin kuiva ja koostuu lähinnä pensaikosta ja kuivasta mullasta. Siellä ei ole lainkaan makean veden lähteitä, joten saaren asukkaat joutuvat juomaan muualta tuotua pullovettä. Merivedestä puhdistamalla suodatettu vesijohtovesi tulee Graciosalle merenalaista putkistoa pitkin Lanzarotelta. Myös saarelaisten tarvitsema sähkö tuotetaan Lanzarotella.

Espanja Kanariansaaret matka kuva
Kanariansaaret - Chinijon saaristomeri
La Graciosa -saari

Kanariansaarten keittiössä perinne ja nykyaikaisuus kulkevat käsi kädessä. Ruokia luonnehtivat yksinkertaisuus sekä saarten omasta maasta ja merestä saatavien tuotteiden hyvä tuoreus ja laatu. Herkullisia paikallisia erikoisuuksia ovat muun muassa kalaruuat sekä meriruoka kuten kotilot ja katkaravut. Liharuuista tarjolla on etenkin jäniksen lihaa, lampaan lihaa ja vuohen lihaa. Aterian täydentävät erilaiset juustot, runsas valikoima hunajaa, perinteiset kakut ja jälkiruuat sekä laadukkaat viinit, jotka on valmistettu rikkaassa vulkaanisessa maaperässä kasvaneista viinirypäleistä.

Espanja Kanariansaaret ruoka Sancocho canario kanarian saarten perinteinen kala-ateria
Kanariansaarten perinteinen kala-ateria
Sancocho canario

Kanariansaaret tarjoavat koko perheelle paljon aurinkoa ja kaunista saariluontoa. Kanariansaarilta löytyy myös monia erilaisia liikuntamahdollisuuksia kuten varjoliitoa, vesiurheilulajeja, golfia ja ratsastusta. Kanariansaarilla on myös hyvät edellytykset esimerkiksi vaellukselle ja pyöräilylle. Hyviä tuliaisia Kanariansaarilta ovat hajuvedet, oliiviöljy, paikalliset viinit, hunajarommi ja juustot. Lentoaika Helsingistä Kanariansaaarille on reilu kuusi tuntia. Kanariansaarilla kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Kanariansaaret

KANARIANSAARET HOTELLIT JA MAJOITUS

Hotellit lennot matkat etusivu

Hotellit lennot matkat keskustelu

Hotellit lennot matkat tarjous

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Tulli

Matkarokotukset

Matkaoppaat

Lehti tai kirja matkalukemiseksi?

Halvat hotellit lennot ja matkat

Hotellit lennot matkat

Matkakohteita

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat / USA

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Zakynthos / Kreikka

Halvat hotellit lennot ja matkat

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Matkailuaiheisia sivustoja, majoitusta ja online matkatoimistoja

Lomalle helposti ja edullisesti - varaa matka heti

Lisää Kanariansaaret kuvia ja Kanarian saaret matkakertomuksia:

Kanariansaaret kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Kanarian saarilta - Unsplash
Kanarian saaret kuvia - Google

Lähteet ja kuvat: Omat reissut / Wikipedia / Public Domain.

KANARIAN SAARET HOTELLIT KANARIANSAARET LENNOT KANARIANSAARET MATKAT

KANARIANSAARET TIETOA JA KUVIA

Kanariansaaret. Tutustu ja ihastu aurinkoisiin Kanarian saariin!

HotellitLennotMatkat.fi palveluun on kerätty Kanarian saaret tietoa ja Kanariansaaret kuvia.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!


GOOGLE TÄSMÄHAKU

Tulli

Matkarokotukset

Linkkejä

Matkaoppaat

Matkalukemista

Hotellit lennot matkat keskustelu

Kauneustrendit

Matkatarjouksia

Matkatoimistoja

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)